Βιβλίο

“ΣΙΣΙ, Η ΑΤΑΚΤΗ ΝΟΤΑ” ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΣΣΑΡΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

today02/03/2024 14

Background
share close

Σ ί σ ι,  η  ά τ α κ τ η  ν ό τ α

 του Δημήτρη Κάσσαρη

 ISBN: 978 618 5738 11 2

Διάσταση: 21Χ25

Tιμή: 13 ευρώ + ΦΠΑ

Σελίδες 32

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο σπίτι της μαμάς Mουσικής.

Η μικρή νότα Σίσιτο έχει σκάσει από το Πεντά­γραμμο και σε λίγο θα άρχιζε η συναυλία.

Όταν η Σίσι θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν κίν­δυνο θα θυμηθεί τα λόγια της μαμάς Mουσικής: «Ακόμη και τα πιο ευαίσθητα πλάσματα, όπως οι νότες, πρέπει να είναι δυνατά, να μην δειλιά­ζουν μπροστά στον κίνδυνο και να προσπαθούν με ψυχραιμία να τον αντιμετωπίσουν. Γιατί και στις πιο δύσκολες στιγμές υπάρχει μια διέξο­δος».

Έτσι η μικρή Σίσι θα αντιμετωπίσει τις δυσκολί­ες και θα γυρίσει στο σπίτι της σοφότερη.

Μια διασκεδαστική περιπέτεια με χιούμορ, ωραίες εικόνες και τραγούδια.

 Ο Δημήτρης Κάσσαρης κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Είναι τραγουδοποιός, τραγουδιστής και συγγραφέας.Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής και κλασικό τραγούδι.

Εργάσθηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή ως βαρύτονος, στη χορωδία, ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε σε έργα musical και παιδικά σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη και άλλων σκηνοθετών.

Κυκλοφορούν εικονογραφημένα παιδικά βιβλία του και έχει γράψει συλλογές με στίχους και ποιήματα.Συνεργάστηκε με τους εκδοτικούς οίκους: Κέδρος, Ελληνικά Γράμματα,  Γαβριηλίδης(Αλλιώς 2012), Καλέντης (Το Χειμωνόσπιτο 2014)

και 24γράμματα (Τα Μουσικολούλουδα 2021).

Δύο από τα παιδικά του βιβλία: «Οι χοντρές κυρίες» (Κέδρος) και «Το θεατράκι του ουρανού» (Ελλ.Γράμματα) ήταν στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου το 2005.

Το βιβλίο «Οι χοντρές κυρίες» βραβεύτηκε και από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου του οποίου είναι μέλος.

Βιβλία του παρουσιάζονται σε σχολεία, σε φεστιβάλ βιβλίου και σε παιδικές διοργανώσεις.

Τραγούδια του σε δίσκους έχουν τραγουδήσει οι: Γιώργος Νταλάρας, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ηρώ Σαΐα, Κώστας Θωμαΐδης, Πέννυ Μπαλτατζή, Νίκος Ανδρουλάκης, Θέμης Ανδρεάδης(4 ακυκλοφόρητα) , και Βασίλης Λέκκας.

Το 2023 κυκλοφόρησε από την FM Records ο νέος του πολυσυλλεκτικός δίσκος με τίτλο «Το μέσα μου φως».

* https://www.facebook.com/dkassaris

* https://www.youtube.com/c/ΔημήτρηςΚάσσαρης

* Official Site: https://www.kassaris.gr

 Επικοινωνία βιβλίου: zoi triadafullidh , zoi.masoura@hotmail.com 

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Morrissey, Supergrass &
The Damned @Release Athens
την Τετάρτη 16 Ιουλίου
PAGAN live
στο Θέατρο Πέτρας
την Τετάρτη 18 Ιουνίου
Fontaines DC & Boy Harsher
την Παρασκευή 27 Ιουνίου
στο Release festival 2025
13ο Φεστιβάλ
Νέων Καλλλιτεχνών
τα "12 Κουπέ"
Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων
από τις 3/6 έως τις 3/10
στο Θέατρο Βράχων
Αντιγόνη του Σοφοκλή
σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη
σε καλοκαιρινή περιοδεία
Οι Covenant έρχονται
στο Gagarin 205
το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου
Plastiras Lake festival 2025
11 με 13 Ιουλίου
στην Λίμνη Πλαστήρα
Η Ταράτσα του Φοίβου
από την Τετάρτη 28 Μαϊου
στο Θέατρο Άλσος
12o Φεστιβάλ Ελάτειας
από τις 31 Ιουλίου
έως τις 3 Αυγούστου
Ο Μόγλης
και το βιβλίο της ζούγκλας
σε καλοκαιρινή περιοδεία
Roads festival 2025
5, 6 & 7 Σεπτεμβρίου
στο Θέατρο Πέτρας