ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Παρασκευή 30/5
19.30: «Τα χρόνια της εφηβείας» της Βασιλείου Ξένια
Τέσσερις έφηβες μοιράζονται τη σκηνή και, μέσα από τις φωνές τους, ξεδιπλώνεται η κοινή εμπειρία της εφηβείας: έρωτες, φόβοι, όνειρα και συγκρούσεις. Ένα έργο γεμάτο συναίσθημα, αλήθεια και νεανική ενέργεια, που μιλά για το μεγάλωμα με τρόπο άμεσο και συγκινητικό.
Κείμενο: Μάγια Δεληβοριά, Διασκευή και Σκηνοθεσία: Ξένια Βασιλείου
Παίζουν οι: Βαγενά Βαρβάρα, Δεληγιώργη Ιωάννα, Ρούσσου Ελευθερία, Τουμαρά Άννα
21.30: «Dystopia is not a Fairytale» του Ανδρέα Ζαφείρη I Θεατρική Ομάδα 2510
Σε ένα Δυστοπικό μέλλον, μετά από μια πυρηνική καταστροφή, η ελίτ μένει στον Σιδερένιο Κύκλο, ενώ οι κοινοί θνητοί προσπαθούν να επιβιώσουν με ελάχιστα μέσα, μέσα σε ένα ραδιενεργό περιβάλλον και τον κίνδυνο από συμμορίες. Μια ομάδα, οι Κόκκινες, ξεκινούν για μια επικίνδυνη αποστολή και στη διαδρομή θα συναντήσουν διάφορα πρόσωπα, βγαλμένα από παραμύθια… στην εφιαλτική τους εκδοχή. Θα επιβιώσουν; Θα φτάσουν στο τέλος; Μήπως τελικά η Δυστοπία είναι ήδη παρόν και τα παραμύθια μας μιλούσαν για κάθε άλλο παρά παραμυθένιες καταστάσεις;
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης
Παίζουν: Μαρία Αυλωνίτου, Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου, Δήμητρα Γεροντίδη,Ειρήνη Γκόλφη, Αντώνης Δουργούνογλου, Μαρία Ζωγραφίνη, Νίκος Λιόλιος, Πέτρος Μενελάου,Μαρούλα Θεοδωρίδου, Καλιανίδη Βερονικη, Μαριλένα Καρολίδου, Χρύσα Μπούκα,Αλεξανδρα Παπαδοπούλου, Ελένη Ρουμποτή, Ευριδίκη Σταματίου, Γιάννος Σταμέλος,Πέγκυ Τσάτσου (Τρίτη 10/6: 21.30 & Τετάρτη 11/6: 20.00)
Σάββατο 31 /5
18.15: «Περί Έρωτος» Ι ΟΜΑΔΑ +2
Performance
Μια σύντομη performance που με χιούμορ και ευαισθησία εξερευνά τις αντιφάσεις του σύγχρονου φλερτ και της ανθρώπινης σύνδεσης. Μέσα από την ιστορία του Ν., αναδεικνύεται η αναζήτηση της αληθινής επικοινωνίας σε έναν κόσμο γρήγορο και αποξενωμένο.
Σκηνοθεσία, Σχεδιασμός φωτισμού: @clelia_pap Παίζουν : @nikos_gourzis
Κίνηση:@marina_marmarart – Διάρκεια: 30’ – Είσοδος: 5€
20.00: «Έξω απ’ το ψυγείο» I Ομάδα: ΓΛΥΚΕΣ ΡΕΓΓΕΣ
Improv Theatre
Οι Γλυκές Ρέγγες, μια ομάδα αυτοσχεδιαστικού θεάτρου με 20 χρόνια εμπειρίας, παρουσιάζουν την παράσταση «Έξω απ’ το ψυγείο». Χωρίς σενάριο, πρόβες ή σκηνοθεσία, οι ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας τεχνικές long και short form improv, δημιουργούν ζωντανά χαρακτήρες, σχέσεις και ιστορίες βασισμένες σε προτάσεις του κοινού. Με απόλυτη εμπιστοσύνη στη συλλογική δυναμική και τη συμμετοχή των θεατών, η παράσταση είναι μια γιορτή αυθεντικότητας και θεατρικής ελευθερίας, που δεν είναι ποτέ ίδια και πάντα μοναδική.
Σημειώσεις: Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικο και νεανικό κοινό (13+)
21.30: «Murder Cases in Frankenstein Castle» του Ανδρέα Ζαφείρη Ι Θεατρική Ομάδα 2510
Το Τέρας Φρανκεστάιν πεθαίνει, αφήνοντας μια διαθήκη για τα 7 παιδιά του. Οι κληρονόμοι συγκεντρώνονται στο κάστρο του, όμως, αμέσως μετά το άνοιγμα της διαθήκης αρχίζουν οι… ανεξήγητοι θάνατοι. Στο κάστρο έρχεται ο Σέρλοκ Χόλμς για να λύσει το μυστήριο μέσα σε ένα περιβάλλον ερωτικών σκανδάλων, φθόνου και οικονομικών συμφερόντων. Ποιος είναι τελικά ο ανελέητος δολοφόνος; Θα τον προλάβουν πριν τους εξοντώσει όλους; Μια μαύρη κωμωδία, που τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και όπου τα Τέρατα είναι περισσότερα από όσα πιστεύουμε.
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης Παίζουν οι: Στέλιος Δελής, Δημήτρης Τριγωνίδης ,Τάσος Φιλοξενίδης, Ελένη Ζαγκούτη, Τζίνα Παπαϊωάννου, Μυρσίνη Σουρβίνου, Κωνσταντίνα Μήτρου, Ξένια Δημοπούλου, Γρηγορία Ζιάκα, Νίκος Τσικούρας, Στέλλα Αυγουστίδη , Θεοδώρα Γκιζίμη, Κωνσταντίνος Καραΐσκος, Μάγδα Λογκάρη, Σταματίνα Κινατίδη, Ευγενία Γκουντάνα, Αργυρώ Κουτσικάκη, Νάσος Κυριακίδης, Μαίρη Γρούνα, Νίκος Κοτσιόπουλος, Αγγελική Κολιού (Κυριακή 1/6: 19.00 & Παρασκευή 13/6: 19.30)
Κυριακή 1/6
19.00: «Murder Cases in Frankenstein Castle» του Ανδρέα Ζαφείρη Ι Θεατρική Ομάδα 2510 (& Παρασκευή 13/6: 19.30)
21.00: «Ένας τυχαίος θάνατος;» Ι Ομάδα Ροζ Ιππότες
Improv theatre
Έξι χαρακτήρες, ένας νεκρός και μια ζωντανή αυτοσχεδιαστική παράσταση χωρίς σενάριο. Μέσα από «long form improv», οι ηθοποιοί δημιουργούν επιτόπου ιστορίες, σχέσεις και ανατροπές, ενώ το κοινό συμμετέχει ενεργά, καθορίζοντας την εξέλιξη και το τέλος της παράστασης.
Παίζουν οι: Άννα Γιαννακίδου, Χαρά Ματαρέλλη, Νικόλας Πάνος, Μαρία Παπουτσή, Θάνος Πολυζώτης, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος (& Παρασκευή 13/6: 21.45)
22.30: BENDIR 2510 CIRCLE
Το τμήμα Μπεντίρ του ΧΩΡΟΥ 2510 παρουσιάζει μια μουσική διαδρομή με ρυθμούς και πρωτότυπες διασκευές από αγαπημένα κομμάτια και τραγούδια.
Συμμετέχουν: Μαρια Λίτινα, Γιαννης Νούσης,Αφροδιτη Παναγιωτοπουλου . Alessia Ranieri, Σταυρος Δημητριου, Μαριαννα Μεταξα, Ναγια Γέρουλα ,Χαρα Λετσου ,Αλεξανδρος Κοκκινελης ,Πανος Μαυρης. Λύρα: Θεοφιλος Λάης
Τραγούδι: Μαρια Λίτινα, Χαρα Λετσου ,Αφροδιτη Παναγιωτοπουλου – Είσοδος δωρεάν
Δευτέρα 2/6
19:30: «4 Εποχές» με την Ελένη Μπασδάρα
Θεματική αφήγηση βασισμένη σε παραμύθια από τη Μικρά Ασία
Μέσα από τον λόγο και τη δραματοποιημένη απόδοση, η παράσταση ζωντανεύει τις διαδρομές τεσσάρων γυναικών που παλεύουν να βρουν τον εαυτό τους ανάμεσα στο φανταστικό και το ρεαλιστικό. Κάθε μία, με τα όνειρα και τους φόβους της, αποκαλύπτει τη δύναμη της προσωπικής επιλογής και μας προσκαλεί να ξαναγράψουμε το δικό μας παραμύθι.
Επεξεργασία Κειμένων & Αφήγηση: Ελένη Μπασδάρα Βάση κειμένων: Παραμύθια από τη Μικρά Ασία και το έργο της Στέλλας Επιφανίου – Πετράκη (τόμοι 3 & 4)
21.00: «Box Play» της Amber Williams
Μια μικρή ιστορία για τον έρωτα και άλλα τρομακτικά πράγματα
Μια σκοτεινά χιουμοριστική παράσταση που συνδυάζει κουκλοθέατρο, σωματικό θέατρο και κωμωδία για να μιλήσει με τόλμη για τη γυναικεία ταυτότητα και την καταπίεση. Μέσα από τη Στέλλα και το τέρας Τράαλκουγκ, αποκαλύπτεται ένας κόσμος γεμάτος «κουτιά», από τη μήτρα ως το κουτί της Πανδώρας, που περιορίζουν όσα φοβόμαστε να αφήσουμε ελεύθερα. Έως το κουτί της Πανδώρας. Ένα έργο για όλα όσα φοβόμαστε να αφήσουμε κάτω
Σύλληψη και Δημιουργία: Amber Williams, Τίνα Μπάγια, Andrew Malik
Σκηνοθεσία: Amber Williams, Παίζουν: Τίνα Μπάγια, Andrew Malik
(& Τετάρτη 4/6: 21.00)
Tρίτη 3/6
20.00: «Τρωίλος και Χρυσίδα» Ι Μια τολμηρή διασκευή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Η παράσταση είναι στα αγγλικά
Μια πρωτοποριακή διασκευή του «Τρωίλου και Χρυσηίδας» που συνδυάζει τραγωδία και σάτιρα για να αποδομήσει τον μύθο του ηρωισμού και να φωτίσει τη ματαιότητα του πολέμου. Με πέντε ηθοποιούς ανάμεσα στο κοινό, η παράσταση καταργεί τα όρια σκηνής-θεατή, καλώντας τους θεατές να επιλέξουν πλευρά και να γίνουν ενεργό μέρος της δράσης. Με έντονο χιούμορ και σκληρή πραγματικότητα, αναδεικνύει την ειρωνεία και το διαχρονικό κόστος του πολέμου.
