Βιβλίο

“ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ” ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ALEX AHNDORIL ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

today12/07/2025 10

Background
share close

Θα βρω το κλειδί
Συγγραφέας: Alex Ahndoril
Μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη

O Περ Γκύντερ Μοτ, γνωστός και ως Πε Γκε, δασοκτήμονας και συνιδιοκτήτης μιας επιτυχημένης οικογενειακής επιχείρησης στη βορειοδυτική Σουηδία, εμφανίζεται ξαφνικά στο γραφείο της ιδιωτικής ντετέκτιβ Γιούλια Σταρκ. Είναι εμφανώς ταραγμένος, καθώς το προηγούμενο βράδυ έλαβε με μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο τη φωτογραφία ενός δεμένου αιμόφυρτου άνδρα, με μια σακούλα στο κεφάλι. Ο Πε Γκε δεν έχει ιδέα ούτε ποιος του στέλνει τη φωτογραφία ούτε ποιο είναι το θύμα. Ανησυχεί ακόμη περισσότερο, καθώς το προηγούμενο βράδυ, σε δείπνο στην έπαυλή του, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε συνδυασμό με αγχολυτικά και δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι μπορεί να είχε συμβεί. Αυτός είναι και ο λόγος που προσέγγισε τη Σταρκ, για να ξεκαθαρίσει τυχόν υποψίες γύρω από το όνομά του προτού εμπλακεί η αστυνομία.  
Η Γιούλια ζητάει τη συνδρομή του πρώην άντρα της, του αστυνομικού Σίντνι Μέντελσον, ελπίζοντας στην πραγματικότητα ότι η συνεργασία τους μπορεί να οδηγήσει στην επανασύνδεση. Η Γιούλια και ο Σίντνι φτάνουν στην πολυτελή κατοικία του Πε Γκε, γνωρίζονται με τα μέλη της οικογένειάς του, εν δυνάμει υπόπτους, κι αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι του μυστηρίου.

ΑΛΕΞ ΑΝΤΟΡΙΛ είναι το καινούριο λογοτεχνικό ψευδώνυμο του ζευγαριού των Σουηδών συγγραφέων Αλεξάντρα Κοέλο Αντορίλ (γενν. 1966) και Αλεξάντερ Αντορίλ (γενν. 1967), που έγιναν διάσημοι με το ψευδώνυμο Λαρς Κέπλερ. Ως Λαρς Κέπλερ έχουν εκδώσει μέχρι σήμερα δέκα βιβλία και παραμένουν σταθερά οι πρώτοι σε πωλήσεις συγγραφείς στη Σουηδία, ενώ τα βιβλία τους μεταφράζονται με εξαιρετική επιτυχία σε περισσότερες από 36 γλώσσες. Τα βιβλία του Λαρς Κέπλερ κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη.

«Η μαεστρία των συγγραφέων αποκαλύπτεται μέσα από την εκπληκτική σκιαγράφηση των χαρακτήρων, και ιδιαίτερα της κεντρικής ηρωίδας: της τριαντατριάχρονης Γιούλια Σταρκ. Οι Αντορίλ μάς συστήνουν μια έξυπνη, δυναμική και παράλληλα ευαίσθητη γυναίκα, με ένα παρελθόν που τη στοιχειώνει. Το Θα βρω το κλειδί είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που διαπνέεται από φρεσκάδα και χιούμορ, ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί».

Sydsvenskan

«Ένα εξαιρετικά καλογραμμένο νουάρ μυθιστόρημα, γραμμένο σε γλώσσα ποιητική και γλαφυρή, πράγμα σπάνιο στην αστυνομική λογοτεχνία». 

Dagbladet

«Το δίδυμο Αλεξάντρα και Αλεξάντερ Αντορίλ είναι αληθινοί στιλίστες της γραφής».

  Dagens Nyheter

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ISBN: 978-960-16-9829-8  ΣΧΗΜΑ: 14Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 320 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 15,50€  ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2024

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Morrissey, Supergrass &
The Damned @Release Athens
την Τετάρτη 16 Ιουλίου
London Gammar Aurora etc.
στο Release Athens festival
την Παρασκευή 11 Ιουλίου
The Prodigy-Bob Vylan-Pendulum
την Παρασκευή 4 Ιουλίου
στο Release festival 2025
Kylie Minogue & Loreen
στο Release Athens festival
την Παρασκευή 18 Ιουλίου
Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων
από τις 3/6 έως τις 3/10
στο Θέατρο Βράχων
Αντιγόνη του Σοφοκλή
σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη
σε καλοκαιρινή περιοδεία
Οι Covenant έρχονται
στο Gagarin 205
το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου
Plastiras Lake festival 2025
11 με 13 Ιουλίου
στην Λίμνη Πλαστήρα
Η Ταράτσα του Φοίβου
από την Τετάρτη 28 Μαϊου
στο Θέατρο Άλσος
12o Φεστιβάλ Ελάτειας
από τις 31 Ιουλίου
έως τις 3 Αυγούστου
Ο Μόγλης
και το βιβλίο της ζούγκλας
σε καλοκαιρινή περιοδεία
Roads festival 2025
5, 6 & 7 Σεπτεμβρίου
στο Θέατρο Πέτρας