Πήγαμε - Είδαμε

ΠΗΓΑΜΕ / ΕΙΔΑΜΕ : SIERRA ΣΤΟ ARCH LIVE CLUB…ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΣΑΛΤΑΣ

today08/10/2024 22

Background
share close

Γράφει ο Μάκης Σάλτας “Vietnam” ΣΑΒ. 20:00-22:00

Τον χώρο του Arch τον είχα επισκεφθεί τον περασμένο Μάιο σε hard core punk συνθήκη ( Come Back Kid ). Το Σάββατο που πέρασε ήμουν προετοιμασμένος για πιο ηλεκτρονική ατμόσφαιρα.

Το σκηνικό γνώριμο με τις κλασσικές μακρόστενες λάμπες να διαξιφίζουν τη σκηνή. Dark wave αισθητική που σηματοδοτεί το μουσικό ύφος που θα ακολουθήσει.  Sierra και η σύγχρονη Γαλλική synth wave αισθητική θα έκανε την εμφάνιση της. Ο Infinull ήδη έχει ξεκινήσει το dj set και τα πρώτα techno – ambient αγγίγματα δίνουν το στίγμα ότι δεν θα ακουστεί κάτι παλαιάς κοπής. Το βιογραφικό και οι συνεργασίες της Sierra με Carpenter Brut και Peturbator, καλλιτέχνες που έχουν ισχυρές metal καταβολές και συνδέσεις, σε κάνουν να ψυλλιάζεσαι ότι κάτι διαφορετικό θα εμφανιστεί.

Σκοτεινή ομιχλώδης ατμόσφαιρα. Απουσία κλασσικών οργάνων. One woman show.  Από το πρώτο τραγούδι νιώθεις την επιρροή του industrial techno ήχου. Θυμωμένα μπάσα και synth μελωδίες με ένα αργόσυρτο θελκτικό ρυθμό. Τα προκαθορισμένα μοτίβα είναι απαραίτητα για να πλαισιωθούν από βαθιά φωνητική απαγγελία και techno drum ριπές. Το κλασσικό dark wave δίνει διακριτικό παρόν. Σαν αναδυόμενο υποβρύχιο η μουσική σκαλέτα επιταχύνει. Τα Gone, Stronger, Arrival ξεχωρίζουν.

Τα remix ανεβάζουν την ένταση και η ίδια σκηνικά συμμετέχει στην αυθόρμητη ανταπόκριση του κοινού. Οι techno λούπες γίνονται αστραπιαίες και κοφτερές, τα μπάσα εναρμονίζονται και βρίσκει την ευκαιρία να περάσει τα μηνύματα των μινιμαλιστικών στίχων θυμίζoντας Ann Clark. Αυτή η αυξανόμενη ταχύτητα έφτανε σε όρια techno house ευφορίας που δίνει κίνητρο για χορό.

Η αίσθηση που άφησε  η SIerra ήταν ιδιαίτερα θετική. Η μίξη των ειδών πλησιάζει τα θέλω διαφόρων μουσικών προτιμήσεων, χωρίς να υπερβαίνει την μελαγχολική καταχνιά που συνοδεύει το synth wave. To electro κομμάτι σίγουρα έχει το πρώτο λόγο. Αν είστε φίλοι κυρίως της ηλεκτρονικής μουσικής η Sierra θα βρει το σύνδεσμο να σε βάλει στο μουσικό της κόσμο.

Στην επόμενη επίσκεψη της σίγουρα αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή.

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

"Αυτόματη εστίαση"
στο Θέατρο Αργώ
από τις 17 Οκτωβρίου
Δαγκώνει;
κάθε Παρασκευή
στο Θέατρο Φούρνος
"Προδοσία"
από τις 4 Νοεμβρίου
στο Θέατρο Διάχρονο
Ο επιθεωρητής έρχεται
στο Θέατρο Βαφείο
από τις 16 Οκτωβρίου
"Φωτιά και νερό"
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο Θέατρο Άβατον
Prmier music festival 2024
στην Πλατεία Νερού
στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου
The Last Drive live
στο Gagarin 205
14 & 15 Μαρτίου 2025
The Murder Capital
στο Gagarin 205
στις 30 Μαϊου 2025
100 χρόνια Μίμης Πλέσσας
στο Θέατρο Παλλάς
από 10 έως 20 Οκτωβρίου
Godspeed You! Black Emperor
στο FLoyd Live Venue
την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
Luke Elliot live
στο Gazarte Roof Stage
το Σάββατο 9 Νοεμβρίου
Σταμάτης Κραουνάκης
Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών
το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
0%