Επικαιρότητα

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ URSULA VON DER LEYEN

today18/07/2024 10

Background
share close

Ενόψει της ψηφοφορίας για την επανεκλογή της, η οποία θα ξεκινήσει στις 13:00 (ώρα Στρασβούργου), η Ursula von der Leyen παρουσίασε το όραμά της για μια ισχυρότερη και περισσότερο ευημερούσα Ευρώπη. Οι βασικές πρωτοβουλίες της περιλαμβάνουν μια νέα «Συμφωνία για Καθαρή Βιομηχανία» για την προώθηση της βιομηχανικής ανάπτυξης και της απαλλαγής από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανταγωνιστικότητας για την τόνωση της καινοτομίας. Ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια διπλασιάζοντας το προσωπικό της Europol και τριπλασιάζοντας το προσωπικό της Frontex, το οποίο θα ανέρχεται πλέον σε 30.000. Πρότεινε μια «Ευρωπαϊκή Ασπίδα Δημοκρατίας» για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης της ενημέρωσης και των παρεμβάσεων από τρίτες δυνάμεις, καθώς και ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για τη μείωση του κόστους στέγασης.

Η Ursula von der Leyen πρότεινε επίσης ένα σχέδιο για την αγροτική παραγωγή, για την αντιμετώπιση της ανάγκης προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και έναν χάρτη πορείας για τα δικαιώματα των γυναικών. Λέγοντας ότι «πρέπει να επιτρέψουμε στους νέους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ελευθερίες της Ευρώπης», τόνισε τη σημασία του προγράμματος Erasmus+, της ψυχικής υγείας, αλλά και της αντιμετώπισης ζητημάτων που σχετίζονται με τον χρόνο που περνάνε οι νέοι μπροστά σε οθόνες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενη εδικά στη χρήση εθιστικών πρακτικών.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα, προτείνοντας να δημιουργηθεί μια νέα θέση επιτρόπου Άμυνας για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης και ζήτησε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εναέριας άμυνας, μια ευρωπαϊκή αεροπορική ασπίδα, για την προστασία του εναέριου χώρου της ΕΕ «ως ισχυρό σύμβολο της ευρωπαϊκής ενότητας σε θέματα άμυνας».

Η Ursula von der Leyen επανέλαβε την ισχυρή στήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία, επαναβεβαιώνοντας ότι «η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί».

Ανακοίνωσε επιπλέον νέα χαρτοφυλάκια επιτρόπων, τα οποία περιλαμβάνουν τη Στέγαση, για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, τη Μεσόγειο, για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και συνεργασίας και τη Διαγενεακή Δικαιοσύνη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πολιτικές λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των μελλοντικών γενεών.

Οι αντιδράσεις των ευρωβουλευτών

Απαντώντας στην ομιλία της, οι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι είναι σημαντικό να ακούγονται περισσότερο οι φωνές των εργαζομένων, των αγροτών και των ενώσεων των κλάδων της οικονομίας. Χαιρέτισαν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της εστίασε ιδιαίτερα στην πολιτική της στέγασης και τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει θεμιτός διεθνής οικονομικός ανταγωνισμός, ισχυρή στήριξη στην Ουκρανία, τερματισμός του πολέμου στη Γάζα και καλύτερος έλεγχος της μετανάστευσης. Πολλοί ζήτησαν να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανόδου της ακροδεξιάς αλλά και για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δράσης για το κλίμα και της ισότητας των φύλων. Αρκετοί ευρωβουλευτές εξέφρασαν την επιθυμία να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας και να προωθηθεί η ιδέα μιας «αλληλέγγυας Ευρώπης».

Ορισμένοι ευρωβουλευτές υποστήριξαν επίσης ότι πρέπει να δοθεί η απαραίτητη σημασία στην επιθυμία των πολιτών για προστασία, ταυτότητα και κυριαρχία, ενώ αναφέρθηκαν και στην σημασία της καταπολέμησης της υπερβολικής γραφειοκρατίας και της μαζικής μετανάστευσης, ζητώντας στρατηγική αυτονομία. Ορισμένοι καταδίκασαν τις τρέχουσες οικονομικές και γεωργικές πολιτικές, υποστηρίζοντας μια Ευρώπη ελεύθερων και κυρίαρχων εθνών.

Παρακολουθήστε μαγνητοσκοπημένη την ομιλία της Ursula von der Leyen και τις παρεμβάσεις των ευρωβουλευτών

Η Ursula von der Leyen παρουσίασε στο ΕΚ τις προτεραιότητές της για τα επόμενα πέντε χρόνια, αν επανεκλεγεί πρόεδρος © ΕΕ 2024 – ΕΚ

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

"Αυτόματη εστίαση"
στο Θέατρο Αργώ
από τις 17 Οκτωβρίου
Δαγκώνει;
κάθε Παρασκευή
στο Θέατρο Φούρνος
"Προδοσία"
από τις 4 Νοεμβρίου
στο Θέατρο Διάχρονο
Ο επιθεωρητής έρχεται
στο Θέατρο Βαφείο
από τις 16 Οκτωβρίου
"Φωτιά και νερό"
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο Θέατρο Άβατον
Prmier music festival 2024
στην Πλατεία Νερού
στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου
The Last Drive live
στο Gagarin 205
14 & 15 Μαρτίου 2025
The Murder Capital
στο Gagarin 205
στις 30 Μαϊου 2025
100 χρόνια Μίμης Πλέσσας
στο Θέατρο Παλλάς
από 10 έως 20 Οκτωβρίου
Godspeed You! Black Emperor
στο FLoyd Live Venue
την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
Luke Elliot live
στο Gazarte Roof Stage
το Σάββατο 9 Νοεμβρίου
Σταμάτης Κραουνάκης
Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών
το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
0%