Πήγαμε / Είδαμε : “Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά, μια αξέχαστη νύχτα” γράφει η Χριστίνα Κοτσοβόλου

Πήγαμε / Είδαμε : "Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά, μια αξέχαστη νύχτα" γράφει η Χριστίνα Κοτσοβόλου

Δευτέρα 9/9/2019, μια ημερομηνία που ο καλλιτεχνικός (τουλάχιστον) κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ. Η προγραμματισμένη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Βεάκειο έμελλε να είναι και συναυλία αποχαιρετισμού.

Πήγαμε / Είδαμε : "Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά, μια αξέχαστη νύχτα" γράφει η Χριστίνα ΚοτσοβόλουΤο φεγγάρι φώτιζε ακριβώς πάνω από τη σκηνή, την ώρα που ο Βασιλης έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις 9:20, λέγοντας με τρεμάμενη φωνή: «Σήμερα έφυγε ένας αγαπημένος φίλος, ένας σπουδαίος συνεργάτης και ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Θα ήθελα στην αρχή της συναυλίας, που θα είναι αφιερωμένη από εμάς όλη στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, να ενώσουμε τις φωνές μας τραγουδώντας μαζί ένα τραγούδι του, σε στίχους του φίλου του και φίλου μας, του Σάκη Μπουλά. Έτσι για καλό κατευόδιο», και ξεκίνησε να τραγουδάει το «Φλασάκι». Το κοινό, με τη σειρά του, αποχαιρέτησε τον Λαυρέντη, φέρνοντας δάκρυα στα μάτια του Βασίλη, ο οποίος έφυγε από τη σκηνή λέγοντας «Θα αρχίσουμε σε πέντε λεπτά».

Ετσι κι έγινε. Πέντε λεπτά αργότερα, στις 9:30, η συναυλία ξεκίνησε με το «Μπλέξαμε», το ομώνυμο με το νέο άλμπουμ του, τραγούδι. Κι εμείς μπλέξαμε τις φωνές, τα συναισθήματα, τη χαρά και τη λύπη, το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο…. Με τη νέα του δισκογραφική δουλειά, ο Βασίλης βρίσκει την ευκαιρία να μας “μιλήσει” για το σήμερα, για όλα αυτά που μας συγκινούν και μας προβληματίζουν, για τον έρωτα, την κοινωνία, τους φόβους μας, το όνειρο.

Πήγαμε / Είδαμε : "Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά, μια αξέχαστη νύχτα" γράφει η Χριστίνα ΚοτσοβόλουΗ νύχτα κυλά υπέροχα, με τον  αιώνιο έφηβο με την τρυφερή ροκ φωνή και τη ηλεκτρισμένη σκηνική παρουσία, να ξεσηκώνει το πλήθος μέσα από μια θαυμάσια επιλογή τραγουδιών τόσο από το νέο άμπουμ όσο και από τις παλιότερες επιτυχίες του. Το κατάμεστο θέατρο τραγουδά, χειροκροτεί, χορεύει, ενώ το fan club μπροστά στη σκηνή δίνει…. ρέστα, φωνάζοντας συνθήματα στον τραγουδιστή και κάνοντας τη νύχτα μέρα με τις φωτοβολίδες.

Μέσα σε όλα αυτά βέβαια, θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε τους υπόλοιπους καλλιτέχνες που συμμετείχαν, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα από εξαιρετικές ερμηνείες. Ο λόγος για τους: Μαίρη Μπρόζη Βιολί – τραγούδι, Αντρέας Αποστόλου Πιάνο / keyboards-Ενορχήστρωση, Βαγγέλης Πατεράκης Ηλεκτρικό Μπάσο, Στέφανος Δημητρίου Τύμπανα & Γιάννης Αυγέρης Ηλεκτρική Κιθάρα.

 

Πήγαμε / Είδαμε : "Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά, μια αξέχαστη νύχτα" γράφει η Χριστίνα ΚοτσοβόλουΦτάνοντας στο τέλος, κανείς δεν ήθελε να φύγει κι έτσι ο Βασίλης είπε μερικά ακόμα τραγούδια, όπου όλοι όρθιοι πια τραγουδώντας και χειροκροτώντας στο ρυθμό, δίνουν στο θέατρο άλλη ζωή και στον Βασίλη ένα τρυφερό χαμόγελο στα χείλη..

Αντε βρε Βασίλη να λύσουμε, να ξεκινήσουμε γιατί μαζί σου…. μπλέξαμε!

 

 

 


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST