“Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς: μία σύγχρονη ιστορία που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσεις” γράφει ο Ηλίας Λιβάνιος

"Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς: μία σύγχρονη ιστορία που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσεις" γράφει ο Ηλίας Λιβάνιος

Τετάρτη βράδυ πήγαμε να δούμε τον Σύνδρομο της φωλιάς στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Παναγιώτης Μπουγιούρης και Ηρώ Πεκτέση, το οποίο παίζεται στο θέατρο Olvio για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η παράσταση αναπαριστά σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο του Συνδρόμου της φωλιάς. *Ο όρος «άδεια φωλιά» αναφέρεται στην περίοδο αυτή κατά την οποία οι γονείς αποχωρίζονται τα παιδιά τους.

Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς περιγράφει τα ανάμεικτα συναισθήματα των γονιών για τον αποχωρισμό τους από το παιδί και τα αισθήματα απώλειας, δυσφορίας και ματαίωσης που βιώνουν όταν η «φωλιά αδειάζει».

Το εντυπωσιακό είναι η εναλλαγή των τεσσάρων ρόλων, τους οποίους υποδύονται οι δύο προαναφερθέντες πρωταγωνιστές με ξεκάθαρες ερμνηνείες, οι οποίες ήταν απολύτως κατανοητές στο κοινό.

Από την σκηνοθετική ματιά γίνεται ευκόλως αντιληπτό πως αρκούσαν οι συγκεκριμένοι δύο ηθοποιοί για να αποτυπώσουν τους τέσσερις διαφορετικούς ρόλους.

Τα απλά σκηνικά με μια πρώτη ματιά σε κάνουν προβληματίζουν για το πως θα αξιοποιηθεί ο χώρος, αλλά στο τέλος της παράστασης καταλαβαίνεις πως είναι αρκετά, χάρη στην οξυδέρκεια των ηθοποιών να κινηθούν κατάλληλα στον διαθέσιμο χώρο που είχαν.

Κλείνοντας εάν θέλετε να μάθετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τι εστί Σύνδρομο της φωλιάς δεν έχετε παρά να πάρετε το ταίρι σας ή κάποιον φίλο σας και να πάτε να δείτε από κοντά την συγκεκριμένη παράσταση

Ηλίας Λιβάνιος “Μονίμως offside” ΚΥΡ. 23:00-01:00


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST