Σύνοδος ΕΕ: επιτάχυνση της ανάκαμψης και μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου ζητά το ΕΚ

Σύνοδος ΕΕ: επιτάχυνση της ανάκαμψης και μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου ζητά το ΕΚ

Οι ευρωβουλευτές παρουσίασαν τις προσδοκίες τους για το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και πολλοί άδραξαν την ευκαιρία για να απαιτήσουν εγγυήσεις για τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Σε συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maroš Šefčovič και την Υφυπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας Ana Paula Zacarias εκ μέρους της Προεδρίας του Συμβουλίου, αρκετοί ευρωβουλευτές επέκριναν την προσφάτως εγκριθείσα ουγγρική νομοθεσία που απαγορεύει την διαμοίραση περιεχομένου σε ανηλίκους που θεωρείται ότι προάγει την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου. Προέτρεψαν το Συμβούλιο και την Επιτροπή να εφαρμόσουν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις διαδικασίες για την προστασία του κράτους δικαίου.

Όσον αφορά την ατζέντα των ηγετών της ΕΕ για τη συνάντησή τους στις 24-25 Ιουνίου, οι ευρωβουλευτές ζήτησαν την ομαλή εφαρμογή της στρατηγικής ανάκαμψης για να εξέλθει η Ευρώπη από την κρίση που προκάλεσε η νόσος COVID-19. Αρκετοί ευρωβουλευτές τόνισαν ότι η ΕΕ πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική της για τη μετανάστευση και το άσυλο και ενθάρρυναν τα κράτη μέλη να επεξεργαστούν τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο νέο σύμφωνο που υπέβαλε η Επιτροπή. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία και τη Ρωσία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συζήτηση εδώ.


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST