Πήγαμε - Είδαμε

2ο SOLIDARITY FILM FESTIVAL KILLAH P. ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΑΝΣΥ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ

today21/11/2023 12

Background
share close

Γράφει η Νάνσυ Πλαβούκλου “Tunnel of oppression” ΚΥΡ. 14:00-16:00

Στις αρχές Νοέμβρη στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκε το 2ο Solidarity Film Festival Killah P.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάυλος «Killah P» Φύσσας με τη στήριξη του Δήμου ΚεΔρα, κατάφεραν να φέρουν στη πόλη του Κερατσινίου κάτι μοναδικό που έλειπε μέχρι τώρα από τη χώρα γενικότερα!

Στα πολιτιστικά κέντρα Μελίνα Μερκούρη και Αντώνης Σαμαράκης από 1η εως 5 Νοεμβρίου 2023, παρουσιάστικαν πάνω από 60 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, animation, fiction κτλ.

Οι θεματικές που παρουσιάστηκαν ήταν αστυνομική βια, προσφυγικό, Eλευθερία – συμπερίληψη – δικαιώματα, Φύλο σε πρώτο πλάνο, Κοινωνικά, Περιβάλλον, Κοινωνική ευαισθητοποίηση, απώλεια.

Τις ταινίες προλόγισαν δημοσιογράφοι, άνθρωποι της τέχνης και του κινηματογράφου και πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με τους δημιουργούς των ταινιών. Ανάμεσά τους οι Αντώνης Μποσκοΐτης, Θωμάς Σίδερης, Χρήστος Σκυλλάκος, Talayeh και Taravat Atlasi, Άννα Αντωνοπούλου, Θύμιος Κάκος, Ταξιάρχης Δεληγιάννης, Βασίλης Τσουβάρας, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Βασίλης Δούβλης, Γιώργος Νικολόπουλος, Άγγελος Μπαράι κ.α.

Το Σάββατο 4/11 στα πλαίσια του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε διεθνής συνάντηση συγγενών και αλληλέγγυων των θυμάτων φασιστικής, ρατσιστικής και αστυνομικής βίας. Στο κάλεσμα του συλλόγου και της προέδρου Μάγδας Φύσσα απάντησαν μητέρες δολοφονημένων παιδιών από την Ιταλία και τη Γερμανία καθώς και συλλογικότητες από άλλα μέρη της Ευρώπης. Μεταξύ άλλων στη συνάντηση παρερέθηκαν ο Γιάννης Μάγγος, ο Αναστάσης Μανιουδάκης, ο Διονύσης Τεμπονέρας κ.α. Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντερ Bucia Ancora Dentro που αφορά τη δολοφονία ενός νεαρού αντιφασίστα από ακροδεξιούς στο Μιλάνο το 2003.

Το φεστιβάλ έκλεισε την Κυριακή 5/11 με τον ωραιότερο τρόπο. Σχολεία από όλη την Ελλάδα παρουσιάσαν 14 ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν σε ομάδες στα σχολεία τους. Απονεμήθηκαν βραβεία στους μαθητές που βρέθηκαν στη τελετή λήξης του φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το φεστιβάλ συνεργάστηκε με την Παιδαγωγική ομάδα «Το Σκασιαρχείο» και έγιναν εικαστικά και video art εργαστήρια με ερέθισμα και έμπνευση από τους στίχους του Παύλου Killah P Φύσσα, για παιδιά ηλικιών 6-12 και 12-18. 

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Pulp, The Smile & More TBA
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 20 Ιουνίου
"Πόθεν Έσχες"
από το Σάββατο 11 Μαϊου
στο Θέατρο Βεάκη
"Αλιγάτορες"
από Παρασκευή έως Κυριακή
στο Θέατρο Γκλόρια
Οι Duran Duran έρχονται
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 18 Ιουλίου
Judas Priest, Accept
Bruce Dickinson 14 Ιουλίου
στο Release Athens Festival
11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας "Λίγο όνειρο ακόμα"
1η, 2, 3 & 4 Αυγούστου
Megadeth live
στην Πλατεία Νερού
την Παρασκευή 14 Ιουνίου'24
"25 χρόνια ΟΝΑΡ"
την Παρασκευή 17 Μαϊου
στο Κύτταρο live
Piano City Athens 2024
100 κονσέρτα πιάνου
16, 17, 18, 19 & 20 Μαϊου
Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στο Θέατρο NOUS
Parov Stelar, Jain & Telenova
στο Release Athens Festival
το Σάββατο 15 Ιουνίου
dEUS
live στο Floyd
την Παρασκευή 7 Ιουνίου
0%