Βιβλίο

“ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ” ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΗΝΙΩΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙ ΡΗΣΟΣ

today26/12/2024 16

Background
share close

Τα παραμύθια του μπαμπά
Μιχάλης Μηνιώτης
Εικονογράφηση: Ευφροσύνη Γιαννάκενα, Γεωργία-Δανάη Μηνιώτη
Σελίδες: 48, Τιμή 12.72
ISBN 978-618-5693-17-6
Εκδόσεις Ρήσος

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ρήσος το παιδικό βιβλίο του Μιχάλη Μηνιώτη «Τα παραμύθια του μπαμπά».
Πρόκειται για ένα εικονογραφημένο βιβλίο με τέσσερα παραμύθια.
«Οι νεράιδες του σκοταδιού»: Ο συγγραφέας προσπαθεί να εξηγήσει τη χρησιμότητα της νύχτας ώστε τα παιδιά να μην φοβούνται το σκοτάδι.
«Ο Φώτης και η νεράιδα του δάσους»: Ένα παραμύθι με χιούμορ, για ένα παιδάκι που είχε αδυναμία στις σοκολάτες
«Το “σοφό” προβατάκι»: Εδώ το ζητούμενο είναι η κατανόηση της φύσης. Οι λύκοι δεν είναι κακοί απλά η φύση τους οδηγεί να έχουν αυτή την συμπεριφορά.
«Οι χρυσές μηλιές»: Σε αυτό το παραμύθι ο περιβολάρης δεν κάνει σωστά την δουλειά του, αφού αντί να περιποιείται το περιβόλι το παραμελεί, λόγω της απληστίας του για τα χρυσά μήλα!

Ο συγγραφέας αναφέρει: «Απ’ όταν γεννήθηκαν οι κόρες μου θέλησα να τους πω πράγματα που είχα στο μυαλό μου. Ο καλύτερος τρόπος για να πεις τις σκέψεις σου στα παιδιά είναι τα παραμύθια. Έτσι λοιπόν έγινα ο Παραμυθατζής τους. Αυτός δηλαδή που πριν κοιμηθούν τους έλεγε παραμύθια (δικά μου παραμύθια). Σ’ εκείνες έμοιαζαν να τους αρέσουν και σκέφτηκα γιατί να μην μάθουν αυτές τις ιστορίες και άλλα παιδιά;»

Βιογραφικό
Ο Μιχάλης Μηνιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά. Κατάγεται από τη Μικρά Ασία και τη Χίο και είναι Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Είναι πατέρας δύο κοριτσιών κι αυτό του έδωσε το κίνητρο να ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Πιστεύει πως η γονική στοργή και η αγάπη δίνουν έμπνευση και ομορφιά για να συνθέσουν ένα ευαίσθητο παραμύθι.

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Ελεωνόρα Ζουγανέλη live
στην Τεχνόπολη
την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου
45ο River Party
στο Νεστόριο Καστοριάς
από την 1η έως τις 3 Αγούστου
Σπύρος Γραμμένος live
στην Τεχνόπολη
την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου
Πάνος Βλάχος live
στο Θέατρο Βράχων
την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου
Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων
από τις 3/6 έως τις 3/10
στο Θέατρο Βράχων
Αντιγόνη του Σοφοκλή
σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη
σε καλοκαιρινή περιοδεία
Οι Covenant έρχονται
στο Θέατρο Πέτρας
το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου
Death Disco open air festival
στην Τεχνόπολη
20 & 21 Σεπτεμβρίου
Σκιαδαρέσες live
στο Θέατρο Βράχων
την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου
12o Φεστιβάλ Ελάτειας
από τις 31 Ιουλίου
έως τις 3 Αυγούστου
Ο Μόγλης
και το βιβλίο της ζούγκλας
σε καλοκαιρινή περιοδεία
Roads festival 2025
5, 6 & 7 Σεπτεμβρίου
στο Θέατρο Πέτρας