Πήγαμε / Είδαμε : “Το τέλειο έγκλημα: μία θεατρική παράσταση που σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα” γράφει η Χριστίνα Κοτσόβολου

"Το τέλειο έγκλημα" κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Κιβωτός

Υπάρχει, άραγε, το τέλειο έγκλημα ή είναι δυνατό μόνο στις σελίδες ενός βιβλίου; Αυτό ακριβώς διαπραγματεύεται η ομώνυμη θεατρική παράσταση του συγγραφέα Frederick Knott, που οργανώνεται αριστοτεχνικά από την ομάδα naan στο θέατρο Κιβωτός.

H χαρισματική σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα, κινεί τα νήματα του κορυφαίου ψυχολογικού θρίλερ που έχει γραφτεί ποτέ για το θέατρο, με συνοδοιπόρο της τον Alfred Hitchcock. Ευρηματικά σκηνικά, υποβλητικός φωτισμός, ηχητικά εφέ και εξαιρετικά κοστούμια, συμβάλλουν στην πραγματοποίηση μιας άρτιας παράστασης.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από ένα ερωτικό τρίγωνο, με ένα πέπλο σαρδόνιας αλαφράδας να καμουφλάρει το αληθινό βάθος της κατάστασης.

Η όμορφη και πλούσια Μάργκο Γουέντις, είναι παντρεμένη με τον διάσημο φωτογράφο Τόνι, ενώ παράλληλα έχει ερωτική σχέση με τον Μαρκ, ένα συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων. Ο σύζυγος γνωρίζει τα πάντα εξαρχής, αλλά το κρύβει επιμελώς, ακολουθώντας μία στρατηγική που θα τον καταστήσει χήρο και εκατομμυριούχο. Σχεδιάζει το τέλειο έγκλημα δολοφονίας της Μάργκο. Όλα είναι οργανωμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, αλλά…..

Οι αξιοπρόσεχτες ερμηνευτικές αποδόσεις των ηθοποιών, συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιτυχία του εγχειρήματος. Η Λίνα Σακκά ενσαρκώνει την πανέμορφη και εύθραυστη σύζυγο, ενώ ο Διαμαντής Καραναστάσης είναι ο κακός σύζυγος που με την ψυχεδελική λογική του οργανώνει το έγκλημα. Ο Δημήτρης Γεωργαλάς ως διεξοδικός αστυνομικός κρατά το κλειδί της λύσης στα χέρια του, ο Νίκος Ιωαννίδης ερμηνεύει τον εραστή Μαρκ με συνέπεια και ευστοχία και ο Δημήτρης Δεγαΐτης, ως επίδοξος φυσικός αυτουργός του σχεδίου, ανταποκρίνεται με αξιοπρέπεια στο ρόλο του. Ευχάριστη και αέρινη η Αναστασία Κελέση μαγεύει τις αισθήσεις μας με τον υπέροχο χορό της.

Εν κατακλείδι, είδαμε μία ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση, απολύτως γοητευτική, με κυνικούς αντιήρωες, διάχυτο ερωτισμό, μυστήριο, ανατροπές, άγρια πρόσωπα πίσω από αθώα προσωπεία, μοιραίες γυναίκες, γκαμπαρντίνες και  ρεβόλβερ πάντα γεμάτα έτοιμα να…καπνίσουν. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

γράφει η Χριστίνα Κοτσοβόλου “La musica del mondo” ΠΕΜ. 20:00-22:00

 

 

 

 

 


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST