Μουσικά Νέα

“ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ” ΤΟ ΝΕΟ ALBUM ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΛΑΜΑΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ LEAP RECORDS

today05/06/2025 14

Background
share close

Μαρία Αλαμανή – Λάμπρος Βασιλείου

«Οι Άνθρωποι Μέσα Μου»

Διαθέσιμο από τη LEAP σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

Ένα άλμπουμ που χτυπάει στην καρδιά του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού έρχεται να συστηθεί στο κοινό με τον τίτλο «Οι Άνθρωποι Μέσα Μου». Μια δισκογραφική πράξη ποιητική και τολμηρή, μια καλλιτεχνική συνάντηση που δεν ακολουθεί τον δρόμο της εμπορικής σιγουριάς αλλά χαράζει τη δική της πορεία, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου στιχουργού Κώστα Φασουλά.

Ο δίσκος αποτελείται από εννέα τραγούδια, ενωμένα θεματικά και εσωτερικά, με στίχους που μιλούν για τις πιο ανθρώπινες αλήθειες: την απουσία, την ελπίδα, την απώλεια, την ανάγκη για συγχώρεση και επανένωση, τη λεπτή γραμμή μεταξύ του «λίγου» και του «όλου» στις σχέσεις μας.

Τη μελοποίηση των στίχων ανέλαβαν οκτώ σπουδαίοι συνθέτες, από διαφορετικές γενιές και μουσικές καταβολές:

Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Καζαντζής, Θέμης Καραμουρατίδης, Χρυσόστομος Καραντωνίου, Γιάννης Μήτσης, Χρήστος Νικολόπουλος και Νίκος Ξυδάκης.

Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών, οι οποίες και διαμόρφωσαν ουσιαστικά την ηχητική ταυτότητα του δίσκου, υπογράφουν δύο ξεχωριστοί μουσικοί-ενορχηστρωτές, ο Λεωνίδας Πετρόπουλος («Δυο Κουβέντες», «Οι Άνθρωποι Μέσα Μου», «Το Αγκίστρι», «Στάχτη και Φωτιά» και «Το Δέντρο») και ο Δημήτρης Σίντος («Μια Αλήθεια», «Άδεια Κερκίδα» και «Σινιάλο»).

Το αποτέλεσμα είναι ένας δίσκος πολυστυλιστικός και ταυτόχρονα στιβαρά ενοποιημένος, που σέβεται την παρακαταθήκη του έντεχνου αλλά συνομιλεί με τη σύγχρονη μουσική ευαισθησία.

H Μαρία Αλαμανή και ο Λάμπρος Βασιλείου, ερμηνεύουν με δύναμη, βάθος και εκφραστικότητα, αποδίδοντας με καθαρότητα και συναίσθημα τα εννέα τραγούδια. Νέοι ερμηνευτές, που με την καθοδήγηση του Κώστα Φασουλά, γίνονται φορείς μιας μουσικής πρότασης γεμάτης ψυχή.

Τα πρώτα δύο singles, το «Δυο Κουβέντες» (μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης, ερμηνεία: Μαρία Αλαμανή) και «Το Δέντρο» (μουσική: Γιάννης Μήτσης, ερμηνεία: Λάμπρος Βασιλείου), ήδη αγαπήθηκαν από ραδιοφωνικούς παραγωγούς και κοινό, δημιουργώντας προσμονή για το σύνολο του έργου.

Το «Οι Άνθρωποι Μέσα Μου» είναι η απόδειξη πως το ελληνικό τραγούδι συνεχίζει να αναπνέει, να συγκινεί και να συναντά νέες φωνές που αξίζει να ακουστούν.

INFO BOX

 Οι Άνθρωποι Μέσα Μου

Νέος δίσκος

Κυκλοφορεί από την LEAP

 

 

Στίχοι: Κώστας Φασουλάς

Μουσική: Εμμανουηλίδης, Θαλασσινός, Καζαντζής, Καραμουρατίδης, Καραντωνίου, Μήτσης, Νικολόπουλος, Ξυδάκης

 

Συμμετέχοντες μουσικοί

Λεωνίδας Πετρόπουλος | κιθάρες, πλήκτρα, βιόλα, τζουράς, μπάσο, κρουστά, λαούτο, φωνητικά

Θέμης Καραμουρατίδης | φωνητικά

Κώστας Φόρτσας | καβάλ, φλογέρα, γκάιντα

Καλογιάννης Βεράνης | βιολί

Δέσποινα Σπανού | τσέλο

Νίκος Σαμαράς | τρομπέτα

Δημήτρης Σίντος | πιάνο, κιθάρα, λαούτο, κοντραμπάσο

Μανώλης Πάππος | μπουζούκι

Μιχάλης Μπακάλης | κρουστά

Κώστας Παρίσσης | ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα

 

Ενορχηστρώσεις | Λεωνίδας Πετρόπουλος, Δημήτρης Σίντος

Ηχογράφηση – Μίξη – Mastering | Γιάννης Παξεβάνης (Subway Recording Studio)

«Άγριος Καιρός» – ηχογράφηση κιθαρών | Κώστας Παρίσσης (Studio Praxis)

Φωτογραφία | Γιώργος Γερανιός

 

Παραγωγή: LEAP

Διεύθυνση παραγωγής | Χρήστος Κορτσέλης

Creative director | Αιμιλία Μιχαηλίδου

 

Επικοινωνία – Προβολή στα media:

Zuma Communications
zumacom.gr | Facebook | Instagram | Linkedin | Tik Tok
Χαρά Ζούμα | m. 6980 571057 | chara@zumacom.gr

Nίνα Αλτάνη | m. 69855 60600 | nina@zumacom.gr

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Morrissey, Supergrass &
The Damned @Release Athens
την Τετάρτη 16 Ιουλίου
Beth Gibbons
στο Release Athens festival
την Κυριακή 20 Ιουλίου
Gojira, Lacuna Coil etc.
το Σάββατο 19 Ιουλίου
στο Release festival 2025
Kylie Minogue & Loreen
στο Release Athens festival
την Παρασκευή 18 Ιουλίου
Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων
από τις 3/6 έως τις 3/10
στο Θέατρο Βράχων
Αντιγόνη του Σοφοκλή
σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη
σε καλοκαιρινή περιοδεία
Οι Covenant έρχονται
στο Θέατρο Πέτρας
το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου
Dream Theter, Mastodon etc.
στο Release Athens Festival
την Τετάρτη 23 Ιουλίου
Η Ταράτσα του Φοίβου
από την Τετάρτη 28 Μαϊου
στο Θέατρο Άλσος
12o Φεστιβάλ Ελάτειας
από τις 31 Ιουλίου
έως τις 3 Αυγούστου
Ο Μόγλης
και το βιβλίο της ζούγκλας
σε καλοκαιρινή περιοδεία
Roads festival 2025
5, 6 & 7 Σεπτεμβρίου
στο Θέατρο Πέτρας