Πήγαμε - Είδαμε

“INDIAN SUMMER” ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ…ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ

today16/10/2024 5

Background
share close

Γράφει ο Μάριος Μάντζος “RawΜάντζο” ΔΕΥ. 18:00-20:00

Ακούγοντας τον όρο Indian Summer, η απαλή μελωδία του ομώνυμου τραγουδιού των Doors έπαιζε πάντοτε στα ηχεία του μυαλού μου από όταν το άκουσα για πρώτη φορά κάπου στα μέσα του 2000. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, η Bow Theatre Group ήρθε να ταράξει αυτήν την ισορροπία στο κεφάλι μου, ανεβάζοντας στο Από Μηχανής Θέατρο την παράσταση «Indian Summer» την οποία είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε με τις ευλογίες του Street Radio στην πρεμιέρα της τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Δύο νεαρές γυναίκες αποδεικνύονται κάτι παραπάνω από απλές εργαζόμενες σε ένα καφέ σιδηροδρομικού σταθμού στο Λονδίνο. Χωρίς να επιβιβάζονται σε κανένα τρένο από τα δεκάδες που περνούν δίπλα τους, βρίσκονται σε έναν «συρμό» της ζωής που τρέχει και περνά και είναι γεμάτος από χιλιάδες θρύμματα μυστικών. Μυστικών που ποτέ δεν είπαμε, μυστικών που όλοι κάποτε αρνηθήκαμε, μυστικών που όλοι υποδυόμαστε ότι δεν έχουμε.

Μέσα από το εύπεπτο θεατρικό κείμενο της Lucy Maurice, που γράφτηκε στην πρωτεύουσα της Αγγλίας το 1996, η Μαρία Κεσίλογλου και η Ρεγγίνα Ιωαννίδου, ή πολύ απλά η Λώρα και η Στέφη, αναγείρουν έναν πελώριο καθρέπτη, όπου ο κάθε θεατής μπορεί να αντικρίσει με κυνικό τρόπο στοιχεία του εαυτού του και να αναμετρηθεί με μία σειρά από ανομολόγητες επιθυμίες, μύχιες σκέψεις και ανεκπλήρωτα όνειρα. Με αφορμή μία σπασμένη μηχανή καφέ, που το κοινό συνειδητοποιεί ότι δουλεύει μια χαρά, οι δύο γυναίκες στην πραγματικότητα αρνούνται να δουν αυτό που πραγματικά έχει σπάσει μέσα τους και εν τέλει μέσα μας.

Πόσο περίτεχνα, τελικά, κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου; Πόσο αυθόρμητα τυλίγεις με μανδύα δυναμισμού τις πιο μεγάλες σου αδυναμίες; Πόσο γρήγορα αφήνεις παθητικά τον χρόνο να περνά; Και πόσο εύκολα συμβουλεύεις και παρακινείς τον φίλο σου να πάρει γενναίες αποφάσεις για τη ζωή του, την ώρα που εσύ ο ίδιος αδυνατείς να δείξεις ανάλογη γενναιότητα στην επίλυση των δικών σου αδιεξόδων;

Με τέτοιου είδους προβληματισμούς και με πολλή δουλειά όχι μόνο για το σπίτι, αλλά για τα Μέσα, τη δουλειά, τον καναπέ, το κρεβάτι σου, θα φύγεις μία Δευτέρα ή Τρίτη βράδυ Οκτωβρίου από το Από Μηχανής Θέατρο, εάν και εφόσον επιλέξεις να δεις την παράσταση «Indian Summer». Και αυτό χάρη στον αριστοτεχνικό τρόπο με τον οποίο η σκηνοθέτρια Τίνα Τζάθα αποτυπώνει το βρετανικό κείμενο στο σανίδι, χωρίς περιττές λεπτομέρειες και «κοιλιές», αλλά με τεχνικές που κρατούν τον θεατή καθηλωμένο με αμείωτο ενδιαφέρον.

Δεν ξέρω πώς -ρωτήστε τες μετά το φινάλε- οι δύο ηθοποιοί καταφέρνουν να φορούν σε δευτερόλεπτα πολλούς διαφορετικούς ρόλους -ενδυματολογικά και πνευματικά- προκειμένου να μας φέρουν σε επαφή με δέκα ξεχωριστές προσωπικότητες που είτε δεν ξέρουν τι θέλουν είτε ξέρουν αλλά δεν έχουν ιδέα πώς να το αποκτήσουν είτε τα ξέρουν όλα και απλά δειλιάζουν να πάρουν τις δέουσες αποφάσεις.

Η χημεία μεταξύ της Μαρίας Κεσίλογλου και η Ρεγγίνας Ιωαννίδου είναι πραγματικά αξιομνημόνευτη και δεν τη συναντάς εύκολα. Δύο κορίτσια που -μάθαμε- συνδέονται με δεσμούς φιλίας ήδη από τα χρόνια φοίτησης στη δραματική σχολή, γεγονός που συμβάλλει στο να βγάλουν ένα αυθόρμητα ποιοτικό αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας ότι ήταν οι κατάλληλοι άνθρωποι για τους κατάλληλους ρόλους.

Αν, δε, λάβουμε υπόψη μας ότι εμείς παρακολουθήσαμε την πρεμιέρα της παράστασης, με όλες τις πνευματικές και πρακτικές δυσκολίες που πάντοτε αυτή έχει για τους συντελεστές, φανταζόμαστε τι πραγματικά συμβαίνει τώρα πλέον που το πράγμα έχει ρολάρει για όλους. Εγώ σας ζηλεύω, πάντως, όταν θα πάτε. Φροντίστε το απλά να το κάνετε μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, άρα βιαστείτε.

Για την αποθέωση, την οποία πρέπει να λάβουν, τη μετάφραση του κειμένου ανέλαβε η Νάντια Σπηλιωτοπούλου, τη μουσική που δίνει ξεχωριστό τόνο στην εναλλαγή των σκηνών ο Senjens τον σχεδιασμό φωτισμού η σκηνοθέτρια Τίνα Τζάθα, την κινησιολογία η Νικολέτα Καρμίρη. Ως βοηθός σκηνοθέτη διατελεί η Αγγελική Νικολαΐδου, ενώ ο σχεδιασμός της αφίσας είναι έργο της Κωνσταντίνας Βούλγαρη.

Δείτε το trailer το οποίο επιμελήθηκε η moonbow και πηγαίνετε να το δείτε χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν θα προλάβετε και θα το μετανιώσετε. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως τις 29/10 στο Από Μηχανής Θέατρο, ώρα 21:00. Για περίπου μιάμιση ώρα, προλαβαίνετε και ποτό. Φιλιά σε όλους.

https://www.youtube.com/watch?v=0b8MQxFYV28

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Ερμηνεύουν:
ΛΩΡΑ- Μαρία Κεσίλογλου
ΣΤΕΦΗ- Ρεγγίνα Ιωαννίδου
Σκηνοθεσία: Τίνα Τζάθα
Μετάφραση: Νάντια Σπηλιωτοπούλου
Μουσική: Senjens
Σχεδιασμός Φωτισμού: Τίνα Τζάθα
Κινησιολογία: Νικολέτα Καρμίρη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγγελική Νικολαίδου
Σχεδιασμός Αφίσας: Κωνσταντίνα Βούλγαρη
Trailer: moonBOW
Παραγωγή: Bow Theatre Group

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑΚΑΙ ΤΡΙΤΗ
ΓΙΑ 8 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: more.com
https://www.more.com/theater/indian-summer/
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 8695612

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

"Αυτόματη εστίαση"
στο Θέατρο Αργώ
από τις 17 Οκτωβρίου
Δαγκώνει;
κάθε Παρασκευή
στο Θέατρο Φούρνος
"Προδοσία"
από τις 4 Νοεμβρίου
στο Θέατρο Διάχρονο
Ο επιθεωρητής έρχεται
στο Θέατρο Βαφείο
από τις 16 Οκτωβρίου
"Φωτιά και νερό"
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο Θέατρο Άβατον
Prmier music festival 2024
στην Πλατεία Νερού
στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου
The Last Drive live
στο Gagarin 205
14 & 15 Μαρτίου 2025
The Murder Capital
στο Gagarin 205
στις 30 Μαϊου 2025
100 χρόνια Μίμης Πλέσσας
στο Θέατρο Παλλάς
από 10 έως 20 Οκτωβρίου
Godspeed You! Black Emperor
στο FLoyd Live Venue
την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
Luke Elliot live
στο Gazarte Roof Stage
το Σάββατο 9 Νοεμβρίου
Σταμάτης Κραουνάκης
Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών
το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
0%