“Το υφαντό έπλεξε πολύχρωμες μουσικές” παρουσίαση του νέου album της Ιωάννας Καβρουλάκη

"Το υφαντό έπλεξε πολύχρωμες μουσικές" παρουσίαση του νέου album της Ιωάννας Καβρουλάκη

Η αναζήτηση και η επιλογή τραγουδιών που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός δίσκου είναι μια χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία. Η ενορχήστρωση και παραγωγή των κομματιών που τελικά θα αποτελούν το δίσκο είναι μια δημιουργική φάση που μεγαλώνει την προσμονή του καλλιτέχνη όσο προχωράει προς την ολοκλήρωσή της. Μόλις ακούσει όλο το υλικό ο καλλιτέχνης θέλει να το μοιραστεί με τον κόσμο γιατί μέσα από τα τραγούδια ξεδιπλώνονται κομμάτια της ψυχής του. Η τελευταία πρόταση επιβεβαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό τη Δευτέρα το βράδυ στην παρουσίαση δίσκου της Ιωάννας Καβρουλάκη με τίτλο «Υφαντό» στο Σταυρό του Νότου Club.

Η πορεία μου προς την αγαπημένη μουσική σκηνή ήταν γεμάτη περιέργεια και μια γλυκιά προσμονή για να ακούσω το δίσκο ζωντανά -που για μένα είναι σημαντικό όταν πρόκειται για νέο υλικό- γιατί η ενέργεια που εισπράττεις απο τη αμφίδρομη επικοινωνία κοινού – καλλιτέχνη είναι μοναδική!

Λίγα λεπτά μετά ήμουν μέσα στο χώρο όπου με έκπληξη αντίκρισα το ωραίο δωράκι που υπήρχε στα τραπέζια, ένα κουπάκι με σοκολατάκια και ένα καρτελάκι με το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του δίσκου της Ιωάννας «Υφαντό», λόγω των γενεθλίων που είχε εκείνη την ημέρα.

Οι πρώτες νότες του «Ήτανε μια φορά» έστρεψαν τα μάτια όλων στη σκηνή, σε μια ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση με τον «Τόπο μυστικό» που ακολούθησε, άρχισε το ξετύλιγμα του δικού της μουσικού «υφαντού». Κινούμενη σε παραδοσιακά μονοπάτια βάζοντας όμως και τις σωστές πινελιές από έντεχνο και ροκ ήχο η Ιωάννα Καβρουλάκη δημιούργησε μια ωραία ατμόσφαιρα και κέρδισε όλους εκείνους που βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Σταυρό του Νότου.

"Το υφαντό έπλεξε πολύχρωμες μουσικές" παρουσίαση του νέου album της Ιωάννας Καβρουλάκη

H χημεία που έχει με τους μουσικούς της, το πάντρεμα των παραδοσιακών ακουσμάτων με τους ήχους της Μεσογείου είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία που με έκαναν να την ξεχωρίσω. Ωστόσο, πέρα των παραπάνω υπήρξε ένα στιγμιότυπο που αξίζει να αναφερθεί, και αυτό ήταν το όμορφο δέσιμο τριών κομματιών με έναν έξυπνο τρόπο. Τα καινούρια «Ότι κι αν είμαι» και «Πες μου αυτό που σε πονά» μπλέχτηκαν με την ηλεκτρική διασκευή του «Δε χωράς πουθενά» και το αποτέλεσμα αυτό αγκαλιάστηκε και αποθεώθηκε από όλους!

Σχεδόν πάντα μια παρουσίαση καινούργιου υλικού προσδίδει έξτρα άγχος στον καλλιτέχνη αλλά η σημαντική μουσική παρέα που ήταν μαζί της έδωσε το καλύτερο εαυτό της και αξίζει να αναφερθούν οι Χρήστος Τρεσίντσης στις ενορχηστρώσεις, τα φωνητικά και τα synths,  Γιώργος Κοκονίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, Βαγγέλης Καραπέτρος στο βιολί, το ούτι, το μαντολίνο, το μπάσο και στα φωνητικά, Γιώργος Κωστελέτος στα ηλεκτρικά ντραμς, στο FX και στα ηχοτοπία αλλά και η Νεφέλη Πούλη στα φωνητικά, όπου το δέσιμο με την Ιωάννα ήταν πολλές φορές μαγικό!

"Το υφαντό έπλεξε πολύχρωμες μουσικές" παρουσίαση του νέου album της Ιωάννας Καβρουλάκη

Ήταν μια βραδιά που πλημμύρισε συναισθήματα και μελωδίες συνδυάζοντας μουσικές από ένα ευρύ φάσμα με έναν άκρως επιτυχημένο τρόπο!
Ο μουσικός κόσμος της Ιωάννας Καβρουλάκη σε προ(σ)καλεί να τον ανακαλύψεις γι’ αυτό και το «Υφαντό» είναι ελεύθερο να το ακούσεις και να την υποστηρίξεις γιατί αυτό χρειάζονται για πολλούς λόγους οι νέοι καλλιτέχνες!

γράφει ο Βαγγέλης Γκρέκο “Γυρίζοντας στην πόλη” ΚΥΡ. 20:00-22:00


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST