Πήγαμε / Είδαμε : “Το γεύμα, μια παράσταση που σε σοκάρει από την αρχή μέχρι το τέλος της” γράφει ο Τηλέμαχος Δουληγέρης

"Το γεύμα" της Λείας Βιτάλη, από τη Δευτέρα 4 Απριλίου και κάθε Δευτέρα & Τρίτη στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο θέατρο οδού Κυκλάδων η παράσταση “Το γεύμα” της Λεία Βιτάλη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπιτου με θέμα την βία, τις γυναικτοτονιες και το βιασμό, θα ελεγα ότι είναι πιο επίκαιρο από πότε.

3 φιλικα ζευγάρια σε νεαρή ηλικία, επιτυχημένα και με μόρφωση μαζεύονται για ένα γεύμα σε ενός από τα ζευγάρια το σπίτι και εφόσον πούνε όλα τους τα νέα, έρχεται στο τραπέζι ένας βιασμός που γίνεται το θέμα των ημερών, και οι απόψεις τους συγκρούονται,με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να κάνουν αναπαράσταση του βιασμού.

Το σοκαριστικο της υπόθεσης είναι ότι θα ξεφύγει η κατάσταση και θα πραγματοποιηθεί ένας κανονικός βιασμός μπροστά στα μάτια όλων, και κανεις δεν θα το αποτρέψει όλο αυτό, γιατί εκεί θα βγουν στην επιφάνεια όλα τα ψυχολογικά προβλήματα του καθενός τους. Πολύ σκληρή παράστασή ως προς το θέμα και τόσο κοντά στην σημερινή εποχή.

Η παράσταση σε αφήνει μουδιασμένο κατά την διάρκεια και φεύγεις προβληματισμενος, διότι ανάμεσα μας βρίσκονται φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς άνθρωποι υπεράνω υποψίας στο τι κρύβουν μέσα τους και κακό μπορούν να προκαλέσουν.

Η παράσταση το Γεύμα με προβλημάτισε και με τρόμαξε στο πως αυτή η σημερινή κοινωνία εχει πιάσει πάτο. Μια εξαιρετική προσπάθεια, τόσο προς στην σκηνοθεσία, τα κείμενα, όσο και την εξαιρετική δουλειά των ηθοποιών, αξίζει να την δείτε, για μένα μια από τις καλύτερες της χρονιάς.

Ταυτότητα παράστασης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Λεία Βιτάλη

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπίτος

Σκηνικά:- Κοστούμια: Νέλλη Σφακιανάκη

Σχεδιασμός Φωτισμών – Φωτογραφίες Παράστασης: Νύσος Βασιλόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη Α’: Θησεύς Μαρκόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη Β’: Μαργαρίτα Μαλεβίτη

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: Ομάδα ΑΣΙΠΚΑ

 

Ερμηνεία με αλφαβητική σειρά:

Αθανασοπούλου Θεοδώρα-Έλλη

Δαλαμάγκας Κωνσταντίνος

Καστανιάς Δημήτρης

Κριτσάκης Θανάσης

Μιχαηλίδου Ελένη

Πολυχρόνη Άλκηστις

Πληροφορίες Παράστασης

Από Δευτέρα 11 Απριλίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 15€

Μειωμένο: 12€

Διάρκεια παράστασης : 70 λ.


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST