Events

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ CAJA DE MUSICA ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

today07/12/2023 15

Background
share close

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης στο Caja de musica

 Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

 Δημήτρης Μητσοτάκης & “112”

Οδυσσέας Τζιρίτας: κιθάρα

Ελένη Φουρλάνου: βιολί, κλαρίνο, γκάιντα

Παντελής Πέτρου: μπάσο

Νίκος Χριστόπουλος: τύμπανα

Opening act: SINEMA

Δεκατρία άλμπουμ, τραγούδια-σταθμοί, “Ενδελέχεια”, προσωπική διαδρομή, πλήθος ψηφιακών singles, πολυποίκιλες συνεργασίες και αλληλεπιδράσεις, γραπτά, στίχοι, ιστορίες, παρεμβάσεις, θρυλικά 90s – σκληρά 20s.

Τριάντα χρόνια αδιαπραγμάτευτης και ασυμβίβαστης πορείας, ένα ακόμα ταξίδι που τον φέρνει στη σκηνή για μια συναυλία-γιορτή. Ένας από τους πλέον σημαντικούς παραγωγικούς και ακέραιους εκφραστές της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Ο συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας Δημήτρης Μητσοτάκης, ευρύτερα γνωστός από το συγκρότημα «Ενδελέχεια», που υπήρξε ένα από τα επιδραστικότερα αλλά και δημοφιλέστερα σχήματα της δεκαετίας του ’90, αλλά και ως ένας από τους μεγαλύτερους ροκ στιχουργούς και τραγουδοποιούς της γενιάς του, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην 30ετή δημιουργική του πορεία. Με 14 δισκογραφικά άλμπουμ και αρκετές ανεξάρτητες διαδικτυακές κυκλοφορίες στο ενεργητικό του, ξεκινώντας από την εποχή των “Βουτιά από ψηλά”, “Δεν είμαι αυτός που θες”, “Τι τραγούδι να σου πω”, “Διαμαντένια προβλήτα”, περνάει μέσα από τις νεότερες αναζητήσεις των Ευδαιμονικών “Αν” και “Ρώτα” και φτάνει στη σημερινή προσωπική του διαδρομή που εκφράζεται με τα νέα του ψηφιακά single, για τα οποία συνεργάστηκε με σπουδαίους σύγχρονους ερμηνευτές και μουσικούς (Μάρθα Φριντζήλα, Γιάννης Χαρούλης, Βιολέτα Ίκαρη, Σαββέρια Μαργιολά, Καίσαρας Κίκης, Θραξ Πανκς, Αυγερινή Γάτση) που θα ακούσετε στο κανάλι του και συμπεριλαμβάνονται στα δύο πρόσφατα CD που κυκλοφορούν από τον Μετρονόμο (Δεν χωράμε όλοι 2020, Αθιβολή 2023).

Τραγούδια που κάνουν τη δική τους πορεία μέσα στην σύγχρονη παραγωγή: “Δεν χωράμε όλοι”, “Κυρά Κατίνα”, Η λίστα”, “Η καρέκλα είναι πρέζα”, “Αθιβολή, “Το κάστρο”, “Παράξενα πουλιά”, “Η ιστορία του Μάνου”, “Το καζάνι” κ.ά. Ένα μουσικό ταξίδι στο σύνολο της μουσικής του εργασίας με σταθμούς στα πιο γνωστά του και δημοφιλή τραγούδια.

Μας προσκαλεί σε μια βραδιά γεμάτη από την ελληνικές ροκ, και όχι μόνο, μελωδίες που εδώ και δυο δεκαετίες ντύνουν τους ξεχωριστούς άλλοτε λυρικούς και άλλοτε καυστικούς του στίχους. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν αγαπημένες διασκευές από το ευρύτερο φάσμα του ελληνικού τραγουδιού.

Μαζί του οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Οδυσσέας Τζιρίτας: κιθάρα

Ελένη Φουρλάνου: βιολί, κλαρίνο, γκάιντα

Παντελής Πέτρου: μπάσο

Νίκος Χριστόπουλος: τύμπανα

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης στα Social media:

https://bit.ly/2T0ndXi

https://www.facebook.com/dimitris.mitsotakis/

https://open.spotify.com/artist/78AY8zdeNUSS4JhySbxZjZ

dimitrismitsotakis.bandcamp.com

https://twitter.com/DimMitsotakis

INFO

Σινώπης 27, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 10 ευρώ

Κρατήσεις: 6945166085 & info@cajademusica.gr

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Morrissey, Supergrass &
The Damned @Release Athens
την Τετάρτη 16 Ιουλίου
PAGAN live
στο Θέατρο Πέτρας
την Τετάρτη 18 Ιουνίου
Fontaines DC & Boy Harsher
την Παρασκευή 27 Ιουνίου
στο Release festival 2025
13ο Φεστιβάλ
Νέων Καλλλιτεχνών
τα "12 Κουπέ"
Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων
από τις 3/6 έως τις 3/10
στο Θέατρο Βράχων
Αντιγόνη του Σοφοκλή
σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη
σε καλοκαιρινή περιοδεία
Οι Covenant έρχονται
στο Gagarin 205
το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου
Plastiras Lake festival 2025
11 με 13 Ιουλίου
στην Λίμνη Πλαστήρα
Η Ταράτσα του Φοίβου
από την Τετάρτη 28 Μαϊου
στο Θέατρο Άλσος
12o Φεστιβάλ Ελάτειας
από τις 31 Ιουλίου
έως τις 3 Αυγούστου
Ο Μόγλης
και το βιβλίο της ζούγκλας
σε καλοκαιρινή περιοδεία
Roads festival 2025
5, 6 & 7 Σεπτεμβρίου
στο Θέατρο Πέτρας