Πήγαμε - Είδαμε

ΠΗΓΑΜΕ / ΕΙΔΑΜΕ : AVENGED SEVENFOLD & PALAYE ROYALE ΣΤΗ 1η ΜΕΡΑ ΤΟΥ RELEASE ATHENS FESTIVAL

today08/06/2025 70 7

Background
share close

γράφει ο Γιώργος Αργυριάδης “Από Δευτέρα” ΔΕΥ. 00:00-02:00

Release Athens Festival – Ημέρα 1: Avenged Sevenfold :  Μια νύχτα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη

Η πρώτη μέρα του Release Festival ήταν μια ωδή στην εφηβεία μας, στον ιδρώτα, τη ροκ ενέργεια και σε εκείνες τις μπάντες που μας διαμόρφωσαν μουσικά.

Οι Palaye Royale ανέλαβαν να “ζεστάνουν” το κοινό, αλλά κατέληξαν να βάλουν φωτιά στη σκηνή. Με εκρηκτική σκηνική παρουσία, στυλ που ισορροπεί ανάμεσα στο glam και το punk, και έναν Remington Leith που δεν χωρούσε στα όρια της σκηνής. Πήδηξε, περπάτησε ανάμεσα στο κοινό, κυριολεκτικά «έσπασε τον τέταρτο τοίχο» και έφερε τη μπάντα του εκεί που πρέπει: δίπλα στους θεατές. Ήταν μια εμφάνιση-αποκάλυψη για όσους τους έβλεπαν πρώτη φορά.

Και ύστερα… το μεγάλο γεγονός της βραδιάς.
Avenged Sevenfold, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και το κοινό τούς υποδέχτηκε με την αγάπη που τους κρατά ζωντανούς τόσα χρόνια. Οι 30άρηδες που μεγάλωσαν με το Nightmare και το City of Evil δεν σταμάτησαν να τραγουδούν, να φωνάζουν, να ζουν κάθε δευτερόλεπτο.

Το “Hail to the King”, το “Nightmare”, το “Afterlife” και άλλα δυναμικά κομμάτια έκαναν το πλαίσιο του φεστιβάλ να δονείται – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει η συγκινητική αναφορά στον αδικοχαμένο φίλο και ντράμερ τους, τον Rev, μέσα από την εκτέλεση του “So Far Away”, την οποία ο M. Shadows αφιέρωσε σε όλους εκείνους που έχουμε χάσει προσωπικά. Ήταν μια στιγμή σιωπής και δέους, μέσα στη θύελλα του σόου, που έδεσε ακόμη περισσότερο τη μπάντα με το ελληνικό κοινό.

Ο M. Shadows, με φωνή που ακόμα σφάζει σαν ξυράφι και με χαμόγελο που έλεγε “επιτέλους είμαστε εδώ”, υποσχέθηκε ότι θα τους βλέπουμε πιο συχνά. Μας έλειψαν κομμάτια όπως τα “Critical Acclaim”, “Shepherd of Fire”, “Welcome to the Family”… και ίσως λίγη ώρα παραπάνω. Γιατί αυτή η 1 ώρα και 30 λεπτά πέρασε σαν νερό. Αλλά ακόμα κι έτσι, η πρώτη εμφάνιση των A7X στην Ελλάδα ήταν ονειρική.

Μικρή υποσημείωση για τη διοργάνωση:

Η πρώτη μέρα του Release χάρισε δυνατές στιγμές με δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις, ωστόσο ίσως θα είχε ενδιαφέρον να δούμε και μία ακόμη προσθήκη στο line-up, ιδανικά από την εγχώρια σκηνή. Μια ελληνική μπάντα θα μπορούσε να συμπληρώσει όμορφα τη βραδιά και να κρατήσει την ενέργεια του κοινού στα ύψη από νωρίς. Το Release άλλωστε έχει δείξει ότι ξέρει να «χτίζει» εμπειρίες, και τέτοιες κινήσεις δίνουν ακόμη περισσότερη ζωντάνια στο φεστιβαλικό κλίμα.        

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Ελεωνόρα Ζουγανέλη live
στην Τεχνόπολη
την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου
45ο River Party
στο Νεστόριο Καστοριάς
από την 1η έως τις 3 Αγούστου
Gojira, Lacuna Coil etc.
το Σάββατο 19 Ιουλίου
στο Release festival 2025
Kylie Minogue & Loreen
στο Release Athens festival
την Παρασκευή 18 Ιουλίου
Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων
από τις 3/6 έως τις 3/10
στο Θέατρο Βράχων
Αντιγόνη του Σοφοκλή
σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη
σε καλοκαιρινή περιοδεία
Οι Covenant έρχονται
στο Θέατρο Πέτρας
το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου
Dream Theter, Mastodon etc.
στο Release Athens Festival
την Τετάρτη 23 Ιουλίου
Η Ταράτσα του Φοίβου
από την Τετάρτη 28 Μαϊου
στο Θέατρο Άλσος
12o Φεστιβάλ Ελάτειας
από τις 31 Ιουλίου
έως τις 3 Αυγούστου
Ο Μόγλης
και το βιβλίο της ζούγκλας
σε καλοκαιρινή περιοδεία
Roads festival 2025
5, 6 & 7 Σεπτεμβρίου
στο Θέατρο Πέτρας