Η νεαρή ερμηνεύτρια εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά στο Σταυρό του Νότου Plus και ξεσήκωσε με την ενέργεια και τη δυναμική της παρουσία.
Η Βασιλική Μιχαλοπούλου, με την ιδιαίτερη φωνή και παρουσία της, επέστρεψε για μια εμφάνιση ακόμα στον Σταυρό του Νότου Plus.
Μαζί με τη μουσική της παρέα δημιούργησε το δικό της σύμπαν μαζί με όλους μας.
Η είσοδος μου στην αγαπημένη μουσική σκηνή ήταν βιαστική και στην σκέψη μου κυριαρχούσε μια ερώτηση, «τι διαφορετικό θα έβλεπα» από μια ανερχόμενη τραγουδίστρια.
Λίγα λεπτά μετά όλα τα βλέμματα στράφηκαν στη σκηνή και η μελωδία του «Περιμένω» έδωσε το έναυσμα για μια ωραία βραδιά γεμάτη μουσική. Αυτό το κομμάτι ήταν το πρώτο single που κυκλοφόρησε η Βασιλική και αξίζει να το ακούσετε!
Η επιλογή της να για τα lowtempo κομμάτια στην αρχή κάποια ήταν έξυπνη όπως και η διασκευή στα «Τσιγάρα βαριά» ενδιαφέρουσα.
Από την πρώτη στιγμή, η Μιχαλοπούλου ανέδειξε την ικανότητά της να διασκευάζει κομμάτια με μοναδικό τρόπο, εναρμονίζοντας την ερμηνεία της με τη διάθεση της κάθε στιγμής.
Από το «Δε θέλω να μιλάς» στα δικά της αγαπημένα «Ενδεχόμενα» και η ενέργεια ανέβηκε στα ύψη. Η βραδιά όμως είχε και μια ωραία έκπληξη! Ποια ήταν αυτή;
Η Νίνα Μαζάνη! Η τραγουδίστρια που έγινε viral στο tik tok με τη διασκευή του «Είναι εντάξει μαζί μου» μαζί με τον Papazó ανέβηκε στη σκηνή και το λάιβ έγινε γυναικεία υπόθεση!
Ήταν η πρώτη φορά που η Βασιλική είχε καλεσμένο στις εμφανίσεις και πραγματικά οι δυο τους έδεσαν πολύ όμορφα! Το γεγονός αυτό φάνηκε και στο ντουέτο τους «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί» δίνοντας μια νέα πνοή σε αυτό το αγαπημένο κομμάτι.
Η συνύπαρξή τους στη σκηνή δημιούργησε μια ζεστή και φρέσκια ατμόσφαιρα, γεμάτη γυναικεία ενέργεια.
Ανάμεσα σε άλλα στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Βασιλική ερμήνευσε την αγαπημένη «Ηλιόπετρα» και το «Ανθρώπων έργα», που ήταν το πρώτο τραγούδι που ερμήνευσε μπροστά σε κοινό, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Ξεχωριστή στιγμή της εμφάνισής της αποτέλεσε η ερμηνεία της στο κομμάτι «Η γιορτή εδώ δεν φτάνει», το οποίο έχει γράψει και τραγουδήσει πρώτος ο Γιώργος Καψάσκης, ο άνθρωπος που έχει υπογράψει όλο το ντεμπούτο της. Με τον τρόπο αυτό επέλεξε να του εκφράσει την ευγνωμοσύνη της και το ευχαριστώ της για όλα όσα ζει χάρη σε εκείνον!
Πέρα όμως από αυτά η Βασιλική παρουσίασε και τα δικά της «Είναι κρίμα» το οποίο συνοδεύεται από ένα ωραίο βίντεο αλλά και τα «Ενδεχόμενα» που αποτελεί το ομώνυμο του δίσκου με το οποίο έκλεισε και το πρώτο μέρος της βραδιάς.
Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η διάθεση άλλαξε και το κοινό ανέβηκε στους ρυθμούς των πιο uptempo κομματιών που επέλεξε. Το «Θα ‘ρθει μια μέρα» και το «Μόνο εσένα έχω» άναψαν τη σπίθα και ο ενθουσιασμός του κόσμου απογειώθηκε. Τα δύο τραγούδια αυτά από τον προσωπικό της δίσκο κούμπωσαν άψογα με τον αγαπημένο μου «Διαβατήριο», ένα πιο λαϊκό κομμάτι που δημιούργησε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος του.
