Μουσικά Νέα

“ΑΝ | ΝΑ” ΤΟ 1ο ALBUM ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

today26/04/2024 4

Background
share close

Άννα Χρυσάνθου – αν | να

Το πρώτο άλμπουμ της νέας τραγουδοποιού

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Άννας Χρυσάνθου με τίτλο αν | να , αναφέρεται σε ένα μουσικό ταξίδι τουλάχιστον τεσσάρων χρόνων συλλογής τραγουδιών, εμπειριών και στιγμών και περιγράφει τόσο τη προσωπική εξέλιξη της Άννας ως καλλιτέχνης αλλά και ως άνθρωπος.

Πρόκειται για ένα δίσκο που χαρακτηρίζεται ως ένα τετράδιο ιδεών και αποτελείται από δέκα τραγούδια όπου η Άννα μας συστήνεται ως τραγουδοποιός και γράφει τους στίχους και τη μουσική στα οκτώ από τα δέκα τραγούδια του δίσκου. Σκοπός ήταν να παρουσιάσει ό,τι την εμπνέει, ό,τι τη θίγει και ό,τι την απασχολεί κρατώντας γερά τα θεμέλια της μουσικής της παιδείας από την κλασική μουσικολογία στην contemporary μουσική.

Πιστεύοντας πάντα στην ομάδα, η Άννα γράφει σχεδόν όλα τα τραγούδια του δίσκου με συνεργάτες και φίλους – τους εξαιρετικούς Άλκη Δήμο, Δημήτρη Καζάνη, Σωτήρη Μαυρονάσιο και Στέλιο Φραγκούς ενώ τη συμπαραγωγή, ηχογράφηση και mixing αναλαμβάνει ο Χρήστος Ζαντιώτης και το mastering o Απόστολος Σιώπης. 

Στην ομάδα των μουσικών, η Άννα επιλέγει επίσης να συνεργαστεί με μουσικούς με τους οποίους πάντα ήθελε να συνυπάρξει δισκογραφικά, όπως το Γιώτη Κιουρτσόγλου, ο οποίος συμμετέχει σε τρία τραγούδια του δίσκου.

 Τα τραγούδια Να ‘ρθεις να με βρεις και Μια Καινούρια Αγάπη υπογράφουν ο Νίκος Φραγκάκης και ο Γιάννης Χαριλάου αντίστοιχα. 

Τον σχεδιασμό του δίσκου αναλαμβάνει η Ελεάνα Χρυσάνθου και το artwork design η Ερμίνα Εμμανουήλ. 

Το κάθε κομμάτι ένα μια αυτοτελής ιστορία με κοινά στοιχεία στις ενορχηστρώσεις με επιρροές από την pop/rock και jazz κουλτούρα. Μουσικά υπάρχει μια κοινή αναφορά στο πιάνο, τις κιθάρες, τα έγχορδα και τα χάλκινα, ενώ οι στίχοι της είναι βιωματικοί με δόσεις ρεαλισμού, αυτοσαρκασμού και ατάκας.

Κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα από τη Melodica Art Productions.

Βρείτε το δίσκο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ:
https://orcd.co/annachrysanthou_anna
https://www.youtube.com/@AnnaChrysanthou

ΑΝΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ –  ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Άννα Χρυσάνθου είναι τραγουδοποιός και σπούδασε κλασική μουσικολογία στην Αγγλία. Παίζει πιάνο, κιθάρα και τύμπανα και φοίτησε στο Summer Performance Program του Βerklee College of Music πάνω στην Jazz με πρώτο όργανο τη φωνή. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών πάνω στο Σύγχρονο Τραγούδι και την Αντίστιξη.

Το 2015 μετακομίζει στην Αθήνα όπου συμμετέχει στη δισκογραφική δουλειά Χωρίς Αφέντες. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Μικρός Ήρως και η Άννα συνυπάρχει σε αυτόν με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως την Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Βασίλη Λέκκα και άλλους, ενώ τις ενορχηστρώσεις αναλαμβάνει ο Γιώτης Κιουρτσόγλου. 

Από το 2016 η Άννα δημιουργεί το δικό της σχήμα με τον Άλκη Δήμο, το Δημήτρη Καζάνη και το Σωτήρη Μαυρονάσιο. Μαζί ηχογραφούν τα πρώτα τραγούδια της Άννας, σε δικούς της στίχους και μουσική και ξεκινούν μια σειρά εμφανίσεων σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα τραγούδια της Άννας ανεβαίνουν στο Youtube, και ως ακυκλοφόρητα παίζουν στην ΕΡΤ Πανελλαδικά και στο ΡΙΚ στην Κύπρο. 

Σε αυτά τα χρόνια η Άννα συναντά επί σκηνής τους Πυξ Λαξ, τη Νατάσσα Μποφίλιου, τη Μαρίζα Ρίζου και άλλους καλλιτέχνες από τους οποίους αντλεί εμπειρίες για τις δικές της ερμηνείες.
Μεγαλώνοντας στην Κύπρο, η Άννα έχει επιρροές από την κυπριακή παραδοσιακή μουσική, αλλά κι από τις σπουδές της στην κλασική μουσικολογία. Στη μουσική της υπάρχουν στοιχεία από την ποπ/ροκ και jazz κουλτούρα που γνώρισε τόσο στην Αγγλία όσο και στην Αμερική ενώ οι στίχοι της είναι βιωματικοί με στοιχεία ρεαλισμού, αυτοσαρκασμού και ατάκας.

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Pulp, The Smile & More TBA
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 20 Ιουνίου
"Πόθεν Έσχες"
από το Σάββατο 11 Μαϊου
στο Θέατρο Βεάκη
"Αλιγάτορες"
από Παρασκευή έως Κυριακή
στο Θέατρο Γκλόρια
Οι Duran Duran έρχονται
στο Release Athens Festival
την Πέμπτη 18 Ιουλίου
Judas Priest, Accept
Bruce Dickinson 14 Ιουλίου
στο Release Athens Festival
"Anna & Margot"
από την Τετάρτη 3 Απριλίου
στο θέατρο Βαφείο
Megadeth live
στην Πλατεία Νερού
την Παρασκευή 14 Ιουνίου'24
"25 χρόνια ΟΝΑΡ"
την Παρασκευή 17 Μαϊου
στο Κύτταρο live
Piano City Athens 2024
100 κονσέρτα πιάνου
16, 17, 18, 19 & 20 Μαϊου
Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στο Θέατρο NOUS
Parov Stelar, Jain & Telenova
στο Release Athens Festival
το Σάββατο 15 Ιουνίου
dEUS
live στο Floyd
την Παρασκευή 7 Ιουνίου
0%