Πήγαμε - Είδαμε

ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ…ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

today07/09/2026 94 1

Background
share close

γράφει ο Ντίνος Γεωργακόπουλος “Troll # μινόρε” ΤΡΙ. 20:00-22:00

Ο τύπος που γνωρίσαμε το 2010 λίγο πριν τα τριάντα και 16 χρόνια μετά, γράφει τραγούδια-φωτογραφίες για τις ημέρες και τις νύχτες μας. Με νέο δίσκο στις αποσκευές «Συγγνώμη που Υπήρξα», μια πολυμελή μπάντα φίλων και τέσσερις κωμικούς ήρθε στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων να μας αποδείξει ότι υπάρχει ακόμα κοινωνικοπολιτική σάτιρα σαν αυτή που γνωρίσαμε στο έργο του Τζιμάκου, του Χάρρυ κλύνν και του Γιώργου Μαρίνου.

Κάθε ένας από τους προαναφερθέντες δασκάλους του Σπύρου έγραψε, τραγούδησε και έπαιξε, φωτογραφίζοντας την εποχή του με έναν τρόπο που το επίκαιρο γίνεται διαχρονικό. Ο καθένας με τα μηνύματα της εποχής του – με τις δικές του εμμονές.

Κι εκεί βρίσκεται το ενδιαφέρον: αυτό που είναι επίκαιρο σήμερα μπορεί, μέσα από ένα τραγούδι, να γίνει αύριο διαχρονικό.

Γιατί οι εποχές αλλάζουν.
Οι άνθρωποι αλλάζουν.
Η τέχνη όμως, όταν είναι αληθινή βρίσκει πάντα τη θέση της σε κάθε τραπέζι.

Η σατυρική κωμωδία του 2026 είχε την Παρασκευή 04 του Σεπτέμβρη, τέσσερις άξιους εκπροσώπους της να πλαισιώνουν τον Σπύρο και την μπάντα του.

Πάρις Ρούπος – Χρύσα Κατσαρίνη – Ήρα Κατσούδα και Αριστοτέλης Ρήγας

Τετράδα φωτιά με κείμενα ξουράφια και φωνές αηδονιών κατάφεραν να μας κάνουν να γελάσουμε προβληματισμένοι, να μας εμψυχώσουν για τα δύσκολα θα’ρθουν, να μας διασκεδάσουν και τέλος να αναρωτηθούμε τι θα γινόταν αν ο Lemmy είχε μεγαλώσει στα Τρίκαλα.

Πίσω στον Γραμμένο λοιπόν και την μπάντα του που για 2,5 ώρες τα έδωσε όλα με αμεσότητα  και τρυφερότητα όπως συνηθίζει αλλά και με εκείνη τη διάθεση να κοιτάζει κατάματα την εποχή του και να της κάνει πλάκα χωρίς να της χαρίζεται.

Και κάπου ανάμεσα στα τραγούδια, τις ιστορίες, τα γέλια και τις σιωπές, να πούμε και ένα ευχαριστώ στο δίδυμο διερμηνεία στην Νοηματική Γλώσσα  που ήταν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας μεταφράζοντας μεταξύ άλλων «Ω ΝΑ ΣΟΥ» και λογοπαίγνια .

Highlight : Killing in δε νεημ στα Τρικαλινά (ΡΗΓΑΣ)/Down In  Mexico(Κατσαρίνη)/Νοικιάστηκε (διασκευή)/ Ο θούριος (ΡΗΓΑΣ)/Το Όνομα μου ειν’ το δικό σου/Να είσαι εδώ/Λύκου κραυγή/ Ειν’ η ζωή μου σκατά

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επετειακό «άγιο Γραμμεντίνο – 14 του φλεβάρη». 

Για δε μ’ αφήνετε ήσυχο;
Άστε με ήσυχο όλοι.
Θέλω να ζήσω ελεύθερος,
δίχως ταυτότητα πια.

Πάντα τέτοια .

===
Κείμενο / Φωτογραφίες: Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος
Η εκπομπή του ονομάζεται Troll#μινόρε και τον ακούτε κάθε Τρίτη 20:00 – 22:00 στον ραδιοφωνικό αέρα του StreetRadio.gr
ΦΒ: https://www.facebook.com/trollOnair

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

"Πουτάνα ζωή"
για 4 μόνο παραστάσεις
στο Kukaracha theaterspace
Η Παναγία των Παρισίων
στο Ίδρ.Μείζονος Ελληνισμού
από τις 24 Οκτωβρίου
Ο άνθρωπος των θαυμάτων
στο Θέατρο Αλκμήνη
από την Κυριακή 4 Οκτωβρίου
Το φτερωτό άλογο
από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου
στο Θέατρο Βεάκη
"Να ξέρετε πως αυτό που
ακούτε είναι σφύριγμα τρένου"
στο Θέατρο Olvio
"Πηνελόπη"
έρχεται κάθε Κυριακή
στο Από Μηχανής Θέατρο
"Οι βρικόλακες"
από τις 25 Σεπτεμβρίου
στο Θέατρο RADAR
Ο μικρός Πρίγκιπας
από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου
στο Θέατρο Κιβωτός
Βασιλική Μιχαλοπούλου live
στο club του ΣτΝ
την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Οι λευκές νύχτες ενός κλόουν
στο θέατρο Μαβίλη
από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου
In motion
κάθε Κυριακή στις 11 το πρωϊ
στο Θέατρο Εν Αθήναις
"Το κιβώτιο"
για 11η χρονιά
στο studio Μαυρομιχάλη