Επικαιρότητα

ΓΑΖΑ : ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΖΗΤΑ ΤΟ Ε.Κ.

today14/03/2024 11 1

Background
share close
  • Επισιτιστική κρίση και επικείμενη λιμοκτονία στη Γάζα
  • Κάλεσμα στο Ισραήλ να ανοίξει τα σημεία διέλευσης Rafah, Kerem Shalom, Karmi και Erez
  • Να σταματήσουν άμεσα από όλους οι επιθέσεις εναντίον αμάχων που ζητούν βοήθεια
  • Απαιτείται ανεξάρτητη διεθνής έρευνα για τις επιθέσεις

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 372 ψήφους υπέρ, 44 κατά και 120 αποχές, οι ευρωβουλευτές καλούν το Ισραήλ να επιτρέψει αμέσως και να διευκολύνει την πλήρη παράδοση βοήθειας προς τη Γάζα, μέσω όλων των υφιστάμενων σημείων διέλευσης, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη για γρήγορη, ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Επιπλέον, επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους για άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός για την αντιμετώπιση του διαφαινόμενου κινδύνου μαζικής λιμοκτονίας στη Γάζα, καθώς και για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων. Θα πρέπει να δοθεί άμεσα στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό πρόσβαση σε όλους τους Ισραηλινούς ομήρους στη Γάζα και να τους παράσχει ιατρική περίθαλψη, τονίζουν.

Προτεραιότητα οι χερσαίες παραδόσεις

Το Κοινοβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για τους θαλάσσιους διαδρόμους βοήθειας προς τη Γάζα, αλλά υπογραμμίζει ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις χερσαίες παραδόσεις. Επισημαίνοντας την εξάπλωση ασθενειών και τους επιβεβαιωμένους θανάτους παιδιών λόγω υποσιτισμού και αφυδάτωσης, οι ευρωβουλευτές παροτρύνουν τις ισραηλινές αρχές να ανοίξουν τα σημεία διέλευσης Rafah, Kerem Shalom, Karmi και Erez. Αναγνωρίζουν επίσης τον απαραίτητο ρόλο της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) στην περιοχή.

Να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των ανθρωπιστικών αποστολών

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν απερίφραστα την παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας και τις επιθέσεις κατά των ανθρωπιστικών αποστολών, συμπεριλαμβανομένης της πειρατείας και της λεηλασίας των αποστολών από την Χαμάς. Καταδικάζουν επίσης σθεναρά τις επανειλημμένες επιθέσεις κατά αμάχων που ζητούν βοήθεια, ανθρωπιστικών και ιατρικών εγκαταστάσεων και εργαζομένων. Αποδοκιμάζουν τις καταστροφικές επιπτώσεις τους στους αμάχους στη Γάζα, ιδιαίτερα στα παιδιά, καλούν όλα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως αυτές τις επιθέσεις και απαιτούν ανεξάρτητη διεθνή έρευνα.

Δεν υπάρχει προοπτική ειρήνης με την Χαμάς – Το Κοινοβούλιο καταδικάζει την αύξηση της εξτρεμιστικής βίας από εποίκους

Δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Γάζα ή για την συμφιλίωση Παλαιστίνης και Ισραήλ, προειδοποιούν οι ευρωβουλευτές, όσο η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις διαδραματίζουν οποιονδήποτε ρόλο στη Γάζα.

Το Κοινοβούλιο καταδικάζει με αυστηρούς όρους την αύξηση της εξτρεμιστικής βίας από εποίκους και τις επιθέσεις από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ κατά Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη, οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων και τον τραυματισμό χιλιάδων αμάχων Παλαιστινίων. Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν ακόμη την επιτάχυνση του παράνομου εποικισμού της παλαιστινιακής γης, η οποία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, εκφράζοντας βαθιά ανησυχία για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης, ειδικά στον Λίβανο

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Pulp, The Smile & More TBA
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 20 Ιουνίου
11o Μουσικό Φεστιβάλ
Δάσους Αρβανίτσας
12 με 14 Ιουλίου
"Αλιγάτορες"
από Παρασκευή έως Κυριακή
στο Θέατρο Γκλόρια
Οι Duran Duran έρχονται
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 18 Ιουλίου
Judas Priest, Accept
Bruce Dickinson 14 Ιουλίου
στο Release Athens Festival
11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας "Λίγο όνειρο ακόμα"
1η, 2, 3 & 4 Αυγούστου
Polkar live
στην Τεχνόπολη
την Τετάρτη 19 Ιουνίου
25 χρόνια Εισβολέας
την Τετάρτη 19 Ιουνίου
στο Θέατρο Λυκαβηττού
Electric Litany
στην ταράτσα του Selina
την Δευτέρα 29 ιουλίου
Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στο Θέατρο NOUS
Parov Stelar, Jain & Telenova
στο Release Athens Festival
το Σάββατο 15 Ιουνίου
Ο Μάγκας
τγς Πηνελόπης Δέλτα
σε καλοκαιρινή περιοδεία
0%