Πήγαμε / Είδαμε “Όπου κι αν πας να μην χαθείς” μια Οδύσσεια μέσα στο χρόνο στο Από Μηχανής θέατρο

"Όπου κι αν πας να μη χαθείς" στο Από Μηχανής θέατρο, τελευταίες παραστάσεις μέχρι την Κυριακή 12 Ιουνίου

Όπου κι αν πας να μη χαθείς

Με μεγάλη μας χαρά παρακολουθήσαμε την παράσταση “Όπου κι αν πας να μην χαθείς”, που παίζεται για δεύτερο χρόνο στο “Από Μηχανής Θέατρο”, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και δραματουργική επεξεργασία Άννας Ελεφάντη.

Πρόκειται για μία παράσταση βασισμένη στο ομότιτλο, συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη, που έχει έως σήμερα πουλήσει πάνω από 20.000 αντίτυπα. Πραγματεύεται την προσωπική Οδύσσεια του κεντρικού ήρωα Ορέστη και μας ταξιδεύει στην Ελλάδα από το 1950 ως σήμερα. Βαθιά πολιτικοποιημένο, μέσα από την ζωή του Ορέστη αγγίζει όλα τα σημαντικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας με σεβασμό αλλά και προσοχή στην αλήθεια, θίγοντας τεράστια ζητήματα που σημάδεψαν τη χώρα μας. Η ξενιτιά, η δικτατορία, τα κινήματα, η μεταπολίτευση, η πτώση του ανατολικού μπλοκ και άλλα πολλά παρουσιάζονται μπροστά μας άλλοτε δραματικά και άλλοτε με χιούμορ, σε ένα ταξίδι με προορισμό την προσωπική “Ιθάκη” του Ορέστη, αλλά ταυτόχρονα αντανακλά την προσδοκία και τη ματαίωση μιας ολόκληρης εποχής.

Ιδιαίτερη μνεία δίνουμε στις ερμηνείες των ηθοποιών που ενσάρκωσαν τους ρόλους και ακόμα περισσότερο στον Θεοδόση Σκαρβέλη που υποδύεται τον Ορέστη, αλλά και στην Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου. Στην παράσταση ερμηνεύουν επίσης οι Δημήτρης Μπούρας, Δήμητρα Μάζη, Δάφνη Δίγκα, Θανάσης Κορλός.

Αν είστε από τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται και δεν φοβούνται να ξυπνούν τις μνήμες, την συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

γράφει η Χριστίνα Κοτσοβόλου “Rock around the globe” ΤΕΤ. 20:00-22:00


Street Radio

ο δρόμος σου είναι εδώ

Current track
TITLE
ARTIST