Πήγαμε - Είδαμε

2ο SOLIDARITY FILM FESTIVAL KILLAH P. ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΑΝΣΥ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ

today21/11/2023 18

Background
share close

Γράφει η Νάνσυ Πλαβούκλου “Tunnel of oppression” ΚΥΡ. 14:00-16:00

Στις αρχές Νοέμβρη στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκε το 2ο Solidarity Film Festival Killah P.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάυλος «Killah P» Φύσσας με τη στήριξη του Δήμου ΚεΔρα, κατάφεραν να φέρουν στη πόλη του Κερατσινίου κάτι μοναδικό που έλειπε μέχρι τώρα από τη χώρα γενικότερα!

Στα πολιτιστικά κέντρα Μελίνα Μερκούρη και Αντώνης Σαμαράκης από 1η εως 5 Νοεμβρίου 2023, παρουσιάστικαν πάνω από 60 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, animation, fiction κτλ.

Οι θεματικές που παρουσιάστηκαν ήταν αστυνομική βια, προσφυγικό, Eλευθερία – συμπερίληψη – δικαιώματα, Φύλο σε πρώτο πλάνο, Κοινωνικά, Περιβάλλον, Κοινωνική ευαισθητοποίηση, απώλεια.

Τις ταινίες προλόγισαν δημοσιογράφοι, άνθρωποι της τέχνης και του κινηματογράφου και πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με τους δημιουργούς των ταινιών. Ανάμεσά τους οι Αντώνης Μποσκοΐτης, Θωμάς Σίδερης, Χρήστος Σκυλλάκος, Talayeh και Taravat Atlasi, Άννα Αντωνοπούλου, Θύμιος Κάκος, Ταξιάρχης Δεληγιάννης, Βασίλης Τσουβάρας, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Βασίλης Δούβλης, Γιώργος Νικολόπουλος, Άγγελος Μπαράι κ.α.

Το Σάββατο 4/11 στα πλαίσια του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε διεθνής συνάντηση συγγενών και αλληλέγγυων των θυμάτων φασιστικής, ρατσιστικής και αστυνομικής βίας. Στο κάλεσμα του συλλόγου και της προέδρου Μάγδας Φύσσα απάντησαν μητέρες δολοφονημένων παιδιών από την Ιταλία και τη Γερμανία καθώς και συλλογικότητες από άλλα μέρη της Ευρώπης. Μεταξύ άλλων στη συνάντηση παρερέθηκαν ο Γιάννης Μάγγος, ο Αναστάσης Μανιουδάκης, ο Διονύσης Τεμπονέρας κ.α. Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντερ Bucia Ancora Dentro που αφορά τη δολοφονία ενός νεαρού αντιφασίστα από ακροδεξιούς στο Μιλάνο το 2003.

Το φεστιβάλ έκλεισε την Κυριακή 5/11 με τον ωραιότερο τρόπο. Σχολεία από όλη την Ελλάδα παρουσιάσαν 14 ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν σε ομάδες στα σχολεία τους. Απονεμήθηκαν βραβεία στους μαθητές που βρέθηκαν στη τελετή λήξης του φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το φεστιβάλ συνεργάστηκε με την Παιδαγωγική ομάδα «Το Σκασιαρχείο» και έγιναν εικαστικά και video art εργαστήρια με ερέθισμα και έμπνευση από τους στίχους του Παύλου Killah P Φύσσα, για παιδιά ηλικιών 6-12 και 12-18. 

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Family secrets
κάθε Παρασκευή & Σάββατο
στο Θέατρο Αλκμήνη
"Ματωμένος γάμος"
από το Σάββατο 29 Νοεμβρίου
στο Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί
Να ξέρετε πως αυτό που
ακούτε είναι σφύριγμα τρένου
κάθε Τετάρτη στο θέατρο Olvio
Van Gohh
The Immersive experience
από την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου
"Nevermind"
κάθε Δευτέρα & Τρίτη
στο Θέατρο NOUS
Η ομολογία της 4ης Ιανουαρίου
κάθε Δευτέρα & Τρίτη
στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
Νεκρή φύση σε χαντάκι
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο studio Μαυρομιχάλη
"Prison...κέϊκ"
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο Θέατρο Αλκμήνη
Jerome Kaluta live
στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
τις Πέμπτες 4 & 11 Δεκεμβρίου
Caveman
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στο Θέατρο Αθηνών
Αλέξανδρος Τζοβάνι
στη Μουσική Σκηνή Ράδιο
την Τρίτη 25 Νοεμβρίου
Πυρεξία
3 οράματα για τη Μέση Ανατολή
στο θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