Πολιτιστικά

“SHAOLIN CLOWN” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 & ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ RED JASPER CABARET THEATRE

today05/06/2024 18

Background
share close

“SHAOLIN CLOWN”

Η κωμική παράσταση Physical Theatre του Tom Corradini

για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το SHAOLIN CLOWN του Tom Corradini, η πειραματική κωμική παράσταση physical theatre, που έχει παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη και την Ασία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Ένας μοναχός Shaolin έρχεται σε επαφή με την παιδική, κλόουν πλευρά του εαυτού του μέσα από την πρακτική του Ζεν, ανακαλύπτοντας έναν κόσμο γεμάτο από εκπλήξεις και βρίσκει το νόημά του σε φαινομενικά ασήμαντα μικροπράγματα. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο “Σαολίν, δεν χρειάζεται να παλέψεις για να κερδίσεις” του Bernhard Moestl. Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και τις εθνικότητες.

Ο Tom Corradini είναι κλόουν και θεατρικός συγγραφέας που ασχολείται με την πειραματική έρευνα νέων κωμικών τρόπων επικοινωνίας με κοινωνική θεματολογία. Το 2010 ίδρυσε την θεατρική εταιρεία Tom Corradini Teatro και παρουσιάζει κωμωδίες και παραστάσεις modern clown. Έχει ανεβάσει έργα του στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Βιετνάμ, τη Νότιο Κορέα, την Αγγλία, την Τσεχία και την Γερμανία. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ των πιο πρόσφατων Avignon Off, Shanghai Experimental Theatre Festival και Seoul World Duo Performing Arts Festival.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Staging: Tom Corradini & Michele Di Dedda

Performance: Tom Corradini

Μουσική: Tom Corradini

Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού (angienomikou@gmail.com)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 14/6 & Σάββατο 15/6, 20.30

Διάρκεια: 50’

Εισιτήριο: 10€

RED JASPER

Τηλ. κρατήσεις: 2108822551

Εισιτήρια διαθέσιμα και στο ταμείο του θεάτρου

Χώρος: Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Αθήνα

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Με αυτή την παράσταση εξερευνώ έναν χαρακτήρα με τον οποίο ξεκίνησα να δουλεύω από το 2014 και που αντιπροσωπεύει το alter ego μου, την υπο-προσωπικότητά μου που παρέμενε φυλακισμένη στα βάθη του ασυνείδητου μου, κι ανυπομονούσε να απελευθερωθεί στη σκηνή. Εμπνεύστηκα στη δημιουργία αυτού του χαρακτήρα από ένα βιβλίο του Γερμανού συγγραφέα Bernhard Moestl, με τίτλο “Shaolin, you don’t have to fight to win”, που ανιχνεύει την ουσία της βουδιστικής φιλοσοφίας Σαολίν. Ο χαρακτήρας του μοναχού δημιουργήθηκε αρχικά στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου καλλιτεχνικής διαμονής το 2014 όπου παρακολούθησα ένα μάθημα Kung Fu για μερικούς μήνες, μελετώντας την ιστορία των Σαολίν μοναχών. Στη συνέχεια, πάντα στο Βερολίνο, παρουσίασα αυτόν τον χαρακτήρα σε ορισμένους χώρους του Βερολίνου (Kookaburra, Scheinbar) για να αρχίσω να μελετώ τις σκηνικές του δυνατότητες.

Σε μια περίοδο που φαίνεται να ζούμε σε έναν εχθρικό κόσμο γεμάτο κινδύνους (πανδημία, πόλεμος, κλιματική κρίση), θα ήθελα να δημιουργήσω μια παράσταση που να επικεντρώνεται στην ομορφιά αυτού που μας περιβάλλει και στη σημασία της ελαφρότητας της ζωής και στο πώς να αντιμετωπίζουμε τη ζωή ακολουθώντας τις εντολές της shaolin φιλοσοφίας.»

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Pulp, The Smile & More TBA
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 20 Ιουνίου
"Πόθεν Έσχες"
από το Σάββατο 11 Μαϊου
στο Θέατρο Βεάκη
"Αλιγάτορες"
από Παρασκευή έως Κυριακή
στο Θέατρο Γκλόρια
Οι Duran Duran έρχονται
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 18 Ιουλίου
Judas Priest, Accept
Bruce Dickinson 14 Ιουλίου
στο Release Athens Festival
11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας "Λίγο όνειρο ακόμα"
1η, 2, 3 & 4 Αυγούστου
Megadeth live
στην Πλατεία Νερού
την Παρασκευή 14 Ιουνίου'24
"25 χρόνια ΟΝΑΡ"
την Παρασκευή 17 Μαϊου
στο Κύτταρο live
Piano City Athens 2024
100 κονσέρτα πιάνου
16, 17, 18, 19 & 20 Μαϊου
Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στο Θέατρο NOUS
Parov Stelar, Jain & Telenova
στο Release Athens Festival
το Σάββατο 15 Ιουνίου
dEUS
live στο Floyd
την Παρασκευή 7 Ιουνίου
0%