“Πόλεμος και ειρήνη στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, μία από τις πιο δυνατές παραστάσεις της χρονιάς” γράφει η Ίριδα Ζορμπά

"Πόλεμος και ειρήνη στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, μία από τις πιο δυνατές παραστάσεις της χρονιάς" γράφει η Ίριδα Ζορμπά

30/12/2019 Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Παράσταση  “ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ” – Λέων Τολστόι σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη κ με μοναδικές ερμηνείες αξιόλογων ηθοποιών.

Μαζί

"Πόλεμος και ειρήνη στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, μία από τις πιο δυνατές παραστάσεις της χρονιάς" γράφει η Ίριδα ΖορμπάΟ Λέων Τολστόι σε αυτό το έπος του πραγματοποιεί μια ανεπανάληπτη, μια οικουμενική σκιαγράφηση της ανθρώπινης ψυχής, φέρνοντας στο προσκήνιο τα πάθη της ρωσικής αριστοκρατίας την εποχή της Ναπολεόντειας κυριαρχίας.

Φωτίζει κ με κάθε λεπτομέρεια το πέρασμα των ανθρώπων από τη φρίκη του πολέμου στη θαλπωρή της ειρήνης κ από το φως του έρωτα στο σκοτάδι κ την αποδοχή του θανάτου.

“Έχω μαζί μου δυο σπουδαίους πολεμιστές: τον χρόνο και την υπομονή” !

Εξυμνεί τη γενναιότητα, την ομορφιά, τη δύναμη ψυχής, τη στρατηγική ευφυΐα κ το υψηλό φρόνημα ενός ολόκληρου λαού.

Ειναι ένα διαχρονικό μάθημα αφήγησης κ πολιτισμού.

Μια επίκαιρη, συγκλονιστική όσο ποτέ κατάδυση στο ανθρώπινο πάθος και τη μοίρα του! “Δεν υπάρχουν ήρωες… Μόνο άνθρωποι…”!

Είναι μια παράσταση για όσα λέει ο Τολστόι, η ιστορία κ για όσα μας περιμένουν μπροστά…μάθημα ζωής!

"Πόλεμος και ειρήνη στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, μία από τις πιο δυνατές παραστάσεις της χρονιάς" γράφει η Ίριδα ΖορμπάΣωστό, αυθεντικό θέατρο. Σκηνοθεσία χωρίς ιδιαίτερες φόρμες, ύφος φρου-φρου κι αρώματα, αν κ κάποιοι την χαρακτήρισαν με… σκηνοθετικές ευκολίες, εγώ είδα αισθητική κ ερμηνείες! Και κυρίως κείμενο, το πιο δύσκολο πράγμα στο θέατρο. Ακούσαμε σπουδαίο κείμενο από ένα βιβλίο τεράστιο που είναι δύσκολο το εγχείρημα να μεταφερθεί σε θεατρικό έργο κ σε μεγαλο βαθμό πετυχημένη η προσαρμογή του!

Μεγάλη εμπειρία να βλέπεις στην σκηνή τον επιβλητικό Κώστα Καζάκο στο ρόλο του Λ. Τολστόι (κ του Στρατηγού Κουτούζωφ – ρόλος άκρως επιτυχημένος κ έξυπνος). Στον ρόλο της γυναίκας του η Ρούλα Πατεράκη (που και οι δύο τους ήταν επί 3 ώρες στη σκηνή ανελλιπώς). Επαιξαν μαζί τους οι ηθοποιοί : Γεράσιμος Γεννατάς (ως Ναπολέων), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Τζένη Κόλλια, Νεφέλη Κουρή, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Κώστας Νικούλι, Βασιλική Τρουφάκου, Ανδρέας Κανελλόπουλος κ Εστέλλα Κοπάνου.

Κλείνοντας θα ηθελα να σημειώσω οτι μάλλον δεν υπάρχει καλύτερη σκηνή να ανέβει το συγκεκριμένο θεατρικό από το καταπληκτικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

γράφει η Ίριδα Ζορμπά “Rock of ages” ΤΡΙ. 18:00-20:00


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST