Πήγαμε - Είδαμε

SOCIAL WASTE ΚΑΙ ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC ΠΑΝΤΡΕΨΑΝ ΤΟ HIP HOP ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ…ΓΡΑΦΕΙ Ο RAFIQ ABDEEN

today01/07/2024 19

Background
share close

Γράφει o Rafiq Abdeen “Σηκώσαμε μπαϊΡάκι” ΠΑΡ. 22:00-00:00

Όταν η γκάιντα συναντά το λαούτο και τα τύμπανα την ψυχεδελική οπτική της παραδοσιακής μουσικής, το Hip Hop της Μεσογείου βάζει στο κάδρο όλες τις παθογένειες της ελληνικής κουλτούρας πολιτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά, με αποτέλεσμα οι ομοιοκαταληξίες να αποκτούν μοναδική σημασία.

Το βράδυ του Σαββάτου Social Waste και Θραξ Πανκc ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα ήταν… μυστηριώδες. Μια μυσταγωγία που καλούσε μικρούς και μεγάλους να χορέψουν χαμένοι ανάμεσα στην ηλεκτρική μουσική και στις μαντινάδες.

Θύμησες εποχών που έγραψαν τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, εικόνες της Ελλάδας της κρίσης και των συναφών της προβλημάτων, Λατινοαμερικάνοι ήρωες και στροφές από τους αρχαιότερους παγανιστικούς ρυθμούς, θύμισαν στον κόσμο που κατέκλισε την Τεχνόπολη ότι υπάρχουν πολυτάλαντοι μουσικοί και στιχουργοί πανεπιστημιακού επιπέδου, που ξέρουν να εκλαϊκεύουν με μαεστρία τα στοιχεία που επιδιώκουν να σερβίρουν στο πλήθος, δίχως να κρύβονται πίσω από χλιδάτες σκηνές, διψώντας ολόχρονα για τα φώτα της δημοσιότητας.

Μια καλή απόδειξη δηλαδή, ότι καθηγητές Πανεπιστημίου, διανοούμενοι, απλοί εργαζόμενοι, μουσικοί σπουδαίου υποβάθρου και φοιτητές βρίσκουν μεθόδους να αλληλοεπιδρούν μέσα από ζυμώσεις που δεν προκύπτουν μονάχα από συζητήσεις και έρευνες, αλλά από αναμοχλεύσεις του παρελθόντος και των παραδοσιακών τεχνών. Αριστουργημάτων που θυμίζουν ότι η μουσική μονάχα ενώνει τους λαούς του κόσμου και την διαφορετικότητα του καθενός μας.   

Την Παρασκευή το βράδυ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, συνυπήρξαν δυο συγκροτήματα που από τον τρόπο με τον οποίο ξεσήκωσαν τον κόσμο, του θύμισαν ότι ταυτίζεται στην πραγματικότητα με καλλιτέχνες που, όταν επιχειρούν να υπενθυμίσουν τα… κακώς κείμενα του είδους μας, στόχο έχουν  να μας κρατούν σε κοινωνική επαγρύπνηση.

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Pulp, The Smile & More TBA
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 20 Ιουνίου
11o Μουσικό Φεστιβάλ
Δάσους Αρβανίτσας
12 με 14 Ιουλίου
"Αλιγάτορες"
από Παρασκευή έως Κυριακή
στο Θέατρο Γκλόρια
Οι Duran Duran έρχονται
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 18 Ιουλίου
Judas Priest, Accept
Bruce Dickinson 14 Ιουλίου
στο Release Athens Festival
11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας "Λίγο όνειρο ακόμα"
1η, 2, 3 & 4 Αυγούστου
Polkar live
στην Τεχνόπολη
την Τετάρτη 19 Ιουνίου
25 χρόνια Εισβολέας
την Τετάρτη 19 Ιουνίου
στο Θέατρο Λυκαβηττού
Electric Litany
στην ταράτσα του Selina
την Δευτέρα 29 ιουλίου
Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στο Θέατρο NOUS
Parov Stelar, Jain & Telenova
στο Release Athens Festival
το Σάββατο 15 Ιουνίου
Ο Μάγκας
τγς Πηνελόπης Δέλτα
σε καλοκαιρινή περιοδεία
0%