“Όταν η ευστροφία της τέχνης δηλώνει το παρόν μας, τότε σίγουρα  αναπνέεις καλύτερα” o Σπύρος Γραμμένος στην Τεχνόπολη

Σπύρος Γραμμένος στην Τεχνόπολη. Ένα διαφορετικό review

Όταν η ευστροφία της τέχνης δηλώνει το παρόν μας, τότε σίγουρα  αναπνέεις καλύτερα.

Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω με τίποτα καλύτερο την αποτύπωση μιας μουσικής βραδιάς, από την αίσθηση που μας άφησε.

Έτσι λοιπόν με μια ανάσα παραπάνω, από αυτές που  λείπουν τις τελευταίες μέρες  στην καθημερινότητα μας, βρεθήκαμε στον κουκουλοφόρο της καρδιάς μας, ή αλλιώς τον άτυπο Βαλεντίνο μας, που κάθε άλλο παρά τύπος αθλητικός δεν είναι – και ευτυχώς τον Θείο Τύχη να λες.

Ο λόγος φυσικά για τον Σπύρο Γραμμένο και τη συναυλιακή  εμφάνιση του στη Τεχνόπολη.

« Ω να σου…».

Με την ιδιαίτερη ευρηματικότητα, που γεννάει ένα δικό του κώδικα ανάμεσα στο χιούμορ και τον υπαρκτό σουρεαλισμό που ζούμε, για άλλη μια φόρα η παρουσία του από σκηνής μας έδωσε άπλετο γέλιο, μελωδίες και φυσικά μία αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων.

Μαζί του επί σκηνής βρέθηκαν η Αγγελίνα η οποία άνοιξε τη συναυλία, ο Κωσταντίνος Πουλής ερμηνεύοντας τον «Πιτσιπόδρα», ο Χρήστος Ελ. Παπαδόπουλος από τους Ρεβάνς, με τον οποίοι ταξιδέψαμε στο σύμπαν του Λουκιανού, ακούγοντας το «ευχαριστήριο», η Νεφέλη Φασουλή με το «Να είσαι εδώ». Ο Δημήτρης Μυστακίδης με το «Μαγκιές πιάστε τα γιοφύρια και το «Μίλα»

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο μεγάλος αδελφός του Σπύρου Γραμμένου ή αλλιώς ο «Φοίβος της Ημέρας» με τον οποίο τραγούδησαν μαζί το  «16» και το «Μόνο Ψέματα»

Με έντονο το «στίγμα» της πρόζας και της μουσικής, επανδρωμένοι με ένα μαζί που χτίζεται μέρα με τι μέρα, απολαύσαμε καινούργια τραγούδια, δακρύσαμε τη στιγμή που ακούστηκε το τραγούδι για τον Ζακ με στίχους της μητέρας του Ελένης Κοστωπούλου, και φωνάξαμε για να  ακούσει όλη η πλάση, «Το όνομα μου είν’ το δικό σου» – « Αν δεν γυρίσω» , συνθήματα για τον Ζακ και τον Παύλο, για τις απώλειες που μας πνίγουν και την ελευθερία που αποζητάμε.

« « Ω να σου…», και πάλι δεν χορταίνεις.

γράφει η Κέλλυ Πήλιουρα “Around the world” ΠΑΡ. 20:00-22:00


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST