Πήγαμε - Είδαμε

ENA ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΑΥΛΙΔΗ ΣΤΟ FLOYD…ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΕΛΛΥ ΠΗΛΙΟΥΡΑ

today12/02/2025 11

Background
share close

γράφει η Κέλλυ Πήλιουρα

Ένα καλοκαίρι στη μέση του Χειμώνα!

Μετά την χαραγμένη στη μνήμη μας, συναυλία στο Λυκαβηττό, ο Παύλος Παυλίδης, επέστρεψε μια με μια μοναδική συναυλία στο Floyd, και φέρνει το καλοκαίρι, ακριβώς στη μέση του Χειμώνα μας.

Έφτασα από νωρίς στον χώρο, όπου ο κόσμος άρχισε να τον γεμίζει χωρίς δισταγμό, και να φτιάχνει μικρά – μικρά spot, όπου δεν θα αργούσε η στιγμή oλα μαζί να γίνουν μια μάζα ενέργειας.

Ο κόσμος «βουητός» και η μουσική έτοιμη να εκραγεί.

Ποτέ δεν θα καταφέρω να γίνω ρεαλιστικά αντικειμενική, σε ότι αφορά τη μουσική και τους στίχους του Παυλίδη. Βλέπεις η ποίηση δεν σε αφήνει (ευτυχώς), να είσαι ρεαλιστής, και όταν αυτό συμβαίνει, τότε σίγουρα σε συναντάει σε κάποια γωνία της φαντασία σου.

Ψυχεδέλεια και ρομαντισμός!

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, όταν ένα live καταφέρνει, να αγγίξει σχεδόν όλες σου τις αισθήσεις, δύσκολα μπορείς να το μεταφέρεις, μέσα από λέξεις.

Ο ηλεκτρισμός, η ένταση και η δυναμική, συσσωρεύουν όλα τα συναισθήματα σου, σφραγίζοντας τη στιγμή σε αυτό που συμβαίνει.  

Πάντα ξεχωριστός σε κάθε του εμφάνιση, με κοινό τόπο ανάμεσα στα κομμάτια του, δεν σταματάει να μας εκπλήσσει μέσα από τις ενορχηστρώσεις του και τον τρόπο που επιλέγει να τα παρουσιάσει κάθε φορά.

Διανύοντας την καλύτερη του περίοδο μετά από χρόνια, εύκολα αντιλαμβάνεσαι πως ο ίδιος βρίσκεται σε μια εξαιρετική δημιουργική περίοδο.

Ανάμεσα στην διαδρομή των κομματιών, ο ήχος αψεγάδιαστος όπως πάντα, με τα visuals και την ενσωμάτωση της κίνησης – σε πολλά σημεία του live, να αποτέλεσαν ένα ολοκληρωμένα μέρος  της σκηνογραφία – καταφέρνοντας έτσι,  να διαμορφώσουν ένα  βακχικό σκηνικό, απόλυτα εναρμονισμένο με την νέα εποχή του καλλιτέχνη.

Σε μια οπτικοακουστική συναυλία – ένδειξη του φαντασιακού στο υπαρκτό, η οποία κράτησε πάνω από δύο ώρες με 3 encore, για  τον επίλογο κρατάω, την ανακοίνωση της εμφάνισης του στις 21 Ιουνίου στη Πλατεία Νερού, και μια δυναμική εξέλιξης, αποτέλεσμα του «Μπρανκαλεόνε» –  κατά την γνώμη μου έναν από τους καλύτερους δίσκους των τελευταίων χρόνων, που μας υπενθυμίζει, γιατί πάντα «είμαστε εδώ»

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

Κατερίνα Παπουτσάκη
στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα
21/2 & 14, 21 και 28/3
Μαρία Κουτσουρλή live
στο Σταυρός του Νότου club
την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου
"Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα" από την 1η
Μαρτίου στο Θέατρο Διάχρονο
"Έτσι όπως με θες"
στο Διάχρονο Θέατρο
από το Σάββατο 1η Μαρτίου
"Φωτιά και νερό"
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο Θέατρο Άβατον
Agenda
κάθε Τετάρτη & Πέμπτη
στο Θέατρο Altera Pars
The Last Drive live
στο Gagarin 205
14 & 15 Μαρτίου 2025
The Murder Capital
στο Gagarin 205
στις 30 Μαϊου 2025
Ορφέας Περίδης
στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα
1, 8, 15, 22/2 & 1/3
"Μικρές κυρίες"
από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου
στο Θέατρο Alhambra
"Mein Komplex"
από τις 10 Ιανουαρίου
στο Από Μηχανής θέατρο
Planet of Zeus live
το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
στο Floyd live music venue
0%