Μουσικά Νέα

“ΦΕΓΓΑΡΙΑ” ΤΟ ΝΕΟ SINGLE ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ PANIK OXYGEN

today14/10/2023 75

Background
share close

Στάθης Παπαγεωργίου – Φεγγάρια

Νέο τραγούδι

Μουσική: Αντώνης Ρήγας

Στίχοι: Μαρία Καμπούρη

Ο Στάθης Παπαγεωργίου παρουσιάζει  το  νέο του single, με τίτλο «Φεγγάρια», που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.  

Τα «Φεγγάρια» είναι ένα υπέροχο, γλυκό χασάπικο, σε μουσική του Αντώνη Ρήγα και στίχους της Μαρίας Καμπούρη, που ο Στάθης Παπαγεωργίου ερμηνεύει με νοσταλγία και τρυφερότητα.

To τραγούδι μιλά για δύο ανθρώπους που δεν είναι πλέον μαζί, και ο πρωταγωνιστής αναπολεί τις στιγμές που πέρασαν. Είναι ένα τραγούδι που δεν μπορεί παρά να σε ταξιδέψει σε αξέχαστες συναισθηματικές στιγμές.

Mε κύριο χαρακτηριστικό τη μελωδικότητα και την ευαισθησία στην ερμηνεία του, ο Στάθης συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία ερμηνεύοντας πάντα ιδιαίτερα τραγούδια.

Τα «Φεγγάρια», κυκλοφορούν σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα από την Panik Oxygen.

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Γιώργος Μπουσούνης (Ammos) και έπαιξαν μουσική οι Νίκος Κατσίκης (μπουζούκι), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Δημήτρης Μπαρμπαγάλας (κιθάρες) και Γιώργος Μπουσούνης (πιάνο, πλήκτρα και κρουστά)

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε από τον Γιώργο Γκίνη, ενώ η μίξη και το mastering από τον Γιώργο Μπουσούνη. Η παραγωγή της μουσικής πραγματοποιήθηκε στο στούντιο Online Recording Sessions. Η δημιουργία και η επιμέλεια του Music Lyric Video έγινε από τη Χριστίνα Κάζαγλη. 

Λίγα λόγια για τον Στάθη Παπαγεωργίου

Ο Στάθης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα το 1990. Αποφοίτησε

από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και έπειτα από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου

Πανεπιστημίου Θράκης.

Από μικρή ηλικία έχει φοιτήσει σε ωδεία σπουδάζοντας κιθάρα καθώς και θεωρία και

Ειδικό αρμονίας της μουσικής, ενώ στη συνέχεια έχει λάβει σειρά μαθημάτων βυζαντινής και

παραδοσιακής μουσικής. Τα τελευταία χρόνια σπουδάζει σύγχρονο τραγούδι στην τάξη της κ. Άννας Διαμαντοπούλου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, όπου φέτος διανύει το έτος του πτυχίο του.

Από το 2014 τραγουδάει συμμετέχοντας σε μουσικές συναυλίες, φεστιβάλ και εκδηλώσεις είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος σε μουσικά group, με το γνωστότερο από αυτά να ονομάζεται «The Daltons’ Project», όπου αποτέλεσε ομάδα τεσσάρων ερμηνευτών, το οποίο είχε ως στόχο να γεφυρώσει τέσσερα μουσικά είδη.

Το 2018, ο Στάθης έκανε το δισκογραφικό του ντεμπούτο, με το τραγούδι «Σχεδία»

το οποίο ενορχηστρώθηκε από το μουσικό σχήμα «Δραμαμίνη». Ακολούθησαν ένα ρομαντικό ζεμπέκικο με τίτλο «Ένας άνεμος» σε στίχους και μουσική Βασίλη Πανταζόπουλου, το «Δέκα βήματα» σε tango ρυθμούς σε στίχους και μουσική της Μαρίας Καμπούρη και σε ενορχήστρωση των Ammos και το «Πάντα Εδώ» σε στίχους, μουσική και ενορχήστρωση πάλι των Ammos. Πιο πρόσφατα κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την Πέννυ Μπαλτατζή το τραγούδι «Καλύτερα να φεύγω» καθώς και το  τραγούδι «Συχνότητα» σε μουσική Νίκου Καραδημητρίου και στίχους Γιάννη Μουρατίδη. 

 

Στίχοι:

Στου φεγγαριού την αλλαγή θα ‘ρθεις ξανά

να φέρεις πίσω όνειρα, που δε γυρίζουν πια

Κάποτε όλα χάθηκαν, μα η καρδιά πονά

μόνο για σένα που ποτέ δε θέλει να ξεχνά.

 

Φεγγάρια μου παλιά τα βράδια υποφέρω

πόσο πολύ σ’ αγάπησα, μονάχα εγώ το ξέρω

Φεγγάρια μου παλιά, τα βράδια υποφέρω

όσο κι αν ψάξω δε θα βρω, τι έφταιξε, δε ξέρω

 

Κλείνω τα μάτια να σε δω, να μου γελάς

μες το όνειρο μου έρχεσαι και μ’ αναζητάς

Μα ξημερώνει ψέματα που πάντα με ξεχνάς

στου φεγγαριού το γέμισμα σε άλλα μέρη πας…

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Chris Isaak live
Δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού
το Σάββατο 13 Ιουνίου
ΠΟΥ ΣΤΑ ΤΑ
στο Θέατρο Μαβίλη
από την Δευτέρα 1η Ιουνίου
Χαϊνηδες live
@Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
τη Δευτέρα 8 Ιουνίου
David Byrne live
στο SNF Nostos by Release
την Κυριακή 21 Ιουνίου
Jean Michel Jarre live
στο SNF Nostos by Release
την Δευτέρα 22 Ιουνίου
Gorillaz etc. live
στο SNF Nostos by Release
την Πέμπτη 25 Ιουνίου
13o φεστιβάλ Ελάτειας
στο δάσος της Ελάτειας
30 Ιουλίου με 2 Αυγούστου
Anilio park festival
στο Χιονοδρομικό Ανηλίου
7, 8 & 9 Αυγούστου
Helmos mountain festival
στον Χελμό Καλαβρύτων
19, 20, 21 & 22 Ιουνίου
Beth Hart live
Δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού
την Τετάρτη 1η Ιουλίου
Plastiras Lake festival 2026
στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου
9, 10, 11 & 12 Ιουλίου
Sabaton, Savatage & Epica
στο Release Athens festival
το Σάββατο 25 Ιουλίου