Η ενέργεια και η σκηνική παρουσία
Ένα από τα χαρακτηριστικά της Βασιλικής είναι η ενέργεια που εκπέμπει πάνω στη σκηνή και η η έντονη σκηνική της παρουσία. Το στοιχείο αυτό αποτυπώθηκε στο κομμάτι «Από το λίγο που σε ξέρω», ενώ με τη «Μισιρλού», τον «Αργιλέ μου» σε δυναμικές διασκευές, ο κόσμος δε σταμάτησε να χορεύει με το κέφι στα ύψη. Δεν έλειψε και η αγαπημένη μου διασκευή «Στην αγορά του Αλ Χαλίλι» μετατρέποντας το live της σε μια πραγματική γιορτή!
Το «Βενζινάδικο» και το «Να ’ταν η χαρά οικόπεδο» έδωσαν τον απόλυτο τόνο του κεφιού, με τον κόσμο να τραγουδά και να χορεύει ασταμάτητα. Η Μιχαλοπούλου, με τη σκηνική της παρουσία, απέδειξε για ακόμη μία φορά πως ξέρει να δημιουργεί μοναδικές στιγμές, μετατρέποντας κάθε live σε γιορτή.
Ήταν ήδη περασμένα μεσάνυχτα αλλά κανείς δεν έφευγε και η Βασιλική γεμάτη ενθουσιασμό και ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, ένιωθα πόσο το χαιρόταν και πόσο ζούσε τη στιγμή.
Το διαχρονικά και έξυπνα διασκευασμένο «Δυνατά, δυνατά» και το «Βενζινάδικο» έφεραν ένα ατελείωτο τραγούδι σε κάθε γωνιά του Σταυρού του Νότου Plus, ζητώντας παράλληλα κι άλλα τραγούδια.
Η Βασιλική, ως εξαιρετική οικοδέσποινα, δε χάλασε χατίρι με το «Περιμένω» και τα «Ενδεχόμενα» ξανά έριξε την αυλαία μιας γεμάτης βραδιάς με πολλά συναισθήματα και πολλή ενέργεια.
Το ενθουσιώδες κοινό δεν σταμάτησε να την αποθεώνει, αποδεικνύοντας ότι η μουσική της είναι κάτι περισσότερο από μια απλή παράσταση, είναι μια αληθινή γιορτή για όλους τους συμμετέχοντες.
Βήμα βήμα η εξέλιξη
Μια βραδιά γεμάτη μουσική και έντονη ενέργεια χάρισε η Βασιλική Μιχαλοπούλου στον Σταυρό του Νότου Plus, επιβεβαιώνοντας την ανοδική της πορεία. Ο πρώτος της δίσκος έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό, κάτι που φάνηκε τόσο από τη θερμή ανταπόκριση όσο και από τη δυναμική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της.
Με χαρακτηριστική σκηνική παρουσία και πάθος, η Βασιλική Μιχαλοπούλου αποδεικνύει ότι ήρθε για να αφήσει το δικό της στίγμα στο ελληνικό τραγούδι. Το κοινό στηρίζει σταθερά τα πρώτα της βήματα, ενώ η ίδια φαίνεται να διαθέτει όλα τα στοιχεία για να εξελιχθεί σε μια ξεχωριστή μουσική παρουσία. Η βραδιά στην αγαπημένη μουσική σκηνή ήταν ακόμα ένα βήμα στην καλλιτεχνική πορεία της, μια γιορτή που ανέδειξε το ταλέντο και την προοπτική της νεαρής ερμηνεύτριας.
Μαζί της ήταν οι μουσικοί Αλέξης Στενάκης (πλήκτρα), Τάσος Γιαννούτσος (κιθάρα), Γιώργος Κάστανος (πνευστά), Χρήστος Χλιούρας (τύμπανα) και Αλέξης Νασσάτι (μπάσο)
*Φωτογραφίες: Βαγγέλης Λευθέρης