Βιβλίο

“Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ” ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ LUCIA GIUSTINI ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε. ΡΩΣΣΗ

today19/03/2024 26

Background
share close

Lucia Giustini
Ο Βασιλιάς που δεν ήθελε να κάνει πόλεμο
Εικονογράφηση: Sandro Natalini
Μετάφραση: Νίκος Κ. Καρράς
Σελίδες: 32, ISBN: 978 960 225 235 2, τιμή: 12.99 ευρώ
Για παιδιά από 3 ετών
Εκδόσεις Ε. Ρώσση

Πόλεμος; Στρατός; Εχθρός;
Λέξεις άγνωστες για τον βασιλιά Φλωρέντιο που δεν γνωρίζει καν πώς είναι ένας εχθρός. Έχει πολλά περισσότερα να κάνει από το να κηρύττει πολέμους! Θα τα καταφέρει ή θα παραπλανηθεί από τους συμβούλους του;
Αυτή είναι η ιστορία του γλυκού, ειρηνικού βασιλιά Φλωρέντιου αποφασισμένου να υπερασπιστεί τις δικές του ιδέες και αξίες ακόμα και όταν όλοι θα ήθελαν να σχεδιάζει την επέκταση του βασιλείου του με τη διεξαγωγή πολέμων.
Ένας επίκαιρος, αντιπολεμικός μύθος, γραμμένος με χιούμορ, τρυφερότητα και καθάριο βλέμμα από την Lucia Guistini, που μας διδάσκει ότι ο πόλεμος θα εξαλειφθεί μόνο αν πάψει να υπάρχει εντός μας. Αν κάνουμε ειρήνη πρώτα με τον εαυτό μας! Και όσα δεν λένε τα λόγια, τα υπονοούν γλαφυρά οι υπέροχες εικόνες του Sandro Natalini, που επέλεξε για βασιλιά, τι άλλο παρά, το λιοντάρι! Ένα λιοντάρι, όμως που πρέπει να αποδείξει ότι είναι πράγματι ικανό να φέρει ευημερία στο λαό του. Που πρέπει να αντιμετωπίσει τους συμβούλους του, όπως ο ελέφαντας, η καμηλοπάρδαλη, ο κροκόδειλος, που τον …περικυκλώνουν και αναγκάζεται να σηκώσει εκείνος το βλέμμα για να τους μιλήσει!
Μια όμορφη ιστορία για την ειρήνη, τις αληθινές αξίες της ζωής.
Δώρο διαδραστικά παιχνίδια μέσω του QR Code που θα βρουν οι αναγνώστες στο βιβλίο.

Βιογραφικό συγγραφέα
Η Lucia Giustini εργάζεται ως παιδαγωγός και κουκλοπαίκτης στη Μπολόνια. Το 2003 ίδρυσε την Ένωση καλλιτεχνών Millemagichestorie, που ασχολείται με το παιδικό θέατρο και δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την ανάγνωση με παραστάσεις σε βιβλιοθήκες, θέατρα και σχολεία. Διευθύνει επίσης εργαστήρια κινηματογράφου και είναι ιδρύτρια της εταιρείας Teatrino dell’Armadio.

Βιογραφικό εικονογράφου
Ο Sandro Natalini, εικονογράφος, συγγραφέας, γραφίστας, γεννήθηκε στην Αγκόνα το 1970. Διδάσκει εικονογράφηση στο Πανεπιστήμιο ISIA στο Urbino και είναι υπεύθυνος ενός ερευνητικού προγράμματος για εικονογραφημένα βιβλία στο Πανεπιστήμιο Stranieri της Περούτζια. Βιβλία του κυκλοφορούν σε πολλές χώρες.

 

Εκδόσεις Ε. Ρώσση
Βύρωνος 5, 145 65, Άγιος Στέφανος,
τηλ.: 210 2020126, rossibooks.gr
info@rossibooks.gr, sales@rossibooks.gr

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

"Πουτάνα ζωή"
για 4 μόνο παραστάσεις
στο Kukaracha theaterspace
Η Παναγία των Παρισίων
στο Ίδρ.Μείζονος Ελληνισμού
από τις 24 Οκτωβρίου
Ο άνθρωπος των θαυμάτων
στο Θέατρο Αλκμήνη
από την Κυριακή 4 Οκτωβρίου
Το φτερωτό άλογο
από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου
στο Θέατρο Βεάκη
"Να ξέρετε πως αυτό που
ακούτε είναι σφύριγμα τρένου"
στο Θέατρο Olvio
"Πηνελόπη"
έρχεται κάθε Κυριακή
στο Από Μηχανής Θέατρο
"Οι βρικόλακες"
από τις 25 Σεπτεμβρίου
στο Θέατρο RADAR
Harley Davidson bike show
9, 10 & 11 Οκτωβρίου
στο Θέατρο Πέτρας
Σκιαδαρέσες live
@Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου
Beth Hart live
Δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού
την Τετάρτη 1η Ιουλίου
In motion
κάθε Κυριακή στις 11 το πρωϊ
στο Θέατρο Εν Αθήναις
"Το κιβώτιο"
για 11η χρονιά
στο studio Μαυρομιχάλη