Επικαιρότητα

ΓΑΖΑ : ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΖΗΤΑ ΤΟ Ε.Κ.

today14/03/2024 7 1

Background
share close
  • Επισιτιστική κρίση και επικείμενη λιμοκτονία στη Γάζα
  • Κάλεσμα στο Ισραήλ να ανοίξει τα σημεία διέλευσης Rafah, Kerem Shalom, Karmi και Erez
  • Να σταματήσουν άμεσα από όλους οι επιθέσεις εναντίον αμάχων που ζητούν βοήθεια
  • Απαιτείται ανεξάρτητη διεθνής έρευνα για τις επιθέσεις

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 372 ψήφους υπέρ, 44 κατά και 120 αποχές, οι ευρωβουλευτές καλούν το Ισραήλ να επιτρέψει αμέσως και να διευκολύνει την πλήρη παράδοση βοήθειας προς τη Γάζα, μέσω όλων των υφιστάμενων σημείων διέλευσης, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη για γρήγορη, ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Επιπλέον, επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους για άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός για την αντιμετώπιση του διαφαινόμενου κινδύνου μαζικής λιμοκτονίας στη Γάζα, καθώς και για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων. Θα πρέπει να δοθεί άμεσα στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό πρόσβαση σε όλους τους Ισραηλινούς ομήρους στη Γάζα και να τους παράσχει ιατρική περίθαλψη, τονίζουν.

Προτεραιότητα οι χερσαίες παραδόσεις

Το Κοινοβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για τους θαλάσσιους διαδρόμους βοήθειας προς τη Γάζα, αλλά υπογραμμίζει ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις χερσαίες παραδόσεις. Επισημαίνοντας την εξάπλωση ασθενειών και τους επιβεβαιωμένους θανάτους παιδιών λόγω υποσιτισμού και αφυδάτωσης, οι ευρωβουλευτές παροτρύνουν τις ισραηλινές αρχές να ανοίξουν τα σημεία διέλευσης Rafah, Kerem Shalom, Karmi και Erez. Αναγνωρίζουν επίσης τον απαραίτητο ρόλο της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) στην περιοχή.

Να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των ανθρωπιστικών αποστολών

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν απερίφραστα την παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας και τις επιθέσεις κατά των ανθρωπιστικών αποστολών, συμπεριλαμβανομένης της πειρατείας και της λεηλασίας των αποστολών από την Χαμάς. Καταδικάζουν επίσης σθεναρά τις επανειλημμένες επιθέσεις κατά αμάχων που ζητούν βοήθεια, ανθρωπιστικών και ιατρικών εγκαταστάσεων και εργαζομένων. Αποδοκιμάζουν τις καταστροφικές επιπτώσεις τους στους αμάχους στη Γάζα, ιδιαίτερα στα παιδιά, καλούν όλα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως αυτές τις επιθέσεις και απαιτούν ανεξάρτητη διεθνή έρευνα.

Δεν υπάρχει προοπτική ειρήνης με την Χαμάς – Το Κοινοβούλιο καταδικάζει την αύξηση της εξτρεμιστικής βίας από εποίκους

Δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Γάζα ή για την συμφιλίωση Παλαιστίνης και Ισραήλ, προειδοποιούν οι ευρωβουλευτές, όσο η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις διαδραματίζουν οποιονδήποτε ρόλο στη Γάζα.

Το Κοινοβούλιο καταδικάζει με αυστηρούς όρους την αύξηση της εξτρεμιστικής βίας από εποίκους και τις επιθέσεις από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ κατά Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη, οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων και τον τραυματισμό χιλιάδων αμάχων Παλαιστινίων. Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν ακόμη την επιτάχυνση του παράνομου εποικισμού της παλαιστινιακής γης, η οποία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, εκφράζοντας βαθιά ανησυχία για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης, ειδικά στον Λίβανο

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Pulp, The Smile & More TBA
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 20 Ιουνίου
Sivert Hoyem live
στο Floyd live music venue
τηο Σάββατο 27 Απριλίου
"Το Κλύσμα"
από τις 26 Ιανουαρίου
στο Θέατρο Αλκμήνη
Οι Duran Duran έρχονται
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 18 Ιουλίου
Judas Priest, Accept
Bruce Dickinson 14 Ιουλίου
στο Release Athens Festival
"Anna & Margot"
από την Τετάρτη 3 Απριλίου
στο θέατρο Βαφείο
Megadeth live
στην Πλατεία Νερού
την Παρασκευή 14 Ιουνίου'24
"Δαγκώνει;" από τις 30 Μαρτίου
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο Θέατρο Φούρνος
Γιαγκίνηδες live
στο Σταυρό του Νότου plus
στις 12 & στις 19 Απριλίου
Σπύρος Γραμμένος live
στο Σταυρος του Νότου club
6, 13, 20 και 27 Απριλίου
Parov Stelar, Jain & Telenova
στο Release Athens Festival
το Σάββατο 15 Ιουνίου
dEUS
live στο Floyd
την Παρασκευή 7 Ιουνίου
0%