Μουσικά Νέα

“ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ” ΤΟ ΝΕΟ ALBUM ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ MINOS EMI

today28/02/2024 51

Background
share close

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

ΣΤΙΧΟΙ: ΑΛΚΗΣ ΑΛΚΑΙΟΣ

Βρείτε ολόκληρο το album σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://YiannisKotsiras.lnk.to/ParathiroStoApiro

Πάει καιρός που η κυκλοφορία ενός δίσκου αποτελεί είδηση. Όταν όμως ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές στο ελληνικό τραγούδι τα τελευταία 30 χρόνια, ο Γιάννης Κότσιρας  τραγουδάει ανέκδοτους στίχους και ποίηση του Άλκη Αλκαίου σε μελοποίηση ενός από τους πιο ταλαντούχους συνθέτες της γενιάς του τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, τότε ναι, η κυκλοφορία ενός δίσκου είναι είδηση.

Το «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ» δεν είναι απλά το νέο album του Γιάννη Κότσιρα. Είναι η επιλογή του Γιάννη Κότσιρα να καταθέσει έναν κύκλο τραγουδιών συνθέτη – στιχουργού, από αυτούς που σπάνια πια ηχογραφούνται και κυκλοφορούν ως μια ενιαία αισθητική και καλλιτεχνική πρόταση.

Ένας ερμηνευτής με την ευαισθησία και τη στιβαρότητα της φωνής του, σε δέκα υπέροχα τραγούδια βασισμένα σε στίχους και ποιήματα του Άλκη Αλκαίου, γραμμένα για την αγάπη και τον έρωτα, ξεχασμένα και αφημένα σε ένα συρτάρι, που ήρθε η ώρα τους να βγουν στο φως και να ακουστούν όπως τους αξίζει.

Τους στίχους μελοποίησέ με μεγάλη ευαισθησία ο εξαιρετικός μουσικός και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης, συμπληρώνοντας με τον δικό του τρόπο το υπέροχο σύνολο αυτού του έργου.   Ένα έργο με δέκα τραγούδια, διαφορετικά αλλά και τόσο παρόμοια το ένα με το άλλο, που σίγουρα θα μας αγγίξουν και θα γίνουν δικά μας πολύ γρήγορα.

Η ενορχήστρωση των τραγουδιών που ολοκληρώνει την ηχητική πρόταση του album ανήκει σε έναν από τους σταθερούς συνεργάτες του Γιάννη Κότσιρα τα τελευταία χρόνια, τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο.

Το άλμπουμ έχει ως εξώφυλλο τον πίνακα «Παράθυρο στο άπειρο» της ζωγράφου Εμμανουέλας Δασκαλάκη.

Το καινούριο album του Γιάννη Κότσιρα έχει κάτι που μας αφορά όλους.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Morrissey, Supergrass &
The Damned @Release Athens
την Τετάρτη 16 Ιουλίου
PAGAN live
στο Θέατρο Πέτρας
την Τετάρτη 18 Ιουνίου
Ibrahim Maalouf live
σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
στις 10 και 11 Ιουνίου
13ο Φεστιβάλ
Νέων Καλλλιτεχνών
τα "12 Κουπέ"
Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων
από τις 3/6 έως τις 3/10
στο Θέατρο Βράχων
Agenda
κάθε Τετάρτη & Πέμπτη
στο Θέατρο Altera Pars
Οι Covenant έρχονται
στο Gagarin 205
το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου
Molchat Doma live
στο FLoyd Live music venue
την Κυριακή 22 Ιουνίου
Η Ταράτσα του Φοίβου
από την Τετάρτη 28 Μαϊου
στο Θέατρο Άλσος
Helmos Mountain Festival
από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου
στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων
"Mein Komplex"
από τις 10 Ιανουαρίου
στο Από Μηχανής θέατρο
Planet of Zeus live
το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
στο Floyd live music venue