Βιβλίο

“ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΟΖΙΤΑΝΟ” ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΚΟΛΙΑΡΝΤΑ ΣΑΠΙΕΝΤΣΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

today07/08/2024 28

Background
share close

Ραντεβού στο Ποζιτάνο

ΣυγγραφέαςΣαπιέντσα Γκολιάρντα

ΕκδόσειςΕκδόσεις Πατάκη

Ποζιτάνο, δεκαετία του 1950. Μια δυνατή φιλία γεννιέται με φόντο το πανέμορφο χωριό της Ακτής του Αμάλφι.

Σε μια απομονωμένη παραλία, η Γκολιάρντα, νεαρή ηθοποιός του κινηματογράφου, συναντά την Έρικα, μια όμορφη πλούσια χήρα, την «πριγκίπισσα» όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, σαγηνευμένοι από την αινιγματική της παρουσία.

Καθώς οι δύο γυναίκες με τις τόσο διαφορετικές προσωπικότητες έρχονται πιο κοντά, απολαμβάνοντας σε διάστημα είκοσι χρόνων τη θάλασσα και το ιταλικό καλοκαίρι σε μια γωνιά του κόσμου σχεδόν απείραχτη, αποκαλύπτονται σιγά σιγά οι σκέψεις και τα συναισθήματά τους, αλλά και τα φαντάσματα από το παρελθόν που τις στοιχειώνουν.

Σ’ αυτό το βαθιά ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, που αντλεί στοιχεία από τη δική της περιπετειώδη, αντισυμβατική ζωή, η ηθοποιός και συγγραφέας Γκολιάρντα Σαπιέντσα μάς μεταφέρει στο ηλιόλουστο Ποζιτάνο μιας μαγευτικής εποχής.

Ξεδιπλώνοντας την ιστορία μιας αναπάντεχης και καθοριστικής φιλίας ανάμεσα σε μια αριστερή ιδεαλίστρια και σε μια ξεπεσμένη αριστοκράτισσα, η συγγραφέας φωτίζει τα παράδοξα και τις αντιθέσεις της ιταλικής κοινωνίας. «Με πρόζα διαυγή, περιγραφική και στοχαστική ταυτόχρονα, με τις λέξεις κεντημένες μία προς μία, το Ραντεβού στο Ποζιτάνο κατέχει εξέχουσα θέση στην ιταλική λογοτεχνία».

Asymptote «Αυτή η αίσθηση της χαράς, της ζωντάνιας και της δύναμης διαρκεί για καιρό μετά το τέλος της ανάγνωσης, σαν να κερδίζεις έναν πιστό φίλο». Le Monde «Η ανάγνωση των βιβλίων της Σαπιέντσα είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Τοποθετείται επάξια δίπλα στη Βιρτζίνια Γουλφ και την Αναΐς Νιν». Le Figaro Littéraire «Αυτό το βιβλίο είναι, από κάθε άποψη, μοναδικό.

Ο χαρακτηρισμός λογοτεχνικό γεγονός δε φτάνει για να το περιγράψει, μας κατακλύζει ως υπαρξιακό γεγονός». Le Nouvel Observateur

ΚατηγορίεςΝέες κυκλοφορίες ανά κατηγορία > Λογοτεχνία

Λογοτεχνία > Παγκόσμια Λογοτεχνία
Τίτλος ΠρωτοτύπουAppuntamento a Positano
ISBN9789601675282
Εκδοτικός οίκοςΕκδόσεις Πατάκη
Βάρος0,42
ΔιαθεσιμότηταΔιαθέσιμο στο ράφι
Σελίδες304
Διαστάσεις14×21
Ημερομηνίας 1ης παρούσας έκδοσηςΙούλιος 2024

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Family secrets
κάθε Παρασκευή & Σάββατο
στο Θέατρο Αλκμήνη
Νίνα Μαζάνη live
την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
στο Σταυρός του Νότου club
Να ξέρετε πως αυτό που
ακούτε είναι σφύριγμα τρένου
κάθε Τετάρτη στο θέατρο Olvio
Van Gohh
The Immersive experience
από την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου
"Nevermind"
κάθε Δευτέρα & Τρίτη
στο Θέατρο NOUS
Η ομολογία της 4ης Ιανουαρίου
κάθε Δευτέρα & Τρίτη
στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
Νεκρή φύση σε χαντάκι
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο studio Μαυρομιχάλη
"Prison...κέϊκ"
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο Θέατρο Αλκμήνη
Βασιλική Μιχαλοπούλου
@Σταυρός του Νότου club
την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου
Raw District 2025
την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου
στο Arch Club Live Stage
Γιώργος Παπαγεωργίου Polkar
live στο Κύτταρο
την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου
Πυρεξία
3 οράματα για τη Μέση Ανατολή
στο θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