Σκηνοθεσία & Διασκευή: Διονύσης (Ενδυμίωνας) Γιακουμής
Παιζουν οι: Adam Terence Tyrrell, Ανέστης Ισχνόπουλος, Γεωργία Γρίβα, Γιώργος Χουσάκος, Κατερίνα Κλαυδιανού
Τετάρτη 4/6
19.00: «Θα ήθελα να…» της Ειρήνη Δρακοπούλου Ι Ομάδα Χι Λάμδα
“Θα ήθελα να…” από την ομάδα Χι Λάμδα. Ένα έργο με στοιχεία παραλόγου και κωμικές στιγμές, βασισμένο στο κείμενο της Ειρήνης Δρακοπούλου “Τι υπέροχος κόσμος!”
Ζητήματα ζωτικής σημασίας, όπως η ανάγκη για επιβίωση, η μοναξιά, ο θάνατος και η εκμετάλλευση των ζώων, απασχολούν τους χαρακτήρες μας, Εβίτα και Αντρέα, οι οποίοι θα ήθελαν να… ζήσουν επιτέλους κάτι όμορφο! Θα μπορούσαν να το πετύχουν;
Αρχικό κείμενο: Ειρήνη Δρακοπούλου
Σκηνοθεσία & Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα Χι Λάμδα
Πρωταγωνιστούν: Χάρης Γεωργιάδης – Λένα Χερουβείμ
21.00: «Box Play « της Amber Williams
Μια μικρή ιστορία για τον έρωτα και άλλα τρομακτικά πράγματα
Μια σκοτεινά χιουμοριστική παράσταση που συνδυάζει κουκλοθέατρο, σωματικό θέατρο και κωμωδία για να μιλήσει με τόλμη για τη γυναικεία ταυτότητα και την καταπίεση. Μέσα από τη Στέλλα και το τέρας Τράαλκουγκ, αποκαλύπτεται ένας κόσμος γεμάτος «κουτιά», από τη μήτρα ως το κουτί της Πανδώρας, που περιορίζουν όσα φοβόμαστε να αφήσουμε ελεύθερα. Έως το κουτί της Πανδώρας. Ένα έργο για όλα όσα φοβόμαστε να αφήσουμε κάτω
Σύλληψη και Δημιουργία: Amber Williams, Τίνα Μπάγια, Andrew Malik
Σκηνοθεσία: Amber Williams, Παίζουν: Τίνα Μπάγια, Andrew Malik
Πέμπτη 5/6
21.00: «Τα παιδιά του Κάιν: Οι ιστορίες της Ελένης και της Οντέ» της Εύας Θεολόγη
Θεατρική Performance
«Τα παιδιά του Κάιν» είναι μια ποιητική παράσταση για τη διαφορετικότητα, τη συνάντηση και τη συμφιλίωση. Μέσα από κίνηση, λόγο και μουσική, δύο κορίτσια αφηγούνται μια ιστορία ουσιαστικής ανθρώπινης επικοινωνίας, αποδομώντας στερεότυπα και αναδεικνύοντας τη δύναμη της αποδοχής. Ένας καθρέφτης για τον Άλλον και για εμάς.
Κείμενα: Εύα Θεολόγη Performers: Εύα Θεολόγη, Θεοδώρα Βαλομάνδρα (& Κυριακή 8/6: 18.30)
Παρασκευή 6/6
21.00: «Της Μάνας σου… η Σύνταξη» της Μαρία Κίτρα | Ομάδα Mirror
Μια σύγχρονη οικογενειακή κωμωδία με έντονο χιούμορ και κοινωνική σάτιρα. Μια αλλόκοτη συγκατοίκηση γίνεται αφορμή για παρεξηγήσεις, συγκρούσεις και γέλιο, με επίκεντρο τη… σύνταξη! Με καυστικό λόγο και αιχμηρούς διαλόγους, η παράσταση σατιρίζει την ελληνική οικογένεια και τις κοινωνικές αντιφάσεις,.
Κείμενο: Μαρία Κίτρα, Σκηνοθεσία- Σκηνογραφία: Γιώργος Βογιατζάκης
Παίζουν οι: Αννίτα Λεοντίου, Αχιλλέας Βογιατζάκης, Απόστολος Πάνος, Εύα Κακαλάκη, Γρηγόρης Τούντας, Ιωάννα Τούντα, Κωνσταντίνα Κονανδρέα, Κώστας Βλάχος, Κυριακή Βλάχου, Μαρία Καριάμη, Μανόλης Ταγλάρης, Μανούσος Δημητρακάκης, Τζίνα Μανέττα, Χρυσάνθη Τζαβάρα & guest εμφανίσεις μέσω προβολής προτζέκτορα: Κάτια Σταυρακάκη, Αναστασία Τούντα, Ιωάννης Βογιατζάκης (& Κυριακή 15/6: 19.45)
23.00: Live music: Βutterfly Jim “Νότες σε Μπουκάλι”
Indie-Rock -Pop Ι Original Συνθέσεις – Είσοδος: 3€
Σάββατο 7/6
19.00: «Δεσποινίς ετών 39» του Σακελλάριου Γιαννακόπουλου
Μια δραματική κωμωδία με φόντο τα ’60s, που μέσα από χιούμορ και ευαισθησία αναδεικνύει τη μοναξιά και τον κοινωνικό αποκλεισμό των γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας. Η «Δεσποινίς ετών 39» αποκαλύπτει πώς τα κοινωνικά στερεότυπα συγκρούονται με την προσωπική ευτυχία μια ιστορία τότε, μα και τώρα.
