Πήγαμε - Είδαμε

“ELECTRIC LITANY – ΣΑΝ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΟ ΒΓΑΛΜΕΝΟΙ” ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΜΙΚΡΟΥΛΗ

today02/08/2024 105 1

Background
share close

Γράφει η  Ελένη Παπαμικρούλη “Draggin’ the line” ΔΕΥ. 22:00-00:00

 Εννέα όροφοι πάνω απ’η Γη κι ένα αλλιώτικο πάρτυ στο Μοxy στήθηκε την 29η του Ιούλη, σε μια πανέμορφα φωτισμένη ταράτσα, με θέα από αυτές που κάνουν την Αθήνα να μοιάζει λίγο πιο όμορφη από ψηλά.

Oικοδεσπότες οι Εlectric Litany και ο Johnny Labelle. To καλωσόρισμα έγινε από τον δεύτερο, λίγο πριν δύσει ο ήλιος.

Ο ίδιος ανέβηκε μόνος στη μικρή σκηνή του Moxy και κατάφερε στη σύντομη παραμονή του σ’ αυτή να πάρει το κοινό από το χέρι και να το πάει λίγο πιο κάτω μες τη νύχτα.

Παρουσία εκκεντρική, βλέμματα και κινήσεις απλανείς, αγγλόφωνος στίχος και ένας Johnny Labelle, που έπεισε από τα πρώτα κιόλας κομμάτια, πως γυρίζοντας σπίτι πρέπει να μάθεις περισσότερα γι’ αυτόν.

Αίσθηση σαν να παντρεύεις Frank Sinatra με Τintersticks, σαν από άλλη δεκαετία αλλά όλα σύγχρονα δοσμένα, με υπέροχα φωνητικά μα δυστυχώς χωρίς ορχήστρα να τα συνοδεύουν.

Ο Johnny Labelle φεύγει και στη σκηνή περνούν οι Electric Litany, μπάντα αγαπημένη εδώ και χρόνια στο ελληνικό κοινό με έδρα το Λονδίνο. Και θαύμα εγένετο. Μέσα στην εμφάνιση αυτή χώρεσαν όλα.

Νέες κυκλοφορίες, παλιά αγαπημένα, η καθηλωτική, όπως πάντα, απαγγελία του Ρίτσου στην αφετηρία του “Tear”, συνάντηση με την παράδοση, λύρες, τρομπέτες, δοξάρια στα μπάσα και τις κιθάρες…

Οι Electric Litany χάρισαν μια εμπειρία μεστή, υφαίνοντας με μαεστρία μια εμφάνιση άκρως περιεκτική, καλοκουρδισμένη, ατμοσφαιρική και περιπλανήθηκαν υπέροχα ανάμεσα σε όλες τις μουσικές επιρροές τους.

Πολιτικοί (αφιέρωσαν μάλιστα το “Refugee” στα αδέρφια μας στην Παλαιστίνη), με πρόδηλη κοινωνική έγνοια και αγάπη για τη μουσική άφησαν στο κοινό τις καλύτερες εντυπώσεις και άνοιξαν, ως όφειλαν, την όρεξη για τα επόμενα.

Ε λοιπόν, θα τους περιμένουμε.

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Pantera live
στο Release Athens festival
την Πέμπτη 9 Ιουλίου
Σπύρος Γραμμένος
live στο Fuzz
το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου
Να ξέρετε πως αυτό που
ακούτε είναι σφύριγμα τρένου
κάθε Τετάρτη στο θέατρο Olvio
Van Gohh
The Immersive experience
από την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου
Φάος club
στο Σταυρό του Νότου plus
την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου
Η ομολογία της 4ης Ιανουαρίου
κάθε Δευτέρα & Τρίτη
στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
Νεκρή φύση σε χαντάκι
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο studio Μαυρομιχάλη
Η Ωραία Ελένη στην
κοιλάδα των νεκρών ερώτων
στο Θέατρο RADAR
Οι Εύθυμες Κυράδες
του Ουϊνδσωρ
στο Θέατρο Διάχρονο
Caveman
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στο Θέατρο Αθηνών
Evelyn & Evelyn
στο Θέατρο 104
κάθε Σάββατο & Κυριακή
Πάνος Βλάχος live
στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
από τις 28 Φεβρουαρίου