Events

“Η ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ” Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

today06/06/2025 9

Background
share close

Η ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ & ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ

Η Παγκρήτιος Ένωση τιμά τον Βασίλη Σκουλά

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025, Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Η Κρήτη ανεβαίνει στον Λυκαβηττό!

Η Παγκρήτιος Ένωση τιμά έναν από τους πιο εμβληματικούς εκφραστές της κρητικής μουσικής, τον Βασίλη Σκουλά, σε μια μεγάλη συναυλία, μια βραδιά γιορτής και συγκίνησης με τίτλο «Η Κρήτη του Χθες & του Σήμερα», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025, στο ιστορικό, Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Μαζί του επί σκηνής δύο εξαίρετοι ερμηνευτές και τραγουδοποιοί με μουσικές διαδρομές εμποτισμένες με την δύναμη την παράδοσης, ο αγαπημένος Παντελής Θαλασσινός με την αέρινη τρυφερότητα της νησιώτικης καταγωγής του και ο μαγευτικός Haig Yazdjian αρμένικης καταγωγής δεξιοτέχνης ουτίστας, ενώνουν τις φωνές τους και τα υπέροχα τραγούδια τους με τον Βασίλη Σκουλά και μας ταξιδεύουν στα μουσικά πελάγη της Κρήτης, του Αιγαίου και της γειτονικής Ανατολικής Μεσογείου.  

Να σημειώσουμε ότι η Παγκρήτιος Ένωση είναι το μεγαλύτερο πνευματικό και πολιτιστικό σωματείο της Ελλάδας, και ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περισσότερα από 85.000 μέλη  με μεγάλο κοινωνικό  φιλανθρωπικό και πολιτιστικό  έργο για πολλές δεκαετίες. Αποτελεί το σημείο αναφοράς και ένωσης των Κρητών της Αττικής, με εξέχοντα θεσμικό ρόλο στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πρωτεύουσας για πολλές δεκαετίες. Μάλιστα η  Προέδρος της Παγκρητίου Ένωσης κ. Ρένα Βασιλάκη  θα βραβεύσει στον Λυκαβηττό, τον Βασίλη Σκουλά, για το σύνολο της προσφοράς του.  

Ο θρυλικός λυράρης και ερμηνευτής Βασίλης Σκουλάς από τα Ανώγεια της Κρήτης, ιδιαίτερη μορφή και κορυφαία μουσική φυσιογνωμία – σύμβολο των απανταχού Κρητών, μέγεθος αυθεντικό σαν τον βράχο του Ψηλορείτη, σεμνός και λαοφιλής, θα παρουσιάσει στη συναυλία του στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού πλήθος τραγουδιών της καριέρας του που ξεδιπλώνουν την ψυχή της Κρήτης του χθες και του σήμερα. Με την περήφανη ζεστασιά της φωνής του και τις εκφραστικές δοξαριές της λύρας του, ο Βασίλης Σκουλάς θα ενώσει το νήμα του χρόνου από το ιστορικό ριζίτικο τραγούδι και τους παραδοσιακούς ρυθμούς της Κρήτης, έως τις μεγάλες σύγχρονες επιτυχίες του που αντλούν από τους ήχους, το φως και το ήθος της μεγαλονήσου. Με την μεγάλη του τέχνη που συνδυάζει μοναδικά την γνησιότητα της παράδοσης και τη λεβεντιά της γενιάς του με την βαθιά εκφραστική εκφορά της μελωδίας και του λόγου που μιλά πάντα για αλήθειες, ο Βασίλης Σκουλάς θα μας ταξιδέψει από το επικό, ακριτικό μνημείο της κρητικής μουσικής «Ο Διγενής» και τον μυθιστορηματικό «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου που υμνεί τον έρωτα και την ανδρεία, μέχρι τα πιο εμβληματικά τραγούδια των μεγάλων σύγχρονων συνθετών της Κρήτης, αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες που αγαπήσαμε όλοι από τον πρόσφατο τηλεοπτικό «Σασμό».   

Βασίλης Σκουλάς – Παντελής Θαλασσινός – Haig Υazdjian: Μια συναρπαστική, εκρηκτική μουσική συνάντηση, τρείς σπουδαίοι καλλιτέχνες με παράλληλες πορείες σε γειτονικά μουσικά ιδιώματα, ενώνουν τις φωνές και τα τραγούδια τους σε μια μοναδική μουσική παράσταση που υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις. Μαζί τους η νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ελένη Τορνεσάκη, που με την λαμπερή φωνή και την μουσική θητεία της δίπλα στον Βασίλη Σκουλά, χαράζει την δική της πορεία στην έκφραση της Κρητικής μουσικής ως εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς. Οι τραγουδιστές θα συμπράξουν με μια εκπληκτική πολυμελή ορχήστρα από δεξιοτέχνες μουσικούς παραδοσιακών και σύγχρονων οργάνων, ενώ την μουσική και ενορχηστρωτική επιμέλεια υπογράφει η Τατιάνα Παπαγεωργίου.  Συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος Βασσάλου.

Ένα μουσικό ταξίδι από τα βουνά του Ψηλορείτη μέχρι την καρδιά της Αθήνας,. Ο μοναδικός ερμηνευτής  με την ιδιαίτερη φωνή μας προσκαλεί να θυμηθούμε, να τραγουδήσουμε και να νιώσουμε την Κρήτη. Μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε!

Τετάρτη 11 Ιουνίου, Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ. Τιμές εισιτήριων: 20 και 15 ευρώ (Άνω διάζωμα)  

Προπώληση εισιτηρίων: more.com και στα καταστήματα Public.

LINK Προπώλησης

 https://www.more.com/gr-el/tickets/music/i-kriti-tou-xthes-tou-simera-vasilis-skoulas/

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Morrissey, Supergrass &
The Damned @Release Athens
την Τετάρτη 16 Ιουλίου
PAGAN live
στο Θέατρο Πέτρας
την Τετάρτη 18 Ιουνίου
Ibrahim Maalouf live
σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
στις 10 και 11 Ιουνίου
13ο Φεστιβάλ
Νέων Καλλλιτεχνών
τα "12 Κουπέ"
Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων
από τις 3/6 έως τις 3/10
στο Θέατρο Βράχων
Agenda
κάθε Τετάρτη & Πέμπτη
στο Θέατρο Altera Pars
Οι Covenant έρχονται
στο Gagarin 205
το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου
Molchat Doma live
στο FLoyd Live music venue
την Κυριακή 22 Ιουνίου
Η Ταράτσα του Φοίβου
από την Τετάρτη 28 Μαϊου
στο Θέατρο Άλσος
Helmos Mountain Festival
από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου
στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων
"Mein Komplex"
από τις 10 Ιανουαρίου
στο Από Μηχανής θέατρο
Planet of Zeus live
το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
στο Floyd live music venue