“Πόλεμος και ειρήνη στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, μία από τις πιο δυνατές παραστάσεις της χρονιάς” γράφει η Ίριδα Ζορμπά


30/12/2019 Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Παράσταση  “ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ” – Λέων Τολστόι σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη κ με μοναδικές ερμηνείες αξιόλογων ηθοποιών.

Μαζί

Ο Λέων Τολστόι σε αυτό το έπος του πραγματοποιεί μια ανεπανάληπτη, μια οικουμενική σκιαγράφηση της ανθρώπινης ψυχής, φέρνοντας στο προσκήνιο τα πάθη της ρωσικής αριστοκρατίας την εποχή της Ναπολεόντειας κυριαρχίας.

Φωτίζει κ με κάθε λεπτομέρεια το πέρασμα των ανθρώπων από τη φρίκη του πολέμου στη θαλπωρή της ειρήνης κ από το φως του έρωτα στο σκοτάδι κ την αποδοχή του θανάτου.

“Έχω μαζί μου δυο σπουδαίους πολεμιστές: τον χρόνο και την υπομονή” !

Εξυμνεί τη γενναιότητα, την ομορφιά, τη δύναμη ψυχής, τη στρατηγική ευφυΐα κ το υψηλό φρόνημα ενός ολόκληρου λαού.

Ειναι ένα διαχρονικό μάθημα αφήγησης κ πολιτισμού.

Μια επίκαιρη, συγκλονιστική όσο ποτέ κατάδυση στο ανθρώπινο πάθος και τη μοίρα του! “Δεν υπάρχουν ήρωες… Μόνο άνθρωποι…”!

Είναι μια παράσταση για όσα λέει ο Τολστόι, η ιστορία κ για όσα μας περιμένουν μπροστά…μάθημα ζωής!

Σωστό, αυθεντικό θέατρο. Σκηνοθεσία χωρίς ιδιαίτερες φόρμες, ύφος φρου-φρου κι αρώματα, αν κ κάποιοι την χαρακτήρισαν με… σκηνοθετικές ευκολίες, εγώ είδα αισθητική κ ερμηνείες! Και κυρίως κείμενο, το πιο δύσκολο πράγμα στο θέατρο. Ακούσαμε σπουδαίο κείμενο από ένα βιβλίο τεράστιο που είναι δύσκολο το εγχείρημα να μεταφερθεί σε θεατρικό έργο κ σε μεγαλο βαθμό πετυχημένη η προσαρμογή του!

Μεγάλη εμπειρία να βλέπεις στην σκηνή τον επιβλητικό Κώστα Καζάκο στο ρόλο του Λ. Τολστόι (κ του Στρατηγού Κουτούζωφ – ρόλος άκρως επιτυχημένος κ έξυπνος). Στον ρόλο της γυναίκας του η Ρούλα Πατεράκη (που και οι δύο τους ήταν επί 3 ώρες στη σκηνή ανελλιπώς). Επαιξαν μαζί τους οι ηθοποιοί : Γεράσιμος Γεννατάς (ως Ναπολέων), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Τζένη Κόλλια, Νεφέλη Κουρή, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Κώστας Νικούλι, Βασιλική Τρουφάκου, Ανδρέας Κανελλόπουλος κ Εστέλλα Κοπάνου.

Κλείνοντας θα ηθελα να σημειώσω οτι μάλλον δεν υπάρχει καλύτερη σκηνή να ανέβει το συγκεκριμένο θεατρικό από το καταπληκτικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

γράφει η Ίριδα Ζορμπά “Rock of ages” ΤΡΙ. 18:00-20:00


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST

Background