“Το υπέροχό μου διαζύγιο” μια απόλαυση για να περάσεις το Σαββατοκύριακό σου…γράφει η Έφη Κουφοπούλου

"Το υπέροχό μου διαζύγιο" μια απόλαυση για να περάσεις το Σαββατοκύριακό σου...γράφει η Έφη Κουφοπούλου

Με «Το Υπέροχο διαζύγιό μου» της Geraldine Aron αποφάσισαν να αναμετρηθούν οι Μαργαρίτα Δαλαμάγκα Καλογήρου που μετέφρασε το κείμενο, ο Κοραής Δαμάτης που ανέλαβε τη σκηνοθεσία, η Δήμητρα Γαλάνη που έντυσε το έργο μουσικά και η Φαίδρα Δρούκα που ήρθε αντιμέτωπη με το ρόλο.

Ένα ραδιόφωνο ακούγεται στα ηχεία και μια ζεστή ραδιοφωνική φωνή περιγράφει μια μέρα στην πόλη καθώς τα φώτα ανάβουν και βρισκόμαστε στο σπίτι – σαλόνι – δωμάτιο – καταφύγιο της Άντζελα Κέννεντι Λίπσκυ.

Μια γυναίκα μέσης ηλικίας η οποία έρχεται αντιμέτωπη με την εγκατάλειψη του άντρα της για μια κατά πολλά χρόνια νεότερή της γυναίκα και την αίτηση διαζυγίου.

Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή, στην αρχή νιώθεις απόλυτα ελεύθερος και ανώτερος, μετά νιώθεις μοναξιά τους τοίχους του σπιτιού να σε πνίγουν, ψάχνεις να πιαστείς από κάπου, ψώνια, βόλτες, ραντεβού, συγγενείς, φίλους, δουλειά, τηλέφωνα σε γραμμές έκτακτης ανάγκης.

Δεν γεμίζει εύκολα το κενό. Ο άνθρωπος όταν έρχεται αντιμέτωπος με τη μοναξιά παλεύει δύσκολα για να τη νικήσει. Είναι από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζει κανείς.

Ψάχνεις να βρεις ευκαιρία για την επιστροφή σε αυτό που έχεις ορίσει ως κανονικότητα. Πέφτεις στην παγίδα αλλά ευτυχώς καταλαβαίνεις γρήγορα πως τίποτα δεν άλλαξε και αποφασίζεις τελικά πως η μοναξιά και οι νέοι στόχοι για μια άλλη ζωή είναι μονόδρομος.

Κι αν η ζωή στρώσει λίγο τύχη στα βήματά σου; Τότε όλα έχουν πάει προς το καλύτερο και αρχίζουν από την αρχή.

Βρεθήκαμε λοιπόν στο Από Μηχανής θέατρο ο Σάββατο 2 Νοεμβρίου για την πρεμιέρα της παράστασης.

Η Φαίδρα Δρούκα είναι απολαυστικότατη. Σε κρατά από το πρώτο λεπτό, σε παρασύρει σε αυθόρμητα γέλια, μοιράζεται τα ερωτήματα της Άντζελα μαζί σου και έχει κάνει το κείμενο απόλυτα δικό της. Απολαυστική και υπέροχη.

Υπήρχαν κάποια μικροτεχνικά θέματα με τα βίντεο τα οποία είχαν κάποιες όχι τόσο αρμονικές παύσεις, αλλά θα διορθωθούν πιστεύουμε.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη επιλογή για ένα απόγευμα Σαββάτου ή Κυριακής οπότε να πάτε και να το απολαύσετε.

Έφη Κουφοπούλου “Παιχνίδι είναι” ΤΕΤ. 24:00-02:00


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST