Μουσικά Νέα

“BUKURANA” ΤΟ ΠΡΩΤΟ ALBUM ΤΟΥ ΛΕΠΥΡ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

today21/01/2024 19

Background
share close

ΛΕΠΥΡ

New Album
 
BUKURANA

Ακούστε το album στο Youtube

“Bukurana”, που σημαίνει όμορφη στα αρβανίτικα, είναι ο εμπνευσμένος τίτλος του πρώτου δίσκου, του πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη ΛΕΠΥΡ.

Τα τραγούδια του ΛΕΠΥΡ ακροβατούν ανάμεσα στην παραδοσιακή μουσική (όπως ο τσιγγάνικος “Σεβντάς” και το “όμορφα κορίτσια”)
και την ηλεκτρική πανκ (“Άδικο” και “Άγιος”), αλλά ουσιαστικά είναι ένας δίσκος γεμάτος ρομαντισμό, για αυτούς που γουστάρουν να χορεύουν σε αναμμένα κάρβουνα.

Όλα άρχισαν από ένα ντέμο που έστειλε ο ΛΕΠΥΡ στην Veego Records για να καταλήξουν στη δημιουργία ενός μοναδικού δίσκου με πολλούς συντελεστές. Κανένας απο τους μουσικούς που συμμετέχουν στον δίσκο δεν συναντήθηκε ποτέ με τον Λεπύρ, αλλά ούτε και μεταξύ τους. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Cave Studio του Ekelon, στα Εξάρχεια, με τεράστια υπομονή, ώστε το κάθε κομμάτι να δώσει τον μέγιστο εαυτό του στον ακροατή. Τα τύμπανα είναι του Σωτήρη Ντούβα και οι κιθάρες του Λάμπη Κουντουρόγιαννη. Ο Μάριος Βαληνάκης των MOb σε αυτοσχεδιασμούς σε πλήκτρα και σαξόφωνο, ενώ στα φωνητικά είναι η εξαιρετική πρωτοεμφανιζόμενη Έλενα Λεώνη και ο Μαζόχα στα φωνητικά του “Εγω και η Σκιά μου”.

Ο ΛΕΠΥΡ είναι ο Απόστολος Άγγος, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες, από όπου και οι επιρροές του, και μετά από την περιπλάνησή του σε διάφορες πανκ μπάντες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, ηχογράφησε με ένα YAMAHA PSR, τις δικές του μουσικές.

Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και σε 300 διάφανες κόπιες βινυλίου από τη Veego Records.

INFO
ΛΕΠΥΡ
NEW ALBUM
BUKURANA

Διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

Παραγωγή: Ανδρέας Μιτρέλης & Ekelon

Ακολουθήστε τον ΛΕΠΥΡ
Spotify | Facebook | Instagram

Επικοινωνία – Προβολή στα media:


Consulting, Public Relations, Culture
zumacom.gr
facebook
 | instagram | linkedin

Χαρά Ζούμα | t. 210 3224765 | 6980 571057 | chara@zumacom.gr
Σοφία Χούλια | 6926 681630 | info@zumacom.gr

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Pantera live
στο Release Athens festival
την Πέμπτη 9 Ιουλίου
Σπύρος Γραμμένος
live στο Fuzz
το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου
Να ξέρετε πως αυτό που
ακούτε είναι σφύριγμα τρένου
κάθε Τετάρτη στο θέατρο Olvio
Van Gohh
The Immersive experience
από την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου
Φάος club
στο Σταυρό του Νότου plus
την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου
Η ομολογία της 4ης Ιανουαρίου
κάθε Δευτέρα & Τρίτη
στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
Νεκρή φύση σε χαντάκι
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο studio Μαυρομιχάλη
Η Ωραία Ελένη στην
κοιλάδα των νεκρών ερώτων
στο Θέατρο RADAR
Οι Εύθυμες Κυράδες
του Ουϊνδσωρ
στο Θέατρο Διάχρονο
Caveman
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στο Θέατρο Αθηνών
Evelyn & Evelyn
στο Θέατρο 104
κάθε Σάββατο & Κυριακή
Πάνος Βλάχος live
στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
από τις 28 Φεβρουαρίου