Κείμενο: Σακελλάριος Γιαννακόπουλος, Σκηνοθεσία: Παύλος Γιαννακάκος
Παίζουν: Κων/νος Νικολάου, Κική Τσόγξα ,Μαρία Ρουσσετου, Βλασης Ζαφειρης , Δημήτρης Τσαγρής, Αναστασία Ρουστεμη Γκουργιώτη, Φαίη Παναγοπούλου , Βασίλης Αστερής, Νικος Σωτηρόπουλος, Μαιρη Δεληγιάννη, Εύα Αγγελετάκη, Ιωάννα Μαγκάβαλη, Δημήτρης Τσαγρής Τραγούδι: «Στην αγκαλιά της μοναξιάς: σε μουσική του Νίκου Γιαννακάκου και στίχους του Παύλου Γιαννακάκου
21.00: «Project 2050» των Μαρία Καραμπάτση & Δημήτρη Μάρκου
Ένα ρομπότ με ανθρώπινη καρδιά και εγκέφαλο
Μια κωμικοτραγική ματιά στο μέλλον: Το έργο, τοποθετημένο στο 2050, αφηγείται την ιστορία ενός ανθρωποειδούς ρομπότ με καρδιά και νου, από τη «γέννησή» του έως την πρώτη του επαφή με την ανθρώπινη συνείδηση. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας μέσα σε έναν κόσμο που μοιάζει με το παρόν και ταυτόχρονα δείχνει πώς όλα ή τίποτα μπορούν να αλλάξουν
Σκηνοθεσία/Σύλληψη/Συγγραφή: Μαρία Καραμπάτση, Δημήτρης Μάρκος
Παίζουν οι: Αγγελική Κομισοπούλου, Αλέξανδρος Μπιτσώρης Χορογράφος: Ελένη-Μαρία Κορδέλου
23.00: Live Music– 2510 GUITAR STRINGS
Ο Romanos the Melodian και οι μαθητές του Χώρου 2510 σε μια μοναδική μουσική βραδιά με αγαπημένα κομμάτια και πρωτότυπες διασκευές, καρπός μιας γεμάτης έμπνευση και δημιουργικότητα χρονιάς.
Συμμετέχουν: Βασίλης Ρωμανός, Ευαγγελία Μακρή, Στέφη Στάμου, Αποστόλης Μητσιούδης, Βασίλης Παύλος, Στέλιος Δεκαβάλας, Γεωργία Νικολάου, Χριστίνα Ποτήρη
Είσοδος: 3€
Κυριακή 8/6
18.30: «Τα παιδιά του Κάιν: Οι ιστορίες της Ελένης και της Οντέ» της Εύας Θεολόγη
Θεατρική Performance
Μια ποιητική παράσταση για τη διαφορετικότητα, τη συνάντηση και τη συμφιλίωση. Μέσα από κίνηση, λόγο και μουσική, δύο κορίτσια αφηγούνται μια ιστορία ουσιαστικής ανθρώπινης επικοινωνίας, αποδομώντας στερεότυπα και αναδεικνύοντας τη δύναμη της αποδοχής. Ένας καθρέφτης για τον Άλλον και για εμάς.
Κείμενα: Εύα Θεολόγη Performers: Εύα Θεολόγη, Θεοδώρα Βαλομάνδρα
20.00: «Sex για 10’» Ι Ομαδα: Mimesis Group Theatre
Ένα work-in-progress βασισμένο στο κλασικό Reigen του Άρτουρ Σνίτσλερ, σε σύγχρονη, ελεύθερη απόδοση. Δύο ηθοποιοί ενσαρκώνουν δέκα χαρακτήρες μέσα από δέκα ερωτικές συναντήσεις, δημιουργώντας μια κωμωδία για την επιθυμία, την αμηχανία και την αναζήτηση σύνδεσης. Με ζωντανή μουσική και στοιχεία γκροτέσκου, η παράσταση ισορροπεί ανάμεσα στη φάρσα και το δράμα, σε ένα γρήγορο, ερωτικό παιχνίδι..
Σκηνοθεσία – Μουσική Διδασκαλία: Φωτεινή Σαββατιανού Απόδοση -Διασκευή- Δραματουργική Επεξεργασία: Μάνθος Γατσούλης Παίζουν: Δήμητρα Γκίκα & Μάνθος Γατσούλης, Τραγούδι: Χρύσα Διακάτου Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης, Ακορντεόν: Θοδωρής Μπρουτζάκης, Κρουστά: Βλαδίμηρος Πέτσας
21.30: «ΟΚΤΩ» του Γιάννη Αδελανιάκη Ι Θεατρική Ομάδα P.AREA
Μια σύγχρονη δραματική κομεντί με έντονο συναίσθημα και χιούμορ, που εξερευνά την ουσία της φιλίας, της αγάπης και των κοινωνικών στερεοτύπων. Ο Χρήστος και η Μαρίνα, φίλοι για πάνω από μια δεκαετία, βρίσκονται αντιμέτωποι με ερωτήματα που δοκιμάζουν τη σχέση τους και ανατρέπουν τις βεβαιότητες. Ένα έργο για τη δύναμη της ανθρώπινης σύνδεσης, πέρα από τα όρια του φύλου και των κοινωνικών προσδοκιών. Ο αριθμός 8 συμβολίζει τον ατελείωτο κύκλο της ζωής, την αδιάκοπη αγάπη και την ανατροπή κάθε στερεότυπου που εμποδίζει να αντικρίσουμε τον άλλον με αληθινή ματιά.
Κείμενο: Γιάννης Αδελιανάκης, Σκηνοθεσία, Επιμέλεια μουσικής: Φωτεινή Σαββίδη
Παίζουν οι: Ο Γιάννης Αδελιανάκης, Βέρα Ποτήρη
Τρίτη 10/5
19.45: «The Belly Tale» Ι Ομάδες: Filyra’s Hip Bumps, Bahiyas & Nawiras
Η Μαριάντα Αντωνίου (ΦιλΥρα Belly Dance) χοροδιδάσκαλος χορού Οριεντάλ του Χώρου 2510 και οι ομάδες της παρουσιάζουν τον μαγευτικό χορό Belly Dance, συνδυάζοντας παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία. Μέσα από ζωντανή μουσική και δυναμικές χορευτικές κινήσεις, η παράσταση ταξιδεύει το κοινό στον πλούτο και την ομορφιά ενός χορού με αραβικές ρίζες και παγκόσμια απήχηση.
Χορευτές: Αλεπάκου Εβελίνα, Αντωνίου Μαριάντα, Βασιλοπούλου Μιχαέλα, Γκέλα Μαρία, Διαμάντη Αθηνά, Δρούκα Βίκυ, Κασκαρέλη Άντζυ, Κούτσικου Ελπίδα, Νιώπα Άννα, Χριστοπούλου Δανάη, Χρήστου Χριστίνα Fusion Belly Dance: Δανάη Μποφίλιου(performer & instructor Fusion Belly Dance), Bendir: Πάνος Μαύρης (Δάσκαλος κρουστών Bendir Χώρου 2510) Βιολί: Χριστίνα Χρήστου
(& Πέμπτη 12/6: 22.30) Διάρκεια 40’- Είσοδος: 3€
20.15 «Beyond the Surface» της Ηλιάννα Μούκα
Solo χορευτική παράσταση
Μια σόλο χορευτική παράσταση που μέσα από την κίνηση εξερευνά την απόρριψη και την αυτοαποδοχή, μετατρέποντας τις «ατέλειες» σε δύναμη. Ένα ταξίδι από τον πόνο στην κατανόηση, που αναδεικνύει την αληθινή αξία πέρα από την επιφάνεια.
Διάρκεια 5’ – Είσοδος δωρεάν
20.30: Τμήμα Σύγχρονου Χορού 2510
Το τμήμα σύγχρονου χορού του Χώρου 2510 παρουσιάζει τρεις ξεχωριστές χορογραφίες, μέσα από τις οποίες οι χορεύτριες αφηγούνται με το σώμα τους προσωπικές ιστορίες και συναισθήματα. Μια παράσταση γεμάτη κίνηση, έκφραση και εσωτερικότητα, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση της χορογράφου Μάρας Ξυλά.
Χορεύουν: Χρυσάνθη Γαλατά, Μαρία Κατσιά, Αναστασία Κουλουριώτη,Τζο Μπέκιου
Αφροδίτη Σακελλαροπούλου, Δήμητρα Τελώνη –Διάρκεια 5’ – Είσοδος δωρεάν
21.30: «Dystopia is not a Fairytale» του Ανδρέα Ζαφείρη I Θεατρική Ομάδα 2510
Σε ένα Δυστοπικό μέλλον, μετά από μια πυρηνική καταστροφή, η ελίτ μένει στον Σιδερένιο Κύκλο, ενώ οι κοινοί θνητοί προσπαθούν να επιβιώσουν με ελάχιστα μέσα, μέσα σε ένα ραδιενεργό περιβάλλον και τον κίνδυνο από συμμορίες. Μια ομάδα, οι Κόκκινες, ξεκινούν για μια επικίνδυνη αποστολή και στη διαδρομή θα συναντήσουν διάφορα πρόσωπα, βγαλμένα από παραμύθια… στην εφιαλτική τους εκδοχή. Θα επιβιώσουν; Θα φτάσουν στο τέλος; Μήπως τελικά η Δυστοπία είναι ήδη παρόν και τα παραμύθια μας μιλούσαν για κάθε άλλο παρά παραμυθένιες καταστάσεις;
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης, Παίζουν: Μαρία Αυλωνίτου, Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου, Δήμητρα Γεροντίδη,Ειρήνη Γκόλφη, Αντώνης Δουργούνογλου, Μαρία Ζωγραφίνη, Νίκος Λιόλιος, Πέτρος Μενελάου,Μαρούλα Θεοδωρίδου, Καλιανίδη Βερονικη, Μαριλένα Καρολίδου, Χρύσα Μπούκα,Αλεξανδρα Παπαδοπούλου, Ελένη Ρουμποτή, Ευριδίκη Σταματίου, Γιάννος Σταμέλος,Πέγκυ Τσάτσου
Τετάρτη 11/6
19.00: «Ο Μονόλογος μιας Τρανς» της Βίβιαν Τσουρβάκα
Performance
Μια δυνατή θεατρική performance που παρουσιάζει την προσωπική ιστορία της Ερασμίας, τρανς σεξεργάτριας στην Αθήνα. Βασισμένη σε αληθινές μαρτυρίες και εμπνευσμένη από το μονόπρακτο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Ο Μονόλογος μιας πουτάνας στο φρενοκομείο», συνδυάζει τον θεατρικό λόγο με τη σκληρή πραγματικότητα, φωτίζοντας τις κοινωνικές και νομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τρανς γυναίκες στην Ελλάδα και καλώντας σε σεβασμό, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.
Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Κίνησιολογία: Βίβιαν Τσουρβάκα , Ερμηνεία: Δάφνη Τεντολούρη
Δραματουργία: Μαρία Συρίγου, Βίβιαν Τσουρβάκα Κατάλληλο: άνω των 16 ετών
20.00: «Dystopia is not a Fairytale» του Ανδρέα Ζαφείρη I Θεατρική Ομάδα 2510
Σε ένα Δυστοπικό μέλλον, μετά από μια πυρηνική καταστροφή, η ελίτ μένει στον Σιδερένιο Κύκλο, ενώ οι κοινοί θνητοί προσπαθούν να επιβιώσουν με ελάχιστα μέσα, μέσα σε ένα ραδιενεργό περιβάλλον και τον κίνδυνο από συμμορίες. Μια ομάδα, οι Κόκκινες, ξεκινούν για μια επικίνδυνη αποστολή και στη διαδρομή θα συναντήσουν διάφορα πρόσωπα, βγαλμένα από παραμύθια… στην εφιαλτική τους εκδοχή. Θα επιβιώσουν; Θα φτάσουν στο τέλος; Μήπως τελικά η Δυστοπία είναι ήδη παρόν και τα παραμύθια μας μιλούσαν για κάθε άλλο παρά παραμυθένιες καταστάσεις;
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ζαφείρης Παίζουν: Μαρία Αυλωνίτου, Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου, Δήμητρα Γεροντίδη,Ειρήνη Γκόλφη, Αντώνης Δουργούνογλου, Μαρία Ζωγραφίνη, Νίκος Λιόλιος, Πέτρος Μενελάου,Μαρούλα Θεοδωρίδου, Καλιανίδη Βερονικη, Μαριλένα Καρολίδου, Χρύσα Μπούκα,Αλεξανδρα Παπαδοπούλου, Ελένη Ρουμποτή, Ευριδίκη Σταματίου, Γιάννος Σταμέλος,Πέγκυ Τσάτσου
Πέμπτη 12/6
21.00: «Ομικρονγιωτα» του Γιάννη Διδασκάλου
Δύο άνθρωποι σε έναν απομονωμένο, εύθραυστο κόσμο περιμένουν καλεσμένους και κάτι επείγον να πουν. Η παράσταση εξερευνά την ανάγκη τους να εκφραστούν για όσα φόβοι, πληγές και σιωπές κρύβουν μέσα τους για τη μοναξιά, την απώλεια, τη μνήμη και την τρυφερότητα. Χωρίς να αποδίδει ρόλους, μιλά για τον Άνθρωπο. Ξεμπλέκει σχέσεις, σκοντάφτει σε σιωπές, λυγίζει από όσα δεν ειπώθηκαν και χαμογελά στα παράλογα της ζωής
Κείμενο / Δραματουργία: Αθανασία Χαλκιά, Αλέξανδρος Μαυρουδόπουλος, Γιάννης Δάφνης, Γιάννης Διδασκάλου, Ζωή Πάπαρη Σκηνοθεσία: Γιάννης Διδασκάλου
Παίζουν: Αλέξανδρος Μαυρουδόπουλος, Γιάννης Δάφνης
22.30: «The Belly Tale» Ι Ομάδες: Filyra‘s Hip Bumps, Bahiyas & Nawiras
Η Μαριάντα Αντωνίου (ΦιλΥρα Belly Dance) χοροδιδάσκαλος χορού Οριεντάλ του Χώρου 2510 και οι ομάδες της παρουσιάζουν τον μαγευτικό χορό Belly Dance, συνδυάζοντας παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία. Μέσα από ζωντανή μουσική και δυναμικές χορευτικές κινήσεις, η παράσταση ταξιδεύει το κοινό στον πλούτο και την ομορφιά ενός χορού με αραβικές ρίζες και παγκόσμια απήχηση.
Χορευτές: Αλεπάκου Εβελίνα, Αντωνίου Μαριάντα, Βασιλοπούλου Μιχαέλα, Γκέλα Μαρία, Διαμάντη Αθηνά, Δρούκα Βίκυ, Κασκαρέλη Άντζυ, Κούτσικου Ελπίδα, Νιώπα Άννα, Χριστοπούλου Δανάη, Χρήστου Χριστίνα Fusion Belly Dance: Δανάη Μποφίλιου(performer & instructor Fusion Belly Dance), Bendir: Πάνος Μαύρης (Δάσκαλος κρουστών Bendir Χώρου 2510) Βιολί: Χριστίνα Χρήστου
Διάρκεια 40’- Είσοδος: 3€
Παρασκευή 13/6
19.30: «Murder Cases in Frankenstein Castle» του Ανδρέα Ζαφείρη Ι Θεατρική Ομάδα 2510
Το Τέρας Φρανκεστάιν πεθαίνει, αφήνοντας μια διαθήκη για τα 7 παιδιά του. Οι κληρονόμοι συγκεντρώνονται στο κάστρο του, όμως, αμέσως μετά το άνοιγμα της διαθήκης αρχίζουν οι… ανεξήγητοι θάνατοι. Στο κάστρο έρχεται ο Σέρλοκ Χόλμς για να λύσει το μυστήριο μέσα σε ένα περιβάλλον ερωτικών σκανδάλων, φθόνου και οικονομικών συμφερόντων. Ποιός είναι τελικά ο ανελέητος δολοφόνος; Θα τον προλάβουν πριν τους εξοντώσει όλους; Μια μαύρη κωμωδία, που τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και όπου τα Τέρατα είναι περισσότερα απο όσα πιστεύουμε.
