Πήγαμε - Είδαμε

ΠΗΓΑΜΕ / ΕΙΔΑΜΕ : “ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

today06/07/2025 71

Background
share close

Το σούρουπο της Πέμπτης ανηφορίσαμε προς το θέατρο Βράχων στον Βύρωνα να παρακολουθήσουμε τον “Φιλοκτήτη” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.

Ο Φιλοκτήτης, πληγωμένος από ένα φίδι και εγκαταλελειμμένος από τους Αχαιούς στη Λήμνο, υπομένει φρικτούς πόνους. Αρκετά χρόνια αργότερα, οι Αχαιοί, χρειάζονται το τόξο του Φιλοκτήτη για να κατακτήσουν την Τροία. 

Ο Οδυσσέας άσπονδος πλέον εχθρός του Φιλοκτήτη παίρνει μαζί του τον γιο του Αχιλλέα Νεοπτόλεμο με σκοπό να εξαπατήσει ουσιαστικά και να πείσει τον Φιλοκτήτη να ταξιδέψει μαζί τους στην Τροία σε μια απέπλιδα προσπάθεια να κερδίσουν τον πόλεμο. Ο Νεοπτόλεμος παρότι διστακτικός πείθεται και ταξιδεύει μαζί με τον Οδυσσέα στη Λήμνο.

Η συνέχεια επί σκηνής σε όσους μπορέσετε να δείτε την παράσταση σε κάποιο περιφερειακό θέατρο όπου παίζεται στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας.

Σε αυτό το έργο του Σοφοκλή κυριαρχούν τα συναισθήματα.

Προδοσία, εγκατάλειψη, πατριωτισμός, ηθική, τιμή και λύτρωση.

Στην επιτυχία της εξέλιξης και στην αντανάκλαση των συναισθημάτων μεγάλο ρόλο παίζει ο χορός καθώς και η σκηνοθεσία που ακολουθεί την δομή της τραγωδίας απλά, λιτά και απέριττα.

Κλείνοντας να τονίσουμε πόσο καταλυτικές είναι οι ερμηνείες του Θοδωρή Κατσαφάδου (στον μικρό σχετικά αλλά σημαντικό ρόλο του Οδυσσέα), του Δημήτρη Γκοτσόπουλου (στον αμφιταλαντευόμενο ανάμεσα στο αποτέλεσμα και το ήθος ρόλο του Νεοπτόλεμου) και του Γιώργου Κιμούλη στον ρόλο του Φιλοκτήτη.

Η ερμηνεία του τελευταίου πλημμύρισε τον βράχο, έκανε το κοινό να τον παρακολουθεί σπαρακτικά να κυλιέται στο έδαφος σε σημείο μεταξύ σοβαρού και αστείου προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο να τον βοηθήσουμε έτσι ώστε να σταματήσει να υποφέρει.

Αρκετά με τα λόγια και παρακάτω θα βρείτε το link με τα υπόλοιπα σημεία της περιοδείας με μια προτροπή.

Πατήστε το, βρείτε το θέατρο που σας εξυπηρετεί και πηγαίνετε να το δείτε.

https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/filoktitis-1/

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

"Πουτάνα ζωή"
για 4 μόνο παραστάσεις
στο Kukaracha theaterspace
Η Παναγία των Παρισίων
στο Ίδρ.Μείζονος Ελληνισμού
από τις 24 Οκτωβρίου
Ο άνθρωπος των θαυμάτων
στο Θέατρο Αλκμήνη
από την Κυριακή 4 Οκτωβρίου
Το φτερωτό άλογο
από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου
στο Θέατρο Βεάκη
"Να ξέρετε πως αυτό που
ακούτε είναι σφύριγμα τρένου"
στο Θέατρο Olvio
"Πηνελόπη"
έρχεται κάθε Κυριακή
στο Από Μηχανής Θέατρο
"Οι βρικόλακες"
από τις 25 Σεπτεμβρίου
στο Θέατρο RADAR
Ο μικρός Πρίγκιπας
από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου
στο Θέατρο Κιβωτός
Βασιλική Μιχαλοπούλου live
στο club του ΣτΝ
την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Οι λευκές νύχτες ενός κλόουν
στο θέατρο Μαβίλη
από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου
In motion
κάθε Κυριακή στις 11 το πρωϊ
στο Θέατρο Εν Αθήναις
"Το κιβώτιο"
για 11η χρονιά
στο studio Μαυρομιχάλη