Events

“SEATHROUGH” ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ & ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ ΣΤΟ THEATRE OF THE NO ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

today05/01/2026 12

Background
share close

ΣABINA ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ & ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ

«Seathrough»
Κυριακή 11 Ιανουαρίου

ΤΗΕΑΤRE OF THE NO

Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης συναντιούνται επί σκηνής, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου στις 21.00 στο Τheatre of the NO. Με τον τίτλο «Seathrough» η Σαβίνα Γιαννάτου ερμηνεύει τραγούδια της Μεσογείου σε διάφορες γλώσσες και ιδιώματα, ενώ παρουσιάζει επίσης συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών, επιχειρώντας την συνύπαρξη διαφορετικών μουσικών κόσμων μέσα από έναν ζωντανό αυτοσχεδιαστικό διάλογο με τον Σπύρο Μάνεση. 

Η Σαβίνα Γιαννάτου, διεθνώς καταξιωμένη, ξεχωρίζει για την ικανότητά της να γεφυρώνει την παράδοση της Μεσογείου με σύγχρονες και πειραματικές φόρμες. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα, ξεκίνησε επαγγελματικά στη ραδιοφωνική σειρά «Εδώ Λιλιπούπολη» ερμηνεύοντας τραγούδια της Λένας Πλάτωνος με την οποία στην συνέχεια συνεργάστηκε στενά για χρόνια. (“Σαμποτάζ” -“Καρυωτάκης 13 τραγούδια” κ.α).  Τη δεκαετία του ’90 στράφηκε στην έθνικ μουσική με το σύνολο “Primavera en Salonico” (Άνοιξη στη Σαλονικη -Τραγούδια της Μεσογείου – Παναγιές του κόσμου κ.α) ηχογραφώντας για τις δισκογραφικές LYRA και ECM, και συμμετέχοντας σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο.  Με την συμμετοχή της επίσης στην διεθνή free jazz σκηνή εδώ και χρόνια μπορεί να συνδυάζει τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό με διαφορετικά μουσικά είδη. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς συνθέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ο Σπύρος Μάνεσης ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων τζαζ μουσικών, είναι πιανίστας και συνθέτης τζαζ, με σπουδές κλασικού και τζαζ πιάνου στην Αθήνα και το Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ. Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, συνεργαζόμενος με σημαντικούς μουσικούς και ορχήστρες.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με συμφωνικές και σύγχρονες ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Spiral Trio, με το οποίο έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Athens Jazz Festival 2023. Ως σολίστ έχει συμπράξει με συμφωνικές και σύγχρονες ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως leader έχει εκδώσει έξι άλμπουμ σε διεθνείς δισκογραφικές. Διδάσκει τζαζ πιάνο στη σχολή Jazzart και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Info

Σαβίνα Γιαννάτου: φωνή

Σπύρος Μάνεσης: πιάνο

Συντελεστές:

Σχεδιασμός Αφίσας: Σωτηρία Μπράμου

Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις: Ελευθερία Σακαρέλη 

Ημ/νια:

Κυριακή 11 Ιανουαρίου στις 21.00

Tιμή Εισιτήριου: 15€

Προπώληση Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/music/sabina-giannatou-spyros-manesis-seathrough

THEATRE OF THE NO: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3, Αθήνα Ι 6946851001

Website & Social Media: TheatreoftheNO I Facebook I Instagram

Σαβίνα Γιαννάτου I Facebook I Instagram

Spyros Manesis I Facebook I Instagram

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Family secrets
κάθε Παρασκευή & Σάββατο
στο Θέατρο Αλκμήνη
"Ματωμένος γάμος"
από το Σάββατο 29 Νοεμβρίου
στο Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί
Να ξέρετε πως αυτό που
ακούτε είναι σφύριγμα τρένου
κάθε Τετάρτη στο θέατρο Olvio
Van Gohh
The Immersive experience
από την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου
"Nevermind"
κάθε Δευτέρα & Τρίτη
στο Θέατρο NOUS
Η ομολογία της 4ης Ιανουαρίου
κάθε Δευτέρα & Τρίτη
στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
Νεκρή φύση σε χαντάκι
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο studio Μαυρομιχάλη
"Prison...κέϊκ"
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο Θέατρο Αλκμήνη
Νίκος Παντελής live
στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου
Caveman
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στο Θέατρο Αθηνών
Μελίνα Κανά, Otra Rota και
Αλεξ. Δάϊκος στο Κύτταρο
την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου
Μαριάννα Ζάχου live
στο Radio Music stage
το Σάββατο 17 Ιανουαρίου