Παίζουν οι: Στέλιος Δελής, Δημήτρης Τριγωνίδης ,Τάσος Φιλοξενίδης, Ελένη Ζαγκούτη, Τζίνα Παπαϊωάννου, Μυρσίνη Σουρβίνου, Κωνσταντίνα Μήτρου, Ξένια Δημοπούλου, Γρηγορία Ζιάκα,n Νίκος Τσικούρας , Στέλλα Αυγουστίδη , Θεοδώρα Γκιζίμη, Κωνσταντίνος Καραΐσκος, Μάγδα Λογκάρη, Σταματίνα Κινατίδη, Ευγενία Γκουντάνα, Αργυρώ Κουτσικάκη, Νάσος Κυριακίδης, Μαίρη Γρούνα, Νίκος Κοτσιόπουλος, Αγγελική Κολιού
21.45: « Ένας τυχαίος θάνατος;» Ι Ομάδα Ροζ Ιππότες
Improv theatre
Έξι χαρακτήρες, ένας νεκρός και μια ζωντανή αυτοσχεδιαστική παράσταση χωρίς σενάριο. Μέσα από «long form improv», οι ηθοποιοί δημιουργούν επιτόπου ιστορίες, σχέσεις και ανατροπές, ενώ το κοινό συμμετέχει ενεργά, καθορίζοντας την εξέλιξη και το τέλος της παράστασης.
Παίζουν οι: Άννα Γιαννακίδου, Χαρά Ματαρέλλη, Νικόλας Πάνος, Μαρία Παπουτσή, Θάνος Πολυζώτης, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος
Σάββατο 14/ 6
18:00: «Πριν την επανάσταση» της Λίλη Τέγου Ι Θεατρική ομάδα: Αίθουσα 10
Βασισμένη στο κείμενο της «Μύτης» του Νικολάι Γκόγκολ,
Μια αυτοσχεδιαστική θεατρική διασκευή της «Μύτης» του Νικολάι Γκόγκολ. Με φόντο την Αγία Πετρούπολη του 1832, λίγες μέρες πριν από μια ιστορική ανατροπή, το έργο εστιάζει στη μοναξιά, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανάγκη για αποδοχή. Μέσα από έντονο ψυχολογικό βάθος και σύγχρονη θεατρική γλώσσα, φωτίζει τις προκαταλήψεις και τους φόβους της κοινωνίας, ενώ αναδεικνύει τις μικρές στιγμές που προμηνύουν μεγάλες αλλαγές. Μια παράσταση που συνδυάζει την κλασική λογοτεχνία με σύγχρονη θεατρική γλώσσα.
Συγγραφέας: Νικολάι Γκόγκολ , Σκηνοθεσία: Λίλη Τέγου, Δραματουργία: Μαρκέλλα Χριστογιαννάκη Παίζουν οι: Πάνος Αναγνωστόπουλος, Πέγκυ Δαμούλη, Μάτα Κουμουνδούρου, Ερρίκος Παλαιολόγος, Νικολέττα Τρεμούλη, Λίλη Τέγου, Θοδωρής Τσαβαλάς, Θάνος Τσίαπλας, Μαρκέλλα Χριστογιαννάκη (Κυριακή 15/6: 22.00)
19.30: «Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» της Ειρήνης Δαρμή
Μουσικοθεατρική παράσταση
Το μιούζικαλ «Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ», που παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΙΡΗΝΗ», είναι μια ζωντανή και συγκινητική παράσταση βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα, μουσική και σκηνοθεσία της Ειρήνης Δαρμή. Μέσα από την ιστορία της Μάγιας και της κόρης της Άννας, το έργο αναδεικνύει τη σημασία της μουσικής στην ανάπτυξη των παιδιών και την ανάγκη για ενθάρρυνση και στήριξη από τους γονείς, εξερευνώντας τη δύναμη της μουσικής δημιουργίας. Με όμορφα τραγούδια και δυνατά μηνύματα, η παράσταση προάγει την αγάπη για τη μουσική, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία της οικογενειακής στήριξης στην καλλιτεχνική έκφραση. Απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και ξεχειλίζει από αισιοδοξία και έμπνευση.
Μουσική,στίχοι,κείμενα,σκηνοθεσία: Ειρήνη Δαρμή (Μουσικολόγος ,εκπαιδευτικός)
Παίζουν οι: Γεωργία Τσαπατσάρη, Θοδωρής Κοιλάκος,Ελισάβετ Τσαπατσάρη, Μάριος Ματάκιας, Σταυρούλα Μπαγετάκου
Και τα παιδιά: Πέτρος Σεψάκος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σπύρος Παπαδόπουλος
Κωνσταντίνος Σεψάκος, Μαρίζα Σεψάκου, Μυρτώ Μπαγετάκου
Στο πιάνο ο βραβευμένος σολιστ: Γιώργος Δαρμής
21.30: «Απάνω στα γαϊδούρια» του Γεωργίου Σουρή Ι ομάδα ΝΟΚ-ΑΟΥΤ
Μια κωμωδία βασισμένη στα σατιρικά κείμενα του Γεωργίου Σουρή. Με φόντο μια μικρή ελληνική επαρχία, η παράσταση αναδεικνύει με χιούμορ και καυστικότητα τις σχέσεις εξουσίας, τις προεκλογικές ίντριγκες και τις κοινωνικές αντιφάσεις, μέσα από χαρακτήρες όπως δήμαρχο, ταβερνιάρισσα και βουλευτή. Μια ζωντανή σάτιρα για τον Ρωμιό και την Ελλάδα, με το πνεύμα του διαχρονικού ποιητή που παραμένει επίκαιρος.
