Επικαιρότητα

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 2023 ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΙΚΗΤΕΣ

today31/10/2023 61

Background
share close

Εκδήλωση απονομής του τιμητικού μεταλλίου στους εθνικούς νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2023 πραγματοποίησε την Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2023 το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου Χάρης Κούντουρος δήλωσε κατά τη διάρκεια της απονομής: «Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη τιμά πρωτοβουλίες που προάγουν τις ευρωπαϊκές αξίες, την αλληλοκατανόηση και την διασυνοριακή πολιτιστική συνεργασία που συμβάλλει στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού πνεύματος. Οι δύο βραβευθέντες από την Ελλάδα επελέγησαν ανάμεσα σε δεκάδες προτάσεις ακριβώς επειδή το έργο τους αναδεικνύει περίτρανα αυτές τις αξίες και ιδιαίτερα την αλληλεγγύη, την ισότητα, και τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.»Κατ’ ανώτατο 50 βραβεύονται σε όλη την ΕΕ μετά από διαδικασία που περατώνεται με την επιλογή των νικητών από την επιτροπή του Βραβείου. Η επιτροπή αποτελείται από νυν αντιπροέδρους του ΕΚ, πρώην προέδρους του ΕΚ, εξέχουσες προσωπικότητες και εκπροσώπους από την Κοινωνία των Πολιτών. Οι δύο νικητές από την Ελλάδα ήταν ανάμεσα στα 38 τιμόμενα πρόσωπα και οργανώσεις που προέρχονται από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την επιλογή που έγινε στις 28 Ιουνίου από την κεντρική επιτροπή του Βραβείου.

Ήρωες των Τεμπών

Η ομάδα “Οι Ήρωες των Τεμπών” επέβαινε στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στον μοιραίο επιβατικό συρμό Intercity 62 που προσέκρουσε σε άλλη αμαξοστοιχία στα Τέμπη και, ενώ και οι ίδιοι ήταν τραυματισμένοι, με κίνδυνο της ζωής τους και αυταπάρνηση βοήθησαν τους συνεπιβάτες τους να βγουν από τα βαγόνια του φλεγόμενου τρένου σώζοντας δεκάδες ζωές. Το βραβείο παρέλαβε ο Μίλτος Μπαντής,  εκ μέρους του Ήρωα των Τεμπών Ανδρέα Αλικανιώτη.

Ref Checkpoint

Το Ref Checkpoint, αποτελεί πρωτοβουλία της οργάνωσης Θετική Φωνή και παρέχει υπηρεσίες πρόληψης και σεξουαλικής υγείας για πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες στην Αθήνα, καθώς και δωρεάν ενημέρωση, συμβουλευτική για θέματα σεξουαλικής υγείας στη μητρική γλώσσα των ωφελούμενων ατόμων και διασύνδεση των ασθενών με το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή με άλλους φορείς και υπηρεσίες. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Θετικής Φωνής Νίκος Δέδες.

Τα βραβεία απένειμε ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης. Την εκδήλωση πλαισίωσε σχήμα της Φιλαρμόνιας ορχήστρας Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη αναγνωρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και προωθούν τις κοινές μας αξίες. Απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε άτομα, ομάδες, ενώσεις ή οργανώσεις που με τις δράσεις τους προάγουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα θεμελιώδη δικαιώματα, την αμοιβαία κατανόηση και στενότερη σύνδεση μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών της ΕΕ ή τη διευκόλυνση της διασυνοριακής ή διεθνικής συνεργασίας εντός ΕΕ. Προτάσεις για υποψηφιότητες για το Βραβείο γίνονται από τους ευρωβουλευτές, καθώς επίσης από πολίτες, ομάδες πολιτών και οργανώσεις.

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Pulp, The Smile & More TBA
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 20 Ιουνίου
"Πόθεν Έσχες"
από το Σάββατο 11 Μαϊου
στο Θέατρο Βεάκη
"Αλιγάτορες"
από Παρασκευή έως Κυριακή
στο Θέατρο Γκλόρια
Οι Duran Duran έρχονται
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 18 Ιουλίου
Judas Priest, Accept
Bruce Dickinson 14 Ιουλίου
στο Release Athens Festival
11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας "Λίγο όνειρο ακόμα"
1η, 2, 3 & 4 Αυγούστου
Megadeth live
στην Πλατεία Νερού
την Παρασκευή 14 Ιουνίου'24
"25 χρόνια ΟΝΑΡ"
την Παρασκευή 17 Μαϊου
στο Κύτταρο live
Piano City Athens 2024
100 κονσέρτα πιάνου
16, 17, 18, 19 & 20 Μαϊου
Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στο Θέατρο NOUS
Parov Stelar, Jain & Telenova
στο Release Athens Festival
το Σάββατο 15 Ιουνίου
dEUS
live στο Floyd
την Παρασκευή 7 Ιουνίου
0%