Μουσικά Νέα

“AVE MARIA” Η ΑΘΗΝΑ ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ SCHUBERT

today30/12/2023 29

Background
share close

Η Aθηνά Ανδρεάδη 
(Athena Andreadis)

ερμηνεύει

“Ave Maria”

Μετά τη συνεργασία της δισκογραφικά με τον Leonard Cohen και επί σκηνής με τον Andrea Bocelli, η Αθηνά Ανδρεάδη (Athena Andreadis) μας εκπλήσσει ξανά, με την ερμηνεία της στο κλασικό τραγούδι του Σούμπερτ, Ave Maria. Ένα κλασικό εορταστικό κομμάτι, συνυφασμένο με τα Χριστούγεννα, ένας ύμνος που ξεπερνά τη θρησκεία και την καταγωγή, ενώνοντας το πανανθρώπινο αίτημα για ειρήνη και αγάπη.

Η επέτειος των εκατό χρόνων από τη γέννηση της ανεπανάληπτης Μαρίας Κάλλας  καθώς και η ερμηνεία κλασικού τραγουδιού επί σκηνής με τον Andrea Bocelli, συνέτειναν στην απόφαση της Αθηνάς Ανδρεάδη να το ερμηνεύσει με τον δικό της, βαθιά συναισθηματικό τρόπο, αναδεικνύοντας την κλασική της φωνή συνδυασμένη με μια ποπ ευαισθησία.

Όπως λέει η ίδια: “Το Ave Maria είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι για μένα. Πάντα μου μιλούσε και συχνά με στοίχειωνε. Ξεκινώντας τις σπουδές μου κλασικής φωνητικής στο Trinity College of Music του Λονδίνου, θαύμαζα τη φωνή της Μαρίας Κάλλας ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο ερμήνευσε το Ave Maria και ήλπιζα ότι μια μέρα θα μπορούσα να το τραγουδήσω κι εγώ.
Αλλάξαμε την ενορχήστρωση και μερικά ακόρντα από το πρωτότυπο, για να αναδείξουμε όχι μόνο το φως, που οι περισσότερες εκδόσεις αποτυπώνουν καλά (γέννηση, ελπίδα, ζωή) αλλά και την άλλη πλευρά της ζωής, του θανάτου, της θνησιμότητας.  Η απληστία, η σύγχυση, οι σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης φύσης, είναι κι αυτές μέρος της ζωής όπως και η ευκαιρία για λύτρωση και συγχώρεση. 

Είναι επίσης ένας ύμνος που έχει τραγουδηθεί στους περισσότερους γάμους και κηδείες της οικογένειας μου, συμπεριλαμβανομένου του δικού μου γάμου”.
  

Η Αθηνά Ανδρεάδη συνεργάστηκε με σπουδαίους συντελεστές για την ηχογράφηση. Παραγωγός είναι ο αναγνωρισμένος από την Ακαδημία Grammy Ethan Allen ενώ τα έγχορδα έπαιξε ο Oliver Kraus, που έχει συνεργαστεί με την Adele, την Sia και πολλούς ακόμα καταξιωμένους καλλιτέχνες.  

Ακούστε το τραγούδι: https://orcd.co/qgxrxeo 

http://athenamusic.com/

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Pulp, The Smile & More TBA
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 20 Ιουνίου
"Πόθεν Έσχες"
από το Σάββατο 11 Μαϊου
στο Θέατρο Βεάκη
"Αλιγάτορες"
από Παρασκευή έως Κυριακή
στο Θέατρο Γκλόρια
Οι Duran Duran έρχονται
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 18 Ιουλίου
Judas Priest, Accept
Bruce Dickinson 14 Ιουλίου
στο Release Athens Festival
11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας "Λίγο όνειρο ακόμα"
1η, 2, 3 & 4 Αυγούστου
Polkar live
στην Τεχνόπολη
την Τετάρτη 19 Ιουνίου
"25 χρόνια ΟΝΑΡ"
την Παρασκευή 17 Μαϊου
στο Κύτταρο live
Piano City Athens 2024
100 κονσέρτα πιάνου
16, 17, 18, 19 & 20 Μαϊου
Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στο Θέατρο NOUS
Parov Stelar, Jain & Telenova
στο Release Athens Festival
το Σάββατο 15 Ιουνίου
dEUS
live στο Floyd
την Παρασκευή 7 Ιουνίου
0%