“Σοφία Κουρτίδου ένα πηγαίο ταλέντο επί σκηνής” …γράφει η Κωνσταντίνα Κούτσικου

"Σοφία Κουρτίδου ένα πηγαίο ταλέντο επί σκηνής" ...γράφει η Κωνσταντίνα Κούτσικου

Σοφια Κουρτίδου…

Την γνώρισα πρώτη φορά στους “έξαλλους ” .
Τότε κατάλαβα πως είναι ηθοποιός.
Μετά την παρακολουθούσα ,στα βιντεάκια της στο instagram.
Τελικά μετά την παράσταση της την Τετάρτη, κατάλαβα πως είναι “αλλού” …ένα αληθινά θεόπνευστο “παιδί”….

Έχω δει καλλιτέχνες να είναι δημιουργικοί πάνω στην σκηνή …
Αλλά η Σοφία, βλέπετε απλά την αναφέρω ως την φίλη μου (όχι γιατί είναι αλλά γιατί έτσι την αισθάνεσαι ) πέρα από την απλότητα και αυθεντικότητά της είναι πηγαία..

Επί τρεις σχεδόν ολόκληρες ασταμάτητες ώρες ,έπαιζε μουσική, δημιουργούσε  τραγούδια ,έβγαζε στίχους πάνω στην σκηνή με λέξεις που τις έδινε το κοινό και με ήχους από έναν απλό βήχα μέχρι ένα φτέρνισμα ….

Έφτιαχνε και φτιάχνει τραγούδια από το πουθενά και λες μέσα σου ποια μουσική δύναμη μπορεί ,τέτοιες σπάνιες περιπτώσεις ,να καθοδηγεί ανθρώπους που είναι στον “κόσμο τους “…και αυτό το έθιξε και η ίδια γιατί είναι λάτρεις των παρεπιπτόντως ίδιων αξιών με όσους αγαπάνε το μαζί χωρίς ταμπέλες και  κοινωνικά στερεότυπα …

Η Σοφία σε αυτήν την παράσταση ,μας γνώρισε στον κόσμο της …στον πλανήτη της αγνής και όμορφης ψυχής της …μας σύστησε όλους τους πρωταγωνιστές που συμμετέχουν μέσα της ως αόρατη μπάντα ..θυμάστε που όλοι είχαμε έναν φανταστικό φίλο κ του μιλάγαμε μικροί ? Ε …η Σοφία τους μιλάει ακόμα….

Εκπληκτική και συγκλονιστική βέβαια όταν αναφέρθηκε και έδειξε σε βίντεο την γνήσια Ελληνίδα μάνα με όλα αυτά τα στερεότυπα που έχουμε μεγαλώσει όλοι και όλες μέσα από χιούμορ αλλά και σοβαρότητα…από όλα αυτά που η γενιά μας και η προηγούμενη γενιά υπέφερε, υποφέρει και τα αποτελέσματα είναι αυτά που πλέον έχουν γίνει εγκληματική καθημερινότητα ….

Εγώ εκεί λύγισα γιατί όλες οι κοπέλες αλλά και όλα τα αγόρια της εποχής μου έχουμε υποστεί αυτή την ξεπερασμένη βία και πλύση εγκεφάλου…

Σοφία σε ευχαριστούμε για την δύναμη του λόγου σου κ την χαρισματική  φωνή σου…


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST