Πολιτιστικά

“ΧΟΡΕΨΕ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ” ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ

today28/03/2024 49

Background
share close

Θέατρο Αργώ  – Studio

Ελευσίνιων 13-15, Αθήνα (Στάση metro Μεταξουργείο)

Τηλέφωνο: 210 52 01 684

«Χόρεψέ με πατέρα»

Της Κατερίνα Αντωνιάδου

  Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 25 Μαρτίου

Kάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Έως την Τρίτη 21 Μαΐου

 ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ :

ΧΟΡΕΨΕ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ της Κατερίνας Αντωνιάδου | Εισιτήρια online! | More.com

Η Non Grata Productions παρουσιάζει στο Θέατρο Αργώ – Studio την παράσταση «Χόρεψέ με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου από τη Δευτέρα 25 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως την Τρίτη 21 Μαΐου.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Αρμένη, με τον ίδιο στο ρόλο του πατέρα και την Κατερίνα Αντωνιάδου στο ρόλο της κόρης.

Λίγα λόγια για το έργο:

            Ένας πατέρας με άνοια και η υστερική κόρη του, προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν. Ο καθένας μέσα από την δική του διαταραχή, πάλλεται μέσα του, αναζητώντας την προσωπική του λύτρωση.

            Η κόρη έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον πατέρα της. Τον επισκέπτεται καθημερινά, τον φροντίζει, έχει την απόλυτη ευθύνη του. Έχει παραμερίσει εντελώς την ζωή της. Αυτή η μέρα που εξελίσσεται, είναι και η μέρα έξαρσης του πατέρα. Δεν την αναγνωρίζει. Ο ίδιος, προσκολλημένος σε ένα σταματημένο ρολόι, περιορίζεται σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αρνούμενος πεισματικά την αλήθεια. Αρνείται τα παιδιά του, αρνείται την δουλειά που υπηρέτησε, αρνείται την ανικανότητά του να αυτοεξυπηρετηθεί. Παρά τις υστερικές πιέσεις που δέχεται από την κόρη του, φαίνεται να υπεκφεύγει συνεχώς από την πραγματικότητα – ή τουλάχιστον έτσι σκέφτεται το μπερδεμένο μυαλό της κόρης. Μη μπορώντας κι αυτή να επικοινωνήσει με την νέα πραγματικότητα, χάνεται. Ανίκανη πλέον να διαχειριστεί και την προ πολλού, κατεστραμμένη σχέση με τον πατέρα της, αλλά κυρίως την σχέση της με τον εαυτό της, μπερδεύεται. Μπερδεύεται και κατηγορεί. Φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει την άνοια του πατέρα της, τρομοκρατώντας τον και φωνάζοντάς του “Δεν σε πιστεύω! Ένα παιχνίδι είναι αυτό που κάνεις”! Πάντα μέσα από την θέση του θύματος, προσκολλημένη στο παρελθόν της, το άμεσα εμπλεκόμενο με τον πατέρα της, το αναπολεί, πυροδοτώντας μνήμες άγριες και τον παρασέρνει σ’ έναν βίαιο χορό αισθήσεων και παραισθήσεων.

            Η επικοινωνία είναι ένα χαμένο παιχνίδι. Η κατανόηση και από τις δύο πλευρές ανύπαρκτη και το εγώ του κάθε ήρωα είναι τόσο μεγάλο, που δεν αφήνει περιθώρια να δούνε πέρα από τη μύτη τους. Η άνοια και η υστερία προχωρούν, ασφυκτικά δεμένες, με άρρωστα βήματα, που τα μισά τρεκλίζουν προς τ’ αριστερά και τ’ άλλα μισά προς τα δεξιά.

            Προορισμός δεν υπάρχει. Πάνε και οι δυο, όπου φυσάει ο άνεμος. Ένα απόγευμα. Μια παραληρηματική ημέρα, που η κάθε επόμενη μέρα, έπεται μιας άλλης, που τίποτα δεν αλλάζει.

            Πάντα μέσα από ένα χιούμορ, πάντα μέσα από ένα γέλιο, πάντα μέσα από έναν κλαυσίγελο, ένα απόγευμα, πατέρας και κόρη συναντιούνται και κοιτάζονται με βλέφαρα κλεισμένα.

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Γιώργος Αρμένης & Κατερίνα Αντωνιάδου

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Κατερίνα Αντωνιάδου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρμένης

Πρωτότυπη Μουσική: Βασίλης Κονταξής 

Ενδυματολογία: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης

Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης

Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος

Φωτογραφίες: Παντελής Κονσολάκης

Τρέιλερ: Thanos Angelis

Γραφιστική Επιμέλεια: Playwalk

Διαχείριση Social Media: Γιάννης Βαλτινός

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης (kokolakispr@gmail.com)

Οργάνωση παραγωγής: Φωτεινή Κυμπαροπούλου

Εταιρεία Παραγωγής: Non Grata Productions

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

 Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 16 ευρώ

Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ): 13 ευρώ

 Προπώληση VIVA/MORE:

ΧΟΡΕΨΕ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ της Κατερίνας Αντωνιάδου | Εισιτήρια online! | More.com

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Email: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

"Πουτάνα ζωή"
για 4 μόνο παραστάσεις
στο Kukaracha theaterspace
Η Παναγία των Παρισίων
στο Ίδρ.Μείζονος Ελληνισμού
από τις 24 Οκτωβρίου
Ο άνθρωπος των θαυμάτων
στο Θέατρο Αλκμήνη
από την Κυριακή 4 Οκτωβρίου
Το φτερωτό άλογο
από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου
στο Θέατρο Βεάκη
"Να ξέρετε πως αυτό που
ακούτε είναι σφύριγμα τρένου"
στο Θέατρο Olvio
"Πηνελόπη"
έρχεται κάθε Κυριακή
στο Από Μηχανής Θέατρο
"Οι βρικόλακες"
από τις 25 Σεπτεμβρίου
στο Θέατρο RADAR
Ο μικρός Πρίγκιπας
από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου
στο Θέατρο Κιβωτός
Βασιλική Μιχαλοπούλου live
στο club του ΣτΝ
την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Οι λευκές νύχτες ενός κλόουν
στο θέατρο Μαβίλη
από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου
In motion
κάθε Κυριακή στις 11 το πρωϊ
στο Θέατρο Εν Αθήναις
"Το κιβώτιο"
για 11η χρονιά
στο studio Μαυρομιχάλη