Τα Νέα της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, Δευτέρα 3 με Παρασκευή 6 Οκτωβρίου

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση των διακοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η επιστράτευση Ρώσων εφέδρων, τα «δημοψηφίσματα» σε κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας και οι απειλές του Ρώσου προέδρου για χρήση πυρηνικών θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης την Τετάρτη.

Οπτικοακουστικό υλικό: Επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία

Το ΕΚ θα εγκρίνει ψήφισμα στο οποίο αξιολογούνται οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των καταναλωτών και των επιχειρήσεων από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Οπτικοακουστικό υλικό: Ενεργειακό Κόστος

Το Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να εγκρίνει το νέο νόμο που θεσπίζει κανόνες για κοινά πρότυπα φόρτισης στην ΕΕ για κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και άλλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

Οπτικοακουστικό υλικό: Κοινός Ευρωπαϊκός φορτιστής

Mahsa Amini: συζήτηση για το κύμα διαδηλώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν 

Την Τρίτη το απόγευμα, οι ευρωβουλευτές και ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell θα συζητήσουν για τις διαμαρτυρίες κατά του ισλαμικού καθεστώτος που σαρώνουν το Ιράν.

Οπτικοακουστικό υλικό: Σχέσεις Ε.Ε – Ιράν

To ΕΚ αναμένεται να εγκρίνει προσωρινή συμφωνία για την ενίσχυση της ικανότητας της ΕΕ να προλαμβάνει και να ελέγχει μεταδοτικές νόσους και να αντιμετωπίζει διασυνοριακές απειλές.

Οπτικοακουστικό υλικό: Ο κoρωνοϊός και οι επιπτώσεις στην πολιτική υγείας

Το Κοινοβούλιο θα συζητήσει την πρόταση της Επιτροπής για «πάγωμα» κονδυλίων για την Ουγγαρία με σκοπό την προστασία του προϋπολογισμού της ΕΕ από απειλές για το κράτος δικαίου στη χώρα.

Οπτικοακουστικό υλικό: Κράτος δικαίου στην Ουγγαρία

Στο πλαίσιο της «ώρας των ερωτήσεων» με τον Josep Borrell, οι ευρωβουλευτές θα εστιάσουν στην πρόσφατη κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Η ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας χωρίς διαβατήριο θα πρέπει να επεκταθεί και να συμπεριλάβει τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία το συντομότερο δυνατόν, αναμένεται να διακηρύξει το ΕΚ.

Το ΕΚ θα θέσει ερωτήματα στο Συμβούλιο και την Επιτροπή σχετικά με την αντιμετώπιση της ανεργίας, της φτώχειας και των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά σε διάφορα κράτη μέλη.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με την Επιτροπή τον τρόπο αντιμετώπισης των αυξήσεων των τιμών και των ελλείψεων των λιπασμάτων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Οπτικοακουστικό υλικό: Επισιτιστική ασφάλεια

Στον απόηχο της πανδημίας το ΕΚ θα αποφασίσει σχετικά με την περαιτέρω επικαιροποίηση των κανόνων για τις χρονοθυρίδες απογείωσης και προσγείωσης και για τη διατήρηση ορισμένων ελαφρύνσεων.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν και θα εγκρίνουν ψήφισμα που θα τονίζει τις δυνατότητες του τομέα των υδατοκαλλιεργειών στην ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με την Επιτροπή και την τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου την ανθρωπιστική κρίση μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν.


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST