Events

“ΜΙΑ ΗΡΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ” ΕΝΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

today24/09/2024 25

Background
share close

Μία Ηρώ Μία Μέρα» – Ένα Ραδιοφωνικό Μιούζικαλ για τον Σεξισμό στην Ελληνική Μουσική: Προβολή και Συζήτηση στο Θέατρο Εμπρός

Το Θέατρο Εμπρός, το ελεύθερο και αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο της Αθήνας, φιλοξενεί την προβολή του ραδιοφωνικού μιούζικαλ «Μία Ηρώ Μία Μέρα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 και περιλαμβάνει την προβολή του έργου, ακολουθούμενη από μια ανοιχτή συζήτηση και πάρτι!

Η Βασική Ιδέα

Το «Μία Ηρώ Μία Μέρα» είναι ένα πρωτότυπο ραδιοφωνικό μιούζικαλ, που στοχεύει να αναδείξει το σεξισμό στην ελληνική κοινωνία, όπως αυτός αποτυπώνεται στη μουσική παραγωγή. Το κείμενο του έργου βασίζεται σε αποσπάσματα στίχων γνωστών ελληνικών τραγουδιών, ενσωματωμένα σε καθημερινούς διαλόγους, αποκαλύπτοντας τον αθέατο αντίκτυπο του casual σεξισμού. Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα καφέ/μπαρ, όπου η Λυδία και η Μαρίνα περιμένουν την Ηρώ μετά από ένα σημαντικό ραντεβού με τον προϊστάμενό της. Καθώς η παρέα συζητά για σύγχρονες σχέσεις με χιούμορ και σοβαρότητα, κάθε φορά που ένας χαρακτήρας είναι έτοιμος να ξεστομίσει μια σεξιστική φράση, η μουσική αλλάζει σε ένα γνωστό τραγούδι με τον χαρακτήρα να τραγουδά τον αντίστοιχο σεξιστικό στίχο. Το έργο δημιουργήθηκε από μια ομάδα 66 καλλιτεχνών από 4 χώρες και 10 πόλεις, οι οποίοι δούλεψαν στο διάστημα 6 χρόνων χωρίς καμία υλική ανταμοιβή, με στόχο την ελεύθερη και ευρεία διάδοσή του στο κοινό. Το project δεν έλαβε καμία είδους χορηγία και χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από καμπάνια crowdfunding και εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης.

Κοινωνικοπολιτική Σημασία

Το «Μία Ηρώ Μία Μέρα» δεν είναι μόνο ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα, αλλά και μια σημαντική παρέμβαση στον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο γύρω από τον σεξισμό. Μέσα από την ενσωμάτωση των στίχων σε διαλόγους, προσπαθεί να αναδείξει την πραγματική σημασία των μηνυμάτων που μεταφέρουν τα τραγούδια και τις συνέπειες που έχουν στην καθημερινότητά μας, στις σχέσεις μας, αλλά και στη γενικότερη αντίληψη της ελληνικής κοινωνίας. Η δημιουργική ομάδα επιδιώκει να δώσει φωνή στις εμπειρίες και τις ανησυχίες όσων έχουν κουραστεί από τον σεξισμό και την πατριαρχία. Με το έργο αυτό, θέλουμε να ξεκινήσουμε μια συλλογική συζήτηση, να προωθήσουμε την αλλαγή σε κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο και να αναδείξουμε προβληματικές στον χώρο της μουσικής.

Εκδήλωση στο Θέατρο Εμπρός

Η εκδήλωση στο Θέατρο Εμπρός περιλαμβάνει την προβολή του μιούζικαλ, μια ανοιχτή συζήτηση για τις θεματικές του έργου και για τον τρόπο οργάνωσης και παραγωγής, καθώς και ένα πάρτι για να γιορτάσουμε τη δημιουργική διαδικασία και να ενισχύσουμε την προσπάθεια για ευρύτερη διάδοσή του!

Σας περιμένουμε για να κουβεντιάσουμε μαζί για το σεξισμό και το αποτύπωμά του στη μουσική παραγωγή αλλά και παντού γύρω μας.

Written by: admin_master

Rate it

o street radio προτεινει

"Αυτόματη εστίαση"
στο Θέατρο Αργώ
από τις 17 Οκτωβρίου
Δαγκώνει;
κάθε Παρασκευή
στο Θέατρο Φούρνος
"Προδοσία"
από τις 4 Νοεμβρίου
στο Θέατρο Διάχρονο
Ο επιθεωρητής έρχεται
στο Θέατρο Βαφείο
από τις 16 Οκτωβρίου
"Φωτιά και νερό"
κάθε Σάββατο & Κυριακή
στο Θέατρο Άβατον
Prmier music festival 2024
στην Πλατεία Νερού
στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου
The Last Drive live
στο Gagarin 205
14 & 15 Μαρτίου 2025
The Murder Capital
στο Gagarin 205
στις 30 Μαϊου 2025
100 χρόνια Μίμης Πλέσσας
στο Θέατρο Παλλάς
από 10 έως 20 Οκτωβρίου
Godspeed You! Black Emperor
στο FLoyd Live Venue
την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
Luke Elliot live
στο Gazarte Roof Stage
το Σάββατο 9 Νοεμβρίου
Σταμάτης Κραουνάκης
Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών
το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
0%