Επικαιρότητα

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΕΔΙΠΤ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΥΠΟ

today10/11/2023 5

Background
share close

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση από την Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με θέμα «Ο Τύπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση & το νέο Μητρώο Τύπου στην Ελλάδα».

Ο χαιρετισμός και η παρουσίαση των ομιλητών από τον Κωνσταντίνο Σπύρου, Γενικό Γραμματέα της Ένωσης σήμανε την έναρξη της εκδήλωσης. Ακολούθησε η προβολή σύντομου βιντεοσκοπημένου χαιρετισμού της ευρωβουλευτού Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία τόνισε τον καθοριστικό ρόλο του νέου Μητρώου Τύπου για την επίτευξη διαφάνειας και ανεξαρτησίας στον Τύπο. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τον ρόλο και τις δράσεις του Γραφείου, ενώ υπογράμμισε το ρόλο των ΜΜΕ στην αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στις επερχόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές. Στη συνέχεια, η πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ, Πέννυ Καλύβα, μίλησε για μέτρα και πολιτικές στήριξης κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στον Τύπο, ενώ ο Δημήτρης Γαλαμάτης, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης παρουσίασε λεπτομερώς πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για τα Μητρώα Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΜΕΤ και ΜΗΤ). Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση από την Υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Άννα Ευσταθίου αναφορικά με τις παροχές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Τύπο, δίνοντας έμφαση στη σημασία της συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024 και στον αντίκτυπο αυτής για τη δημοκρατία και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο π. Υπουργός Τύπου και Βουλευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, η σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης Χριστιάνα Καλογήρου καθώς και εκπρόσωποι ενώσεων Εκδοτών Τύπου, όπως από η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) και η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ). Επίσης, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση, από τον  Οργανισμό Συλλογής και Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ) και το European Communication Institute (ECI). Τέλος, παρευρέθηκαν και  εκπρόσωποι από λοιπές Ενώσεις του χώρου, όπως της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, του Πανελλήνιου Συλλόγου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ), της Ένωσης Φωτοειδησεογράφων (ΠΕΦΦΕΕ), της Ένωσης Εφημεριδοπωλών, καθώς και μέλη της ΕΔΙΠΤ.

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Pulp, The Smile & More TBA
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 20 Ιουνίου
"Πόθεν Έσχες"
από το Σάββατο 11 Μαϊου
στο Θέατρο Βεάκη
"Αλιγάτορες"
από Παρασκευή έως Κυριακή
στο Θέατρο Γκλόρια
Οι Duran Duran έρχονται
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 18 Ιουλίου
Judas Priest, Accept
Bruce Dickinson 14 Ιουλίου
στο Release Athens Festival
11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας "Λίγο όνειρο ακόμα"
1η, 2, 3 & 4 Αυγούστου
Polkar live
στην Τεχνόπολη
την Τετάρτη 19 Ιουνίου
25 χρόνια Εισβολέας
την Τετάρτη 19 Ιουνίου
στο Θέατρο Λυκαβηττού
Σπύρος Γραμμένος
live στην Τεχνόπολη
την Τρίτη 2 ιουλίου
Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στο Θέατρο NOUS
Parov Stelar, Jain & Telenova
στο Release Athens Festival
το Σάββατο 15 Ιουνίου
Ο Μάγκας
τγς Πηνελόπης Δέλτα
σε καλοκαιρινή περιοδεία
0%