Events

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΟΥΚΙΑΣ & BAND LIVE ΣΤΟ FAUST ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

today15/02/2024 10

Background
share close

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΟΥΚΙΑΣ & band
Live
Faust

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου

   Μαζί του στο τραγούδι: Λόλα Γιαννοπούλου

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ο Στέλιος Τσουκιάς επιστρέφει στο Faust για το πρώτο full band live του 2024. Στο ανανεωμένο του πρόγραμμα παρουσιάζει τραγούδια από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ (ΑΓΙΟΣ ΨΕΥΤΗΣ, ΚΟΙΤΑΖΩ ΕΞΩ), νέα τραγούδια που έγραψε το καλοκαίρι όπως το Φωτιές στον αέρα, τραγούδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα και ήδη παίζεται από ξεχωριστά μουσικά ραδιόφωνα στην Αθήνα και στην επαρχία, καθώς και επιλεγμένα κομμάτια από την ελληνική δισκογραφία, όλα όσα τον έχουν επηρεάσει και έχουν καθορίσει την αισθητική του.

Τραγούδια από τους Παύλο Σιδηρόπουλο, Γιάννη Αγγελάκα, Διάφανα Κρίνα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, αλλά και τραγουδοποιούς και συγκροτήματα της νέας γενιάς όπως ο Λεωνίδας Μπαλάφας, οι Villagers of Ioannina City, οι Λάργκο, και άλλοι, μπλέκονται αριστοτεχνικά σε ένα πρόγραμμα που διαρκεί δυόμιση ώρες και θα μας παρασύρει.

Η μουσική του Στέλιου Τσουκιά παντρεύει τον ηλεκτρονικό και τον φυσικό ήχο, σε ένα ταξίδι που ξεκινάει από την ροκ και περνάει στην ατμοσφαιρική electro/blues και lo-fi, εμποτισμένο με στοιχεία της ελληνικής σκηνής. Το γεγονός ότι ξεκίνησε την πορεία του από
  τα μαθηματικά, προσδίδει μια επιπλέον πινελιά διαφορετικότητας στην ήδη ξεχωριστή περίπτωσή του. 

Σε κάθε live του Στέλιου, όπως και σ’ αυτό, βλέπουμε και ακούμε έναν τραγουδοποιό που αποτελεί την απόλυτη ενσάρκωση όσων ακούς στους δίσκους του. Δηλαδή, το αδιέξοδο των μεγάλων πόλεων, τη δυσκολία των σχέσεων, πινελιές μελαγχολίας και χιούμορ σε ισόποσες δόσεις, ιστορίες που έχει φέρει μαζί του από τα μέρη που έχει ζήσει και μια ευγενή «αλητεία» που εκπέμπει πάνω και κάτω από τη σκηνή.
 
Στις 16 Φεβρουαρίου, στο Faust, ο Στέλιος Τσουκιάς θα μας τραγουδήσει αυτές τις ιστορίες και πολλές ακόμα, έχοντας στο πλευρό του 4 εξαιρετικούς μουσικούς και μια υπέροχη ερμηνεύτρια,
τη Λόλα Γιαννοπούλου.

Παίζουν οι μουσικοί:
Πρόδρομος Μυστακίδης – τύμπανα
Θανάσης Τζίγγοβιτς – ηλεκτρική κιθάρα
Αλέξανδρος Σακαλής – τρομπέτα
Ιάσονας Οικονόμου – ηλεκτρικό μπάσο.

     Επιμέλεια προγράμματος: Στέλιος Τσουκιάς, Κυριακή Αιλιανού

Λίγα λόγια για τον Στέλιο
O Στέλιος τραγούδαγε από μικρός κομμάτια του Σιδηρόπουλου, του Bob Dylan, του Tom Waits, του Bob Marley αλλά και μεγάλων Ελλήνων λαϊκών τραγουδοποιών & ερμηνευτών (Ζαμπέτας, Πάνου, Μπιθικώτσης, κ.ά.) ενώ ταυτόχρονα τον συγκινούσαν πολύ τα ρεμπέτικα. Ξεκίνησε να τραγουδάει και να παίζει με την κιθάρα του από τα στέκια των φοιτητικών του χρόνων, στη Σάμο όπου σπούδαζε, και στα Εξάρχεια όπου μεγάλωσε και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, συνέχισε να εμφανίζεται και στο Λονδίνο, τα 5 χρόνια που έζησε εκεί δουλεύοντας ως data scientist, όπου και άρχισε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια. Στα τραγούδια του Στέλιου Τσουκιά υπάρχουν στοιχεία στον ήχο που μαρτυρούν όλες αυτές τις επιρροές που τον συνδέουν με τις ρίζες του και εξηγούν την ταυτότητά του. Ο Στέλιος παράλληλα με την τραγουδοποιία και τα live, εργάζεται ως data scientist σε μεγάλες διεθνείς εταιρείες συνδέοντας πάντα τoν κώδικα της μουσικής με τoν κώδικα των μαθηματικών.

INFO

Στέλιος Τσουκιάς Live στο Faust
 
Μαζί του η Λόλα Γιαννοπούλου


16 Φεβρουαρίου
Ώρα Έναρξης: 21:30
Είσοδος: 10 

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3234095

Follow Στέλιος Τσουκιάς 

Facebook | Instagram | Spotify | Youtube 


Επικοινωνία – Προβολή στα Media


Consulting, Public Relations, Culture
zumacom.gr | facebook | instagram | linkedin


Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Family secrets
κάθε Παρασκευή & Σάββατο
στο Θέατρο Αλκμήνη
Αγάπη παράνομη
κάθε Δευτέρα & Τρίτη
στο Θέατρο Radar
Να ξέρετε πως αυτό που
ακούτε είναι σφύριγμα τρένου
κάθε Τετάρτη στο θέατρο Olvio
Jerome Kaluta
στο Κύτταρο live
την Παρασκευή 3 ΟΚτωβρίου
Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων
από τις 3/6 έως τις 3/10
στο Θέατρο Βράχων
Αντιγόνη του Σοφοκλή
σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη
σε καλοκαιρινή περιοδεία
Mogwai live
στο Floyd live music venue
την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου
"Prison...κέϊκ"
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο Θέατρο Αλκμήνη
Κοιμώμενος Χαλεπάς
ο ΣΑΛόΣ άΓΙΟΣ
στο Θέατρο Καλλιρόης
6o Compartments dance project
από τις 21/9 μέχρι τις 5/10
στο Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ
13th Handmade Recycled fest.
17 έως 28 Σεπτεμβρίου
στο Fabrica Athens
Βασιλική Μιχαλοπούλου
στο Σταυρός του Νότου club
την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου