Πήγαμε / Είδαμε : “Το φινιστρίνι, ο Αντίνοος Αλμπάνης σ’ένα ρόλο που θα ταυτιστούμε όλοι” γράφει η Μαριάννα Χιονά

"Το φινιστρίνι" επιστρέφει για 2η χρονιά στην Κάτω Σκηνή του Από Μηχανής θεάτρου από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου

Επικίνδυνα τα ταξίδια του μυαλού, αν δεν ξέρεις πότε και πώς να φρενάρεις. O  πρωταγωνιστής ξυπνά εγκλωβισμένος στις σκέψεις του. Έχει να διαχειριστεί φόβους και ανασφάλειες. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεφύγει. Έχει την ευκαιρία να δει παλιούς του φίλους. Να μιλήσει ο καθένας για τη εξέλιξη του. Για τα όνειρα, τις ελπίδες και τις επιτυχίες.
Τελικά αποφεύγει την επαφή όπως και οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία γιατί το μόνο που έχει να μοιραστεί είναι η απελπισία του.

Θυμάται την τελευταία του κοπέλα, τον άνθρωπο που τον έκανε να ξεφύγει από τη μιζέρια του και να νιώσει πως η ζωή δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Στη σκέψη της όμως φορτώνει ακόμη περισσότερο με αρνητισμό. Τον είχε πληγώσει. Έτσι και μόνο που την έφερνε στο μυαλό του, η απελπισία του όλο και μεγάλωνε

Οι μέρες περνούν και επαναλαμβάνονται με τον ίδιο ακριβώς μονότονο ρυθμό. Ο πρωταγωνιστής έχει χάσει την όρεξη του για ζωή. Ίσως και να μην την είχε βρει ποτέ. Ζούσε σε μία φούσκα με αριθμούς και ατελείωτες προθεσμίες. Ψάχνει κίνητρα. Θέλει να ξανανιώσει.

Του αρέσει  να ξαπλώνει και να κοιτά στο κενό. Εστιάζει στο ταβάνι. Νιώθει ότι πάνω του έχει ένα φινιστρίνι. Χάνεται πάλι στις σκέψεις του και απομονώνεται. Και τότε πάλι ο νους του ταξιδεύει. Κραυγάζει απεγνωσμένα για βοήθεια. Ποιος όμως μπορεί να τον βοηθήσει;
Ο ήρωας της παράστασης είναι ο αντικατοπτρισμός του σύγχρονου ανθρώπου, εκείνου που παλεύει  με ανεκπλήρωτες επιθυμίες και μια πραγματικότητα που φοβάται να αντιμετωπίσει. Ο Αντίνοος Αλμπάνης τα αποδίδει με τέτοια παραστατικότητα και ένταση που ακόμη και αυτές τις δύο ώρες που ο θεατής έχει ξεφύγει από τη δική του ρουτίνα, νιώθει κομμάτι του ρόλου και ταυτίζεται.

 


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST