Μουσικά Νέα

“ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ” ΤΟ ΝΕΟ ALBUM ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΛΑΜΑΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ LEAP RECORDS

today05/06/2025 19

Background
share close

Μαρία Αλαμανή – Λάμπρος Βασιλείου

«Οι Άνθρωποι Μέσα Μου»

Διαθέσιμο από τη LEAP σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

Ένα άλμπουμ που χτυπάει στην καρδιά του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού έρχεται να συστηθεί στο κοινό με τον τίτλο «Οι Άνθρωποι Μέσα Μου». Μια δισκογραφική πράξη ποιητική και τολμηρή, μια καλλιτεχνική συνάντηση που δεν ακολουθεί τον δρόμο της εμπορικής σιγουριάς αλλά χαράζει τη δική της πορεία, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου στιχουργού Κώστα Φασουλά.

Ο δίσκος αποτελείται από εννέα τραγούδια, ενωμένα θεματικά και εσωτερικά, με στίχους που μιλούν για τις πιο ανθρώπινες αλήθειες: την απουσία, την ελπίδα, την απώλεια, την ανάγκη για συγχώρεση και επανένωση, τη λεπτή γραμμή μεταξύ του «λίγου» και του «όλου» στις σχέσεις μας.

Τη μελοποίηση των στίχων ανέλαβαν οκτώ σπουδαίοι συνθέτες, από διαφορετικές γενιές και μουσικές καταβολές:

Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Καζαντζής, Θέμης Καραμουρατίδης, Χρυσόστομος Καραντωνίου, Γιάννης Μήτσης, Χρήστος Νικολόπουλος και Νίκος Ξυδάκης.

Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών, οι οποίες και διαμόρφωσαν ουσιαστικά την ηχητική ταυτότητα του δίσκου, υπογράφουν δύο ξεχωριστοί μουσικοί-ενορχηστρωτές, ο Λεωνίδας Πετρόπουλος («Δυο Κουβέντες», «Οι Άνθρωποι Μέσα Μου», «Το Αγκίστρι», «Στάχτη και Φωτιά» και «Το Δέντρο») και ο Δημήτρης Σίντος («Μια Αλήθεια», «Άδεια Κερκίδα» και «Σινιάλο»).

Το αποτέλεσμα είναι ένας δίσκος πολυστυλιστικός και ταυτόχρονα στιβαρά ενοποιημένος, που σέβεται την παρακαταθήκη του έντεχνου αλλά συνομιλεί με τη σύγχρονη μουσική ευαισθησία.

H Μαρία Αλαμανή και ο Λάμπρος Βασιλείου, ερμηνεύουν με δύναμη, βάθος και εκφραστικότητα, αποδίδοντας με καθαρότητα και συναίσθημα τα εννέα τραγούδια. Νέοι ερμηνευτές, που με την καθοδήγηση του Κώστα Φασουλά, γίνονται φορείς μιας μουσικής πρότασης γεμάτης ψυχή.

Τα πρώτα δύο singles, το «Δυο Κουβέντες» (μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης, ερμηνεία: Μαρία Αλαμανή) και «Το Δέντρο» (μουσική: Γιάννης Μήτσης, ερμηνεία: Λάμπρος Βασιλείου), ήδη αγαπήθηκαν από ραδιοφωνικούς παραγωγούς και κοινό, δημιουργώντας προσμονή για το σύνολο του έργου.

Το «Οι Άνθρωποι Μέσα Μου» είναι η απόδειξη πως το ελληνικό τραγούδι συνεχίζει να αναπνέει, να συγκινεί και να συναντά νέες φωνές που αξίζει να ακουστούν.

INFO BOX

 Οι Άνθρωποι Μέσα Μου

Νέος δίσκος

Κυκλοφορεί από την LEAP

 

 

Στίχοι: Κώστας Φασουλάς

Μουσική: Εμμανουηλίδης, Θαλασσινός, Καζαντζής, Καραμουρατίδης, Καραντωνίου, Μήτσης, Νικολόπουλος, Ξυδάκης

 

Συμμετέχοντες μουσικοί

Λεωνίδας Πετρόπουλος | κιθάρες, πλήκτρα, βιόλα, τζουράς, μπάσο, κρουστά, λαούτο, φωνητικά

Θέμης Καραμουρατίδης | φωνητικά

Κώστας Φόρτσας | καβάλ, φλογέρα, γκάιντα

Καλογιάννης Βεράνης | βιολί

Δέσποινα Σπανού | τσέλο

Νίκος Σαμαράς | τρομπέτα

Δημήτρης Σίντος | πιάνο, κιθάρα, λαούτο, κοντραμπάσο

Μανώλης Πάππος | μπουζούκι

Μιχάλης Μπακάλης | κρουστά

Κώστας Παρίσσης | ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα

 

Ενορχηστρώσεις | Λεωνίδας Πετρόπουλος, Δημήτρης Σίντος

Ηχογράφηση – Μίξη – Mastering | Γιάννης Παξεβάνης (Subway Recording Studio)

«Άγριος Καιρός» – ηχογράφηση κιθαρών | Κώστας Παρίσσης (Studio Praxis)

Φωτογραφία | Γιώργος Γερανιός

 

Παραγωγή: LEAP

Διεύθυνση παραγωγής | Χρήστος Κορτσέλης

Creative director | Αιμιλία Μιχαηλίδου

 

Επικοινωνία – Προβολή στα media:

Zuma Communications
zumacom.gr | Facebook | Instagram | Linkedin | Tik Tok
Χαρά Ζούμα | m. 6980 571057 | chara@zumacom.gr

Nίνα Αλτάνη | m. 69855 60600 | nina@zumacom.gr

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Family secrets
κάθε Παρασκευή & Σάββατο
στο Θέατρο Αλκμήνη
Νίνα Μαζάνη live
την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
στο Σταυρός του Νότου club
Να ξέρετε πως αυτό που
ακούτε είναι σφύριγμα τρένου
κάθε Τετάρτη στο θέατρο Olvio
Van Gohh
The Immersive experience
από την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου
"Nevermind"
κάθε Δευτέρα & Τρίτη
στο Θέατρο NOUS
Η ομολογία της 4ης Ιανουαρίου
κάθε Δευτέρα & Τρίτη
στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
Νεκρή φύση σε χαντάκι
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο studio Μαυρομιχάλη
"Prison...κέϊκ"
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο Θέατρο Αλκμήνη
Βασιλική Μιχαλοπούλου
@Σταυρός του Νότου club
την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου
Raw District 2025
την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου
στο Arch Club Live Stage
Γιώργος Παπαγεωργίου Polkar
live στο Κύτταρο
την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου
Πυρεξία
3 οράματα για τη Μέση Ανατολή
στο θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