Πολιτιστικά

“ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ : ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ” ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ BRECHT-2510 ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

today25/09/2025 8

Background
share close
   

«Κατερίνα Γώγου: Το Γαμώτο που Δεν Έζησα» του Ανδρέα Ζαφείρη

Επιστρέφει στη Σκηνή BRECHT-2510

Έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες χρονιές sold-out παραστάσεων, η πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση επιστρέφει για πέμπτη χρονιά, αυτή τη φορά στη Σκηνή BRECHT-2510 (Γ’ Σεπτεμβρίου 38, Αθήνα).

Από τις 6 Οκτωβρίου, και κάθε Δευτέρα στις 19.00, παρουσιάζεται το έργο του Ανδρέα Ζαφείρη «Κατερίνα Γώγου: Το Γαμώτο που Δεν Έζησα», βασισμένο στη ζωή και το έργο της πιο σημαντικής δημιουργού της νεοελληνικής λογοτεχνίας, αλλά και στην πυκνή, ιστορικά φορτισμένη εποχή που έζησε.

Η άγρια μοναδικότητα των στίχων της, η ενσυναίσθηση της για τη σύγχρονη ζωή στο αστικό τοπίο, η αγάπη της για το περιθώριο και τους «κολασμένους» της κοινωνίας, αλλά και η αυτοκαταστροφική της πορεία που καθρέφτιζε μια ολόκληρη εποχή, την ανέδειξαν ως κορυφαία μορφή της λεγόμενης «Αγίας Τριάδας των Εξαρχείων» (Σιδηρόπουλος, Άσιμος, Γώγου), ενώ σε αναγνωσιμότητα στέκεται ισάξια δίπλα στους Ελύτη, Ρίτσο και Σεφέρη.

Στη σκηνή, τρεις σπουδαίοι ηθοποιοί (Μαρία Ανδρίτσου, Χαρά Νικολάου και Χάρης Γεωργιάδης) ζωντανεύουν τον εύθραυστο ψυχισμό της Γώγου, δημιουργώντας μια θεατρική εικόνα-ξυράφι που θυμίζει τους πίνακες του Hieronymus Bosch, τα φτερά του Antoine de Saint-Exupéry και τις σελίδες του Antonin Artaud.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2021 και συνεχίζει δυναμικά την πορεία της, συναντώντας το κοινό για μια ακόμη σεζόν.

Και φέτος, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, ημέρα θανάτου της Κατερίνας Γώγου, θα πραγματοποιηθεί μία μοναδική παράσταση στη μνήμη της.

Ταυτότητα Παράστασης

  • Κείμενο / Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης
  • Παίζουν οι: Μαρία Ανδρίτσου, Χαρά Νικολάου, Χάρης Γεωργιάδης
  • Φωτογραφίες & τρέιλερ: Μάρκος Κιμιωνής
  • Διάρκεια: 90 λεπτά

Πληροφορίες

  • Παράσταση στη μνήμη της Κατερίνας Γώγου: 3 Οκτωβρίου στις 21.00
  • Έναρξη κανονικών παραστάσεων: Από 6 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα στις 19.00
  • Χώρος: Σκηνή BRECHT-2510, Γ’ Σεπτεμβρίου 38, Αθήνα

Εισιτήρια

  • Κανονικό: 12 €
  • Μειωμένο, Φοιτητικό, Ανέργων, Άνω των 65, Ομαδικές κρατήσεις: 10 €
  • Ατέλεια ηθοποιού: 8 €

Κρατήσεις στα τηλ. 6975535197, 693 6552623, 697 3070329

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Ελεωνόρα Ζουγανέλη live
στην Τεχνόπολη
την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου
Αγοραφοβικό Φεστιβάλ
26 & 27 Σεπτεμβρίου
σε πολλαπλούς χώρους
Να ξέρετε πως αυτό που
ακούτε είναι σφύριγμα τρένου
κάθε Τετάρτη στο θέατρο Olvio
Jerome Kaluta
στο Κύτταρο live
την Παρασκευή 3 ΟΚτωβρίου
Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων
από τις 3/6 έως τις 3/10
στο Θέατρο Βράχων
Αντιγόνη του Σοφοκλή
σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη
σε καλοκαιρινή περιοδεία
Mogwai live
στο Floyd live music venue
την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου
"Prison...κέϊκ"
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο Θέατρο Αλκμήνη
Κοιμώμενος Χαλεπάς
ο ΣΑΛόΣ άΓΙΟΣ
στο Θέατρο Καλλιρόης
6o Compartments dance project
από τις 21/9 μέχρι τις 5/10
στο Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ
13th Handmade Recycled fest.
17 έως 28 Σεπτεμβρίου
στο Fabrica Athens
Βασιλική Μιχαλοπούλου
στο Σταυρός του Νότου club
την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου