Πήγαμε - Είδαμε

ΠΗΓΑΜΕ / ΕΙΔΑΜΕ : AVENGED SEVENFOLD & PALAYE ROYALE ΣΤΗ 1η ΜΕΡΑ ΤΟΥ RELEASE ATHENS FESTIVAL

today08/06/2025 94 7

Background
share close

γράφει ο Γιώργος Αργυριάδης “Από Δευτέρα” ΔΕΥ. 00:00-02:00

Release Athens Festival – Ημέρα 1: Avenged Sevenfold :  Μια νύχτα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη

Η πρώτη μέρα του Release Festival ήταν μια ωδή στην εφηβεία μας, στον ιδρώτα, τη ροκ ενέργεια και σε εκείνες τις μπάντες που μας διαμόρφωσαν μουσικά.

Οι Palaye Royale ανέλαβαν να “ζεστάνουν” το κοινό, αλλά κατέληξαν να βάλουν φωτιά στη σκηνή. Με εκρηκτική σκηνική παρουσία, στυλ που ισορροπεί ανάμεσα στο glam και το punk, και έναν Remington Leith που δεν χωρούσε στα όρια της σκηνής. Πήδηξε, περπάτησε ανάμεσα στο κοινό, κυριολεκτικά «έσπασε τον τέταρτο τοίχο» και έφερε τη μπάντα του εκεί που πρέπει: δίπλα στους θεατές. Ήταν μια εμφάνιση-αποκάλυψη για όσους τους έβλεπαν πρώτη φορά.

Και ύστερα… το μεγάλο γεγονός της βραδιάς.
Avenged Sevenfold, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και το κοινό τούς υποδέχτηκε με την αγάπη που τους κρατά ζωντανούς τόσα χρόνια. Οι 30άρηδες που μεγάλωσαν με το Nightmare και το City of Evil δεν σταμάτησαν να τραγουδούν, να φωνάζουν, να ζουν κάθε δευτερόλεπτο.

Το “Hail to the King”, το “Nightmare”, το “Afterlife” και άλλα δυναμικά κομμάτια έκαναν το πλαίσιο του φεστιβάλ να δονείται – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει η συγκινητική αναφορά στον αδικοχαμένο φίλο και ντράμερ τους, τον Rev, μέσα από την εκτέλεση του “So Far Away”, την οποία ο M. Shadows αφιέρωσε σε όλους εκείνους που έχουμε χάσει προσωπικά. Ήταν μια στιγμή σιωπής και δέους, μέσα στη θύελλα του σόου, που έδεσε ακόμη περισσότερο τη μπάντα με το ελληνικό κοινό.

Ο M. Shadows, με φωνή που ακόμα σφάζει σαν ξυράφι και με χαμόγελο που έλεγε “επιτέλους είμαστε εδώ”, υποσχέθηκε ότι θα τους βλέπουμε πιο συχνά. Μας έλειψαν κομμάτια όπως τα “Critical Acclaim”, “Shepherd of Fire”, “Welcome to the Family”… και ίσως λίγη ώρα παραπάνω. Γιατί αυτή η 1 ώρα και 30 λεπτά πέρασε σαν νερό. Αλλά ακόμα κι έτσι, η πρώτη εμφάνιση των A7X στην Ελλάδα ήταν ονειρική.

Μικρή υποσημείωση για τη διοργάνωση:

Η πρώτη μέρα του Release χάρισε δυνατές στιγμές με δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις, ωστόσο ίσως θα είχε ενδιαφέρον να δούμε και μία ακόμη προσθήκη στο line-up, ιδανικά από την εγχώρια σκηνή. Μια ελληνική μπάντα θα μπορούσε να συμπληρώσει όμορφα τη βραδιά και να κρατήσει την ενέργεια του κοινού στα ύψη από νωρίς. Το Release άλλωστε έχει δείξει ότι ξέρει να «χτίζει» εμπειρίες, και τέτοιες κινήσεις δίνουν ακόμη περισσότερη ζωντάνια στο φεστιβαλικό κλίμα.        

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Pantera live
στο Release Athens festival
την Πέμπτη 9 Ιουλίου
Σπύρος Γραμμένος
live στο Fuzz
το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου
Να ξέρετε πως αυτό που
ακούτε είναι σφύριγμα τρένου
κάθε Τετάρτη στο θέατρο Olvio
Van Gohh
The Immersive experience
από την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου
Φάος club
στο Σταυρό του Νότου plus
την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου
Η ομολογία της 4ης Ιανουαρίου
κάθε Δευτέρα & Τρίτη
στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
Νεκρή φύση σε χαντάκι
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο studio Μαυρομιχάλη
Η Ωραία Ελένη στην
κοιλάδα των νεκρών ερώτων
στο Θέατρο RADAR
Οι Εύθυμες Κυράδες
του Ουϊνδσωρ
στο Θέατρο Διάχρονο
Caveman
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στο Θέατρο Αθηνών
Evelyn & Evelyn
στο Θέατρο 104
κάθε Σάββατο & Κυριακή
Πάνος Βλάχος live
στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
από τις 28 Φεβρουαρίου