Επικαιρότητα

ΡΕΝΑ ΣΙΓΑΛΑ ΜΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΙΣΤΟΡΙΩΝ

today20/10/2023 35

Background
share close

Συναντήσαμε την συγγραφέα παιδικών ιστοριών Ρένα Σιγάλα.

Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα.

Πότε ασχολήθηκες επίσημα με τη συγγραφή?

Επίσημα, με τον ορισμό του συγγραφέα, μπορώ να πω , ξεκίνησα πριν 19 χρόνια , με τη συγγραφή του Λούλη του Χαρταετού. Ήταν η πρώτη μου επαφή με το παιδικό κοινό και έκτοτε και παντοτινή. Αγαπώ τα παιδιά, τη σκέψη τους, τη ζωντάνια τους, την κατανόηση τους. Αν και μικροί σε ηλικία άνθρωποι, είναι πολλές φορές ωριμότεροι και πιο έτοιμοι να δεχτούν πράγματα και καταστάσεις από ότι οι ενήλικες.

Γιατί τόσα χρόνια δεν αναπτύξατε περισσότερο τη συγγραφή?

Υπήρχαν υποχρεώσεις και στάδια , τα οποία έπρεπε να περάσω και να αφοσιωθώ πλήρως στη συγγραφή. Αυτό έγινε πριν τρία χρόνια, όπου ξεκλείδωσα και βγήκαν αβίαστα άλλες τρεις συνέχειες με τον αγαπημένο μου ήρωα, τον Λούλη τον μικρό αλλά θαυματουργό χαρταετό. Επίσης γεννήθηκε και το θεατρικό έργο «Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα», όπου ο χαρταετός μου ταξιδεύει στα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας μας και γνωρίζει στα παιδιά μέσα από τη διασκέδαση, την ιστορία και τους θησαυρούς της Ελλάδας.

Το θεατρικό αυτό έργο πόσο σας βρήκε έτοιμη να το προωθήσετε στο ελληνικό κοινό?

Μέσα στη περίοδο της καραντίνας αναθεώρησα κι εγώ όπως πολύς κόσμος , αυτά τα οποία  ήθελα να με απασχολήσουν και να ασχοληθώ  μαζί τους. Αποφάσισα πως ο χώρος της τέχνης είναι αυτός που με ανακουφίζει, με οργανώνει και με κάνει να νιώθω χρήσιμη στη κοινωνία και στα παιδιά μου. Οπότε το θεατρικό αυτό έγινε σκοπός ζωής και έχω τη χαρά να έχω μια έτοιμη παιδική παράσταση, με αξιόλογους συντελεστές, η οποία θα βρίσκεται σε θεατρική σκηνή το χειμώνα αυτό.

Σημαντική απόφαση και επιλογή. Πείτε μας περισσότερα λοιπον για το θεατρικό έργο σας

Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου σκηνοθέτη, ηθοποιού και τραγουδιστή Χρήστου Κάλλοου, στο θέατρο Αλκμήνη , κάθε Σάββατο στις 16.30 , από 4 Νοεμβρίου και έπειτα. Την μουσική της παράστασης έγραψε ο υπέροχος Άκης Μελής και ειλικρινά είναι τραγούδια που πιστεύω θα αγαπηθούν πολύ από τα παιδιά. Δώσαμε μεγάλη σημασία στην ύπαρξη τραγουδιών, γιατί τόσο ο Χρήστος Κάλλοου με την πορεία του στο τραγούδι, όσο και εγώ με τις μουσικές σπουδές που έχω, πιστέψαμε στην χαρά και στη διασκέδαση που θα νιώθουν τα παιδιά βλέποντας  και ακούγοντας τους ήρωες μας να τους αφηγούνται μέσα από τον υπέροχο κόσμο της Μουσικής τις ιστορίες τους.

 Άρα έχετε ένα παιδικό μιούζικαλ ?

Θα τολμήσω να πω πως ναι και αυτό είναι το σημείο που ξεχωρίζει η παράσταση μας ανάμεσα σε άλλες.

Τα παιδιά είναι πάντα πρώτα στις αναφόρες σας αντιλαμβανόμαστε.

Φυσικά. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού είμαι μητέρα πέντε αξιολάτρευτων παιδιών , τα οποία είναι καθοδηγητές και σημεία αναφοράς στη ζωή μου!

Πολύτεκνη μητέρα, συγγραφέας, μουσικός και ακόμη τι άλλο? Μας έχετε εκπλήξει , ευχάριστα θα  λέγαμε.

Πιστεύω πως όλοι κρύβουμε διάφορες πτυχές της προσωπικότητας και των θέλω μας και ψάχνουμε τρόπους να διευρύνουμε χωρίς όρια τη ζωή μας σε πράγματα που μας ευχαριστούν και μας κάνουν να νιώθουμε ευδαιμονία. Εμένα με συγκινούν τα παιδιά, τα λουλούδια , η μουσική και η ζωγραφική. Με αυτά ασχολήθηκα και ασχολούμαι, με μόνο σκοπό να φτιάξω όσο μπορώ έναν κόσμο που να αξίζει να ζει κανεις! Μέσα από τη συγγραφή εκφράζω τα πιο βαθιά αισθήματά μου, μέσα από τη ζωγραφική θέλω να αφήσω τα λουλούδια –αγαπημένο μου θέμα- να είναι πάντα αγήρατα και ζωντανά και μέσα από τη μουσική αποκτώ αισθήματα γαλήνης, ευτυχίας και χαράς.

Γραφετε κάποιο νέο βιβλίο αυτή την εποχή?                                                                  

Γράφω μια ιστορία για τη διαφορετικότητα. Είναι ένα βιβλίο για όλα τα πλάσματα που νιώθουν και είναι διαφορετικά και θα χαρώ να καταφέρω να το εκδώσω και ίσως να το μεταφέρω στο θέατρο.

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Pulp, The Smile & More TBA
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 20 Ιουνίου
11o Μουσικό Φεστιβάλ
Δάσους Αρβανίτσας
12 με 14 Ιουλίου
"Αλιγάτορες"
από Παρασκευή έως Κυριακή
στο Θέατρο Γκλόρια
Οι Duran Duran έρχονται
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 18 Ιουλίου
Judas Priest, Accept
Bruce Dickinson 14 Ιουλίου
στο Release Athens Festival
11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας "Λίγο όνειρο ακόμα"
1η, 2, 3 & 4 Αυγούστου
Polkar live
στην Τεχνόπολη
την Τετάρτη 19 Ιουνίου
25 χρόνια Εισβολέας
την Τετάρτη 19 Ιουνίου
στο Θέατρο Λυκαβηττού
Electric Litany
στην ταράτσα του Selina
την Δευτέρα 29 ιουλίου
Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στο Θέατρο NOUS
Parov Stelar, Jain & Telenova
στο Release Athens Festival
το Σάββατο 15 Ιουνίου
Ο Μάγκας
τγς Πηνελόπης Δέλτα
σε καλοκαιρινή περιοδεία
0%