Δραματουργική επεξεργασία/ Σκηνοθεσία: Θοδωρής Τούμπανος
Παίζουν: Καραστεργίου Αντώνης, Καστρίτση Όλγα, Μωρόγιαννη Χριστίνα,
Τσατσαρώνης Ηλίας, Χαρίση Μαρία- Ελπίδα
Κυριακή 15/6
19.00: «The Code» της Ελεάννας Καλαβίτη Ι Ομάδα «Quicksand» Χορευτική παράσταση
Μια χορογραφική πρόταση της Ελεάννας Καλαβίτη, εμπνευσμένη από τις ναυτικές επικοινωνίες και τον εγκλεισμό της καραντίνας. Μέσα από κώδικες όπως ο Μορς και συμβολικές κινήσεις, το έργο αφηγείται την ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνεί, να αντιστέκεται και να βρίσκει ελπίδα μέσω της τέχνης. Οι χορεύτριες, σαν καπετάνιοι χαμένοι στη θάλασσα, εκπέμπουν σήματα κινδύνου, αγάπης και ονείρου προς ένα κοινό-«άλλα πλοία», αναζητώντας σύνδεση σε μια εποχή απομόνωσης.
Χορογραφία: Ελεάννα Καλαβίτη, Χορευτές: Ελεάννα Καλαβίτη, Λυδία Μπενταλή, Έλενα Μπαμπανικολού Διάρκεια: 30 ‘ Είσοδος: 5€
19.45: «Της Μάνας σου… η Σύνταξη» της Μαρία Κίτρα | Ομάδα Mirror
Μια σύγχρονη οικογενειακή κωμωδία με έντονο χιούμορ και κοινωνική σάτιρα. Μια αλλόκοτη συγκατοίκηση γίνεται αφορμή για παρεξηγήσεις, συγκρούσεις και γέλιο, με επίκεντρο τη… σύνταξη! Μέσα από αιχμηρούς διαλόγους, η παράσταση ξεγυμνώνει τις αντιφάσεις της ελληνικής οικογένειας και της σύγχρονης κοινωνίας.
Κείμενο: Μαρία Κίτρα, Σκηνοθεσία- Σκηνογραφία: Γιώργος Βογιατζάκης
Παίζουν οι: Αννίτα Λεοντίου, Αχιλλέας Βογιατζάκης, Απόστολος Πάνος, Εύα Κακαλάκη, Γρηγόρης Τούντας, Ιωάννα Τούντα, Κωνσταντίνα Κονανδρέα, Κώστας Βλάχος, Κυριακή Βλάχου, Μαρία Καριάμη, Μανόλης Ταγλάρης, Μανούσος Δημητρακάκης, Τζίνα Μανέττα, Χρυσάνθη Τζαβάρα & guest εμφανίσεις μέσω προβολής προτζέκτορα: Κάτια Σταυρακάκη, Αναστασία Τούντα, Ιωάννης Βογιατζάκης
22.00: «Πριν την επανάσταση» της Λίλη Τέγου Ι Θεατρική ομάδα: Αίθουσα 10
Βασισμένη στο κείμενο της «Μύτης» του Νικολάι Γκόγκολ,
Μια αυτοσχεδιαστική θεατρική διασκευή της «Μύτης» του Νικολάι Γκόγκολ. Με φόντο την Αγία Πετρούπολη του 1832, λίγες μέρες πριν από μια ιστορική ανατροπή, το έργο εστιάζει στη μοναξιά, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανάγκη για αποδοχή. Μέσα από έντονο ψυχολογικό βάθος και σύγχρονη θεατρική γλώσσα, φωτίζει τις προκαταλήψεις και τους φόβους της κοινωνίας, ενώ αναδεικνύει τις μικρές στιγμές που προμηνύουν μεγάλες αλλαγές. Μια παράσταση που συνδυάζει την κλασική λογοτεχνία με σύγχρονη θεατρική γλώσσα.
Συγγραφέας: Νικολάι Γκόγκολ , Σκηνοθεσία: Λίλη Τέγου, Δραματουργία: Μαρκέλλα Χριστογιαννάκη Παίζουν οι: Πάνος Αναγνωστόπουλος, Πέγκυ Δαμούλη, Μάτα Κουμουνδούρου, Ερρίκος Παλαιολόγος, Νικολέττα Τρεμούλη, Λίλη Τέγου, Θοδωρής Τσαβαλάς, Θάνος Τσίαπλας, Μαρκέλλα Χριστογιαννάκη
23.00: Τμήμα Σύγχρονου Χορού 2510
Το τμήμα σύγχρονου χορού του Χώρου 2510 παρουσιάζει τρεις ξεχωριστές χορογραφίες, μέσα από τις οποίες οι χορεύτριες αφηγούνται με το σώμα τους προσωπικές ιστορίες και συναισθήματα. Μια παράσταση γεμάτη κίνηση, έκφραση και εσωτερικότητα, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση της χορογράφου Μάρας Ξυλά.
Χορεύουν: Χρυσάνθη Γαλατά, Μαρία Κατσιά, Αναστασία Κουλουριώτη, Τζο Μπέκιου
Αφροδίτη Σακελλαροπούλου, Δήμητρα Τελώνη Διάρκεια 5’ – Είσοδος δωρεάν