Πήγαμε - Είδαμε

ΓΙΑΤΙ ΟΙ VIC ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ

today15/10/2023 19

Background
share close

Γράφει ο Αποστόλης Ψαρρός “Τέρμα τα παράπονα” ΤΕΤ. 00:00 – 02:00

Δεν δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες μέρες από το live των Villagers of Ioannina city (Αλέξης Καραμέτης,Άκης Ζώης,Άρης Γιαννόπουλος, Αχιλλέας Ράδης, Κωνσταντής Πιστιόλης) στο θέατρο του Λυκαβηττού και η αλήθεια είναι ότι η συναισθηματική και αστρική καταιγίδα μέσα μου δεν έχει κοπάσει από αυτό που αντίκρισα για πολλοστή φορά στη ζωή μου.

Οι λόγοι που έκατσα να γράψω μερικές λέξεις χωρίς να λάβω καθόλου υπόψιν την καλλιτεχνική μου ιδιότητα αλλά απευθείας από την ψυχή μου, είναι οι εξής:

Δεν υπάρχει καμία ελληνική μπάντα αυτή τη στιγμή η οποία να έχει τέτοια επιρροή σε ανεξαρτήτου ηλικίας ανθρώπους και να ακουμπάει σε όλες τις εποχές.

Δεν υπάρχει καμία ελληνική μπάντα αυτή τη στιγμή, η οποία να συνδέει και να παντρεύει τόσο αρμονικά τον παραδοσιακό ήχο με σύγχρονες μορφές acid rock, stoner, heavy metal και των μπλουζ.

Δεν υπάρχει καμία ελληνική μπάντα αυτή τη στιγμή πού να κάνει τουρ στο εξωτερικό και το ένα της sold-out να διαδέχεται το άλλο. Που να έχει βγάλει ένα άλμπουμ με εξ ολοκλήρου αγγλικό στίχο και παρόλα αυτά να είναι τόσο ατόφιο και τόσο αυθεντικά ελληνικό .

Δεν υπάρχει καμία ελληνική μπάντα αυτή τη στιγμή με τέτοια κοινωνική ευαισθησία και να αγκαλιάζει όλες τις μορφές εκφράσεις ποίησης και αλληλεγγύης.

Δεν υπήρξε ουδέποτε στο παρελθόν ελληνική μπάντα σε συναυλία της οποίας να βλέπεις στο video wall πίσω, φράσεις και ποιητικές μορφές οι οποίες μας υπενθυμίζουν πόσο η σαπίλα έχει εισχωρήσει στην κοινωνία μας και μας ταλανίζει καθημερινά με όλα αυτά τα εγκλήματα που διαπράττονται ασταμάτητα.

Δε ξέρω αν επηρεάζει το γεγονός ότι έχω καταγωγή και απ’τα Τζουμέρκα, αλλά αυτό το κλαρίνο, αυτός ο Κωνσταντής Πιστιόλης…

Αχ θεέ μου..Να χα χίλια αυτιά και χίλιες ψυχές να βάζω μέσα μου αυτόν τον ήχο. Αυτό το παίξιμο του κλαρίνου, που είναι σαν να έρχεται ένα χάδι να ξεκινάει να σε χαϊδεύει στη μέση και εσύ να είσαι μωρό, και ενώ μεγαλώνεις και γίνεσαι έφηβος, το χάδι αυτο διαπερνά την ράχη σου με μια απαλή ανατριχίλα, κι όταν πια γίνεσαι ενήλικος, το χάδι να μετατρέπεται σ ένα ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο το οποίο σε ξυπνά για τα καλά, σε βγάζει από την ονειροπόληση και σου λέει, “ξεκόλλα, η ζωή είναι το τώρα και όχι το όνειρο “.

Γιατί ενώ ο Αλέξης μας εύχεται από το μικρόφωνο του: αδέρφια βαστάτε γερά τις δυσκολίες και κουράγιο”, παράλληλα, οι πολυφωνίες δεν αφήνουν να μη μαγευτείς αλλά και παράλληλα να μην αποδεχτείς την αλήθεια μέσα απ’τον πρώτο τους στίχο  απ’ το τραγούδι millennium blues

 

Strange days are coming

stand up straight my son

All streets are burning

stand up straight my son

 

You have to remember

life is just a ride

The voice that is inside you

that should be your guide…

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Pulp, The Smile & More TBA
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 20 Ιουνίου
Μαρία Κηλαηδόνη
στο Gazarte Roof Stage
την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου
"Το Κλύσμα"
από τις 26 Ιανουαρίου
στο Θέατρο Αλκμήνη
Οι Duran Duran έρχονται
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 18 Ιουλίου
Judas Priest, Accept
Bruce Dickinson 14 Ιουλίου
στο Release Athens Festival
"Η Πρόβα"
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο θέατρο NOUS
Megadeth live
στην Πλατεία Νερού
την Παρασκευή 14 Ιουνίου'24
"Κομμάτια και θρύψαλα"
από τις 19 Φεβρουαρίου
στο studio Κυψέλης
"Το μαγικό κλειδί"
από τις 12 Νοεμβρίου
στο Θέατρο Κιβωτός
Δεσποινίς Τζούλια
στο Από Κοινού θέατρο
από τις 6 Δεκεμβρίου
Parov Stelar, Jain & Telenova
στο Release Athens Festival
το Σάββατο 15 Ιουνίου
"Σκοτσέζικο Ντους"
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
στο Θέατρο Πρόβα
